Deadpool 3 - V pokračovaní uvidíme aj Hugha Jackmana ako Wolverina, prvýkrát konečne aj v ikonickom žltom komiksovom kostýme.Twitter/Culture Crave/
StoryEditor

Svet komiksov: Marvel má problém, prichádzajú superhrdinské suchoty. Pozri si prehľad projektov, ktoré uvidíme v roku 2024

Miroslav Kamody01.01.2024., 13:00h

Marvel v rámci svojho prepojeného univerza tento rok oficiálne predstaví len jeden film. Aj napriek tomu nás ale čaká nálož projektov, v ktorých sa objavia obľúbené komiksové postavy. Ako je to možné?

Lajkuj Brainee.sk na

Prepojený filmový a seriálový vesmír z dielne Marvelu (inak známy aj ako MCU - Marvel Cinematic Universe) je stále najúspešnejšou franšízou všetkých čias. Všetky filmy doteraz dokázali v kinách zarobiť takmer 30 miliárd dolárov, ich rozpočet bol dokopy približne sedem miliárd dolárov.

Šialenstvo okolo superhrdinov však pomaly opadá a k tomu sa pridávajú aj početné problémy. Ant-Man and the Wasp: Quantumania spoločne s tímovkou The Marvels v kinách nedokázali zarobiť toľko peňazí, ako si štúdio predstavovalo, nehovoriac o problémoch s predstaviteľom Kanga. 

image

Steve Ditko vytvoril Spider-Mana či Doctora Strangea. Legendárny komiksový ilustrátor mal rodičov zo Slovenska

Z filmového záporáka skutočný

Jonathan Majors bol totiž uznaný vinným z napadnutia svojej bývalej priateľky. Rozhodnutie padlo po dvojtýždňovom súdnom procese, ktorý, ako herec dúfal, zachráni jeho pošramotenú povesť a vráti mu status vychádzajúcej hollywoodskej hviezdy. Vzápätí s ním ukončili spoluprácu viaceré filmové štúdiá na čele s Walt Disney a Marvel Studios.

Marvel vo vyhlásení uviedol, že s ním vo svojich nasledujúcich projektoch nepočíta. Majors pritom mal byť hlavnou postavou niekoľkých filmov, napríklad Avengers: The Kang Dynasty. Jeho premiéru spoločnosť už v reakcii na Majorsovo skoršie zadržanie odložila na rok 2026.

Keďže Kang mal byť, podobne ako Thanos v Infinity ságe, úhlavným záporákom naprieč celou Multiverse ságou, je pravdepodobné, že Marvel momentálne prepisuje všetko, čo sa dá, a hľadá riešenie, ako z celej situácie vykorčuľovať. Má dve možnosti - ignorovať Kanga a predstaviť nového záporáka, prípadne nájsť nového herca, ktorý postavu stvárni. 

Marvel preto niektoré zo svojich projektov presunul na ďalšie roky, ticho je aj o nových projektoch, ktoré oznámil už v minulosti. Vo výsledku sa tak tento rok oficiálne dočkáme len jedného filmového projektu, ktorý je súčasťou MCU. 

image

Máme pre teba nálož zaujímavostí zo seriálu Loki. Herec Tom Hiddleston je údajne pripravený dať zbohom milovanej postave

Deadpool 3

Bude ním tretia časť Deadpoola, ktorá si dala za cieľ vysvetliť, ako sa mutanti ocitnú v jednej realite spolu s našimi ďalšími obľúbenými hrdinami. Ryan Reynolds čoby hlavná postava v tomto smere vytiahol skutočne silný kaliber - Wolverina v podaní milovaného Hugha Jackmana. Ten si tak prekvapivo postavu opäť zopakuje, nehovoriac o potvrdení, že všetky staré filmy sú po novom súčasťou MCU

Podľa nepotvrdených dohadov by sme mali vidieť viac mutantov zo sveta X-Menov, s ktorými sme sa v minulosti stretávali. Internet je plný spoilerov, no tie budeme ignorovať, aby sme nepokazili filmový zážitok tebe a zároveň aj nám. Premiéry v slovenských kinách by sme sa mali dočkať 25. júla, trailer nateraz zverejnený nebol.

image

Deadpool 3 - V pokračovaní uvidíme aj Hugha Jackmana ako Wolverina, prvýkrát konečne aj v ikonickom žltom komiksovom kostýme.

