Záber z druhej série LokihoDisney/Marvel
StoryEditor

Máme pre teba nálož zaujímavostí zo seriálu Loki. Herec Tom Hiddleston je údajne pripravený dať zbohom milovanej postave

Nikola Michalkova14.11.2023., 08:30h

Seriál Loki dostal druhú sériu, ktorá nám priniesla ďalšie dobrodružstvá obľúbenej postavy. Prinášame ti zaujímavosti, o ktorých si možno nevedel.

Lajkuj Brainee.sk na

Seriál Loki sa teší obľube a fanúšikovia Marveloviek si užívajú dobrodružstvá obľúbeného záporáka. Mnohí projekt označujú za najlepší seriál z dielne Marvelu, ktorý po finálne druhej série otvoril príbeh pre celé multiverzum, s ktorým MCU (prepojený filmový a seriálový vesmír Marvel Cinematic Universe) pracuje.

Aj preto sme sa rozhodli pozrieť na zaujímavosti, ktoré sa s týmto seriálovým projektom spájajú. Stavíme sa, že o mnohých si doteraz nepočul!

Pripravený sa rozlúčiť

Tom Hiddleston stvárnil Lokiho vo filmoch o Avengeroch a zhostil sa tejto postavy aj v seriáli, ktorý má momentálne (a zrejme aj definitívne) dve série. Zároveň je to jeden z najdlhšie účinkujúcich hercov vo svete Marvelu. Lokiho totiž už hrá od roku 2011, keď vyšiel film Thor. 

Hiddleston strávil celkovo 14 rokov vyvíjaním jeho postavy Lokiho. Vyzerá to ale tak, že všetko sa jedného dňa skončí a nebude to inak ani v tomto prípade. Hiddleston totiž v rozhovore naznačil, že sa chystá s Lokim rozlúčiť. Inak to nevidia ani tvorcovia seriálu, ktorí potvrdili, že projekt bol od začiatku plánovaný len ako záležitosť na dve série.

image

Druhá séria Lokiho je tu. Skráť si čakanie na novú epizódu s našim KVÍZOM

Počas nedávneho rozhovoru s Jimmym Fallonom sa Tom zamyslel nad finále Lokiho. Nechcel prezrádzať spoilery zo seriálu, ale priznal, že je pripravený uzatvoriť túto kapitolu a povedal, že možno teraz je ten správny čas opustiť Marvel. „Poviem to tak, že všetko sa točí v kruhu. Je to záver prvej a druhej série a zároveň je to záver šiestich filmov, 12 epizód a 14 rokov môjho života. Keď ma obsadili, mal som 29 rokov, teraz mám 42. Bola to jazda,“ povedal. 

Zaujímavosti o hercoch

Určite ti neušlo, že spoločnosť Marvel si veľmi zakladá na tom, aby sa von nedostali žiadne spoilery. Owen Wilson, ktorý v seriáli stvárnil postavu Mobuisa, povedal, že si kvôli seriálu nechal narásť fúzy. Ako sa vyjadril, neskôr v ten deň dostal zlovestnú správu z neznámeho čísla s textom: „prvé varovanie“. Povedal, že je možnosť, že to bol Kevin Feige, ktorý používal telefón so záznamníkom a uistil sa, že je opatrný, keď o Lokim hovorí. 

image

Mobius (Owen Wilson) a Loki (Tom Hiddleston)

Disney/Marvel

Owen Wilson mal tiež veľmi málo vedomostí o MCU (Marvel Cinematic Universe) predtým, ako sa seriál začal natáčať. Tom Hiddleston bol pre neho v tomto smere veľkou oporou, pretože mu vysvetlil všetku mytológiu a všetko o bohovi Lokim. Nazvali to  „Lekcie o Lokim.“ „Predtým, ako sme začali natáčať, ma Tom veľmi veľkoryso a trpezlivo previedol celou mytológiou a nechal ma klásť otázky. To bolo naozaj dôležité a užitočné pre našu dynamiku,“ vysvetlil Owen.

Režisérka Kate Herron priznala, že postava Lokiho je v seriáli „genderfluid“. Ide o identitu, ktorá označuje pohlavie, ktoré sa v priebehu času mení. Dokazovať to má jeho zložka, ktorú si si možno v seriáli všimol, kde je v kolónke pohlavie napísané „fluidné“. Lokimu to v rôznych chvíľach svojho života umožňuje vystupovať ako muž, žena, prípadne oboje. Alebo naopak, ani jedno. 

Ak si spomínaš na pani Čas, teda známe oranžové hodiny s trochu maznavým hlasom, asi ťa táto zaujímavosť prekvapí. Pôvodne mali mať totiž hlas, ktorý by znel ako známa Siri. Kate Herron sa ale nakoniec rozhodla, že prízvuk Tary Strong, ktorá bola hlasom hodín, bude znieť priateľskejšie a zaujímavejšie. Postava týchto hodín bola inšpirovaná animovaným charakterom Mr. DNA z Jurského parku. 

image

Miss Time (Loki)

Disney/Marvel

Herečka Sophia Di Martino (Sylvie) sa pred začiatkom natáčania stala matkou. Preto sa aj natáčanie muselo odložiť. Aby mohla ale svoje dieťa medzi zábermi dojčiť, do oblasti hrudníka na jej kostýme boli pridané zipsy. Všimnúť si ich však môžeš len ťažko. 

Ďalšie zaujímavosti 

  • Sídlo Úradu pre časové odchýlky bolo inšpirované hotelom Atlanta Marriot Marquis. Je to 50-poschodová budova, ktorá má charakteristickú átriovú komoru. Tá sa tiahne po celej dĺžke budovy a má výťahy a mostíky. 
  • Prvá séria mala premiéru v stredu 9. júna 2021. Výber dátumu nie je náhodný, má totiž význam pre severské mýty. Streda bola v starovekej Británii nazývaná ako Woden’s Day, pričom Woden bolo ďalšie meno pre Ódina. Číslo deväť je v severskej mytológii zvláštne číslo – deväť ríš a Ódin deväť dní visel na strome, aby získal múdrosť. 
  • V seriáli sa nachádza aj scéna, v ktorej Loki vyskočí bez padáku z lietadla s kufrom peňazí. Je inšpirovaná skutočnou udalosťou, ktorá sa stala 24. novembra 1971. V tom čase totiž istý D. B. Cooper uniesol lietadlo Boeing 727, pričom obdržal výkupné vo výške dvestotisíc dolárov a vyskočil z lietadla počas letu. Jeho telo sa ale nikdy nenašlo. 
  • Tom Hiddleston tvrdí, že písmo názvu seriálu sa mení rôznymi typmi písma, čím odkazuje na „integráciu rôznorodých fragmentov mnohých ja, ktorými Loki môže byť“. 
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 12:26