Kang mal byť hlavným záporákom v Multiverse ságeMarvel Entertainment
StoryEditor

Marvel má problém. Predstaviteľ Kanga je vinný z domáceho násilia, štúdio ho okamžite vyhodilo a jeho kariéra je v troskách

Miroslav Kamody19.12.2023., 14:30h

Jonathan Majors bol uznaný vinným z napadnutia svojej bývalej priateľky. Rozhodnutie padlo po dvojtýždňovom súdnom procese, ktorý, ako herec dúfal, zachráni jeho pošramotenú povesť a vráti mu status vychádzajúcej hollywoodskej hviezdy. S hercom teraz ukončili spoluprácu filmové štúdiá Marvel Studios a Walt Disney.

Lajkuj Brainee.sk na

Porota na Manhattane uznala 34-ročného Majorsa vinným z napadnutia a obťažovania. Bol zároveň zbavený obvinenia z iného napadnutia a obťažovania s priťažujúcimi okolnosťami. Majors, ktorý bol pri čítaní rozsudku vyzvaný, aby sa postavil čelom k porotcom, neprejavil žiadnu bezprostrednú reakciu, len sa pozrel mierne dole, píše portál iDnes.

image

Fanúšikovia šalejú! Centrála TVA z Lokiho skutočne existuje. V jej útrobách môžeš aj prespať

Vynesenie rozsudku súd stanovil na 6. februára. Obvinenia vyplynuli zo sporu medzi hercom filmu Creed III a jeho priateľkou Grace Jabbari, ktorý jednej marcovej noci začal na zadnom sedadle auta s vodičom a preniesol sa do ulíc Manhattanu.

Jabbari, tridsaťročná britská tanečnica, obvinila Majorsa z útoku vo vozidle, po ktorom mala „neznesiteľné“ bolesti. Uviedla, že ju udrel otvorenou dlaňou do hlavy, skrútil jej ruku za chrbát a stisol jej prostredník, až jej ho zlomil.

Kariéra v troskách

Majors, ktorý mal viesť ďalšiu fázu marvelovského vesmíru ako superzloduch Kang Dobyvateľ, čelil po obvinení zo zneužitia neistej budúcnosti v tejto lukratívnej sérii. Herec, ktorý navštevoval Yale School of Drama, prišiel o ďalšie role a zmluvy o podpore. Jeho kritikou oceňovaná dráma „Magazine Dreams“ bola stiahnutá z premiéry plánovanej na začiatok decembra.

Majors prichádzal do súdnej siene každé ráno s Bibliou so zlatými listami, objímal členov svojej rodiny a svoju súčasnú priateľku, herečku Meagan Goodovú, a až potom zasadol na svoje miesto. Pri väčšine výpovedí nedával najavo emócie, zatiaľ čo jeho právna zástupkyňa Priya Chaudhryová naliehala na porotcov, aby „ukončili nočnú moru Jonathana Majorsa“.

image

Jonathan Majors

Reuters/Jeenah Moon

Rýchly koniec

S Jabbari sa Majors zoznámil pri nakrúcaní marvelovského komiksového filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania pred dvoma rokmi. Po odsúdení herca s ním ukončili filmové štúdiá Marvel Studios a Walt Disney spoluprácu. Herec je známy predovšetkým za postavu zloducha Kanga Dobyvateľa z marvelovskej série o superhrdinoch alebo z filmu Creed III.

image

Steve Ditko vytvoril Spider-Mana či Doctora Strangea. Legendárny komiksový ilustrátor mal rodičov zo Slovenska

Marvel vo vyhlásení uviedol, že s ním vo svojich nasledujúcich projektoch nepočíta. Majors pritom mal byť hlavnou postavou niekoľkých filmov, napríklad Avengers: The Kang Dynasty. Jeho premiéru spoločnosť už v reakcii na Majorsovo skoršie zadržanie odložila na rok 2026.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 16:16