Twitter/Culture Crave/

Svet Spider-Mana bez Spider-Mana

Aj keď tretí Deadpool je jediným filmom v rámci MCU, nie je jediným filmovým projektom, v ktorom sa objavia hrdinovia z dielne Marvel Comics. Práva na svet okolo Spider-Mana totiž vlastní štúdio Sony, ktoré značku žmýka najviac ako sa dá, a to žiaľ aj na úkor kvality. A zatiaľ stále aj bez Spider-Mana.

Hneď vo februári uvidíme projekt Madame Web, v ktorom uvidíme Dakotu Johnson, Sydney Sweeney, Emmu Roberts, Isabelu Merced a Adama Scotta. Film bude kombinovať troch rôznych komiksových hrdinov zo sveta Spider-Mana, vrátane dvoch verzií Spider-Woman a Spider-Girl spolu so samotnou Madame Web.

Trailer priniesol rozporuplné reakcie, pričom je pravdepodobné, že snímka sa kvalitou zaradí niekde k druhému Venomovi či Mobiusovi. Radi by sme sa nechali prekvapiť, no zatiaľ sa tešíme jedine na účasť herečky Sydney Sweeney.

Lovec Kraven

Kraven The Hunter je ďalším filmom zo sveta Spider-Mana bez pavúčieho muža, ktorého sa v budúcom roku dočkáme. Ide o jedného z najslávnejších a najkomplexnejších záporákov tohto obľúbeného superhrdinu. Okrem toho ho hrá skvelý Aaron Taylor-Johnson, ktorý už viackrát ukázal, že je mimoriadne schopných hercom.

Problémom je, že opäť uvidíme len zmenený origin záporáka, z ktorého sa musí stať antihrdina, podobne ako Venom či Mobius. Tento vesmír akútne potrebuje niečo viac, ako len neustále chrliť drahé filmy, ktoré sú v podstate o ničom. Do kín projekt príde koncom augusta.

Venom 3

Zavŕšenie komiksového univerza bez pavúčieho muža príde v podobe tretieho Venoma s Tomom Hardym v hlavnej úlohe. Do kín dorazí začiatkom novembra a mnohí si od neho sľubujú vysvetlenie, o čo vlastne Sony ide s celou touto antihrdinskou sériou.

Spoja sa záporáci v rámci Sinister Six proti Spider-Manovi, bez ohľadu na to, kto ho stvárni? Alebo sú filmy len bezcieľnym spôsobom, ako z peňaženiek fanúšikov komiksov vytiahnuť nejaké tie peniaze. Finančný úspech vyššie spomenutých filmov bude mať zásadný vplyv na to, ako sa všetko vyvinie.

image

RECENZIA: Zabudni na filmy aj komiksy, Spider-Man je najlepší v novej hre, ktorú si okamžite zamiluješ

Animovaný Spider-Man a seriálové projekty

Pokračovanie jednej z najlepších animovaných komiksových sérií malo mať premiéru v prvej polovici tohto roka. Už po premiére sa však začali objavovať správy, že sa to nemôže za žiadnych okolností stihnúť. Štúdio oznámilo, že pôvodný dátum premiéry nedodrží, a preto sa čaká, či dostaneme nový ešte v tomto roku, alebo sa odklad natiahne až na rok 2025.

Ak niečoho bude v tomto roku dostatočne (ak nerátame projekty, ktoré sa nejakým spôsobom točia okolo Spider-Mana), tak to budú seriálové projekty, ktoré Marvel premiéruje na streamovacej platforme Disney+. Už 10. januára bude mať premiéru brutálny seriál Echo.

Nasledovať bude pokračovanie animovaných X-Menov v projekte X-Men ‘97 (prvý polrok 2024) a vlastného seriálu sa dočká aj záporáčka z WandaVision - Agatha: Coven Of Chaos, ktorá na obrazovky dorazí na jeseň. Tento rok by sme mali ešte vidieť tri projekty, no zatiaľ bez bližšie určeného dátumu premiéry - Friendly Neighborhood Spider-Man, Eyes Of Wakanda a Marvel Zombies.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:12