Kinopremiéry do konca rokaApple, YouTube/Taylor Swift, Warner Bros./DC Movies
StoryEditor

Veľký prehľad kinopremiér. Do konca roka sa môžeš tešiť na Taylor Swift, komiksovky aj očakávaný film s DiCapriom

Miroslav Kamody12.10.2023., 15:00h

Čo všetko uvidíme v kinách do konca tohto roka? Ponuka je poriadne široká a vybrať by si z nej mal úplne každý!

Lajkuj Brainee.sk na

Do konca roka zostávajú ešte necelé tri mesiace, a preto sme sa rozhodli pozrieť sa na najočakávanejšie a najzaujímavejšie filmové projekty, ktoré dorazia do slovenských kín. A už teraz ti môžeme prezradiť, že sa môžeš tešiť na poriadnu nálož filmov! 

Taylor Swift: The Eras Tour (od 13. októbra)

Jedna z najpopulárnejších a najúspešnejších speváčok súčasnosti vtrhne okrem koncertných sál a štadiónov aj do tvojich kín. Pokiaľ teda nemáš stovky eur na lístok s dobrým výhľadom, môžeš Taylor Swift prispieť k jej približne 2,2 miliardovým ziskom z Eras Tour svojimi drobnými aspoň v kinách. 

Záznam z koncertu však nenájdeš v každom kine (a ani každý deň), preto si dopredu over, kde a kedy ho budú premietať. A hlavne si nezabudni doma svoje náramky priateľstva! 

Vrahovia mesiaca kvetov (od 19. októbra)

Vo veku 80 rokov režisér Martin Scorsese ukazuje, že rozhodne nepatrí do starého železa. A aby toho nebolo málo, jeho najnovší film prináša fanúšikom niečo, o čom už dlho snívali. Dvaja kultoví herci, ktorí sú s týmto zásadným režisérom najviac spojení, sa konečne stretnú na jednom pľaci - Leonardo DiCaprio a Robert De Niro. 

Na prelome 19. a 20. storočia priniesla ropa kmeňu Osageov bohatstvo a tí sa zo dňa na deň stali jednými z najbohatších ľudí na svete. Bohatstvo týchto pôvodných obyvateľov Ameriky okamžite prilákalo bielych votrelcov, ktorí manipulovali, vydierali a kradli čo najviac peňazí od Osageov, než sa uchýlili k vraždám. Príbeh je podľa skutočných udalostí.

Päť nocí u Freddyho (od 2. novembra)

Mike Schmidt, problémový strážca, prijme nočnú prácu v pizzerii Freddy Fazbear‘s Pizza, kedysi úspešnom opustenom rodinnom zábavnom centre.  Tu zisťuje, že sa jeho štyri animatronické maskoty (Freddy Fazbear, Bonnie, Chica a Foxy) túlajú po pizzerii.

A okrem toho zabíjajú každého, kto sa tam po polnoci ešte zdržiava. Projekt je inšpirovaný sériou videohier, a tak bude zaujímavé sledovať, ako si tvorcovia poradili s výsledným materiálom.

Marvels (od 9. novembra)

Marvel sa pripomína posledným komiksovým filmom zo svojej dielne v tomto roku. Príbeh spojí trojicu superhrdiniek - Captain Marvel, Monicu Rambeau a Kamalu Khan alias Ms. Marvel.  Samotná zápletka sa začala rysovať už na konci seriálovej Ms. Marvel, kedy sme mohli zistiť, že Kamala a Captain Marvel sú neznámym spôsobom prepojené.

Vo filme uvidíme, že tento trojuholník uzatvára ešte aj Monica Rambeau, ktorá schopnosti získala počas udalostí seriálu WandaVision. V skratke - ktorákoľvek z nich použije svoje schopnosti, vymení si miesto s ďalšou. A takto dookola. Pojítkom celého filmu bude zrejme Nick Fury.

Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách (od 16. novembra)

Si pripravený vrátiť sa späť do Panemu? Nech je odpoveď akákoľvek, faktom je, že nový prequel k celosvetovému fenoménu Hunger Games bude onedlho v kinách. Vo filme si zahrali mená ako Rachel Zegler (Anthea v Shazam), Peter Dinklage (Tyrion z Hier o tróny), Hunter Schafer (Jules z Euphorie) či Viola Davis (Amanda Wheeler v Suicide Squad).

Príbeh sleduje mladého Coriolanusa Snowa, neskôr tyranského prezidenta s obľubou v ružiach, ktorého poznáme z Hunger Games, proti ktorému stojí Katniss Everdeen v pôvodnej trilógii. Snow mentoruje vzdorovitú Lucy Grey Baird, z Dištriktu 12 pre 10. ročník Hier o život. Príbeh sa odohráva 64 rokov pred prvými románmi a skúma historické a politické cesty Panemu.

Prianie (od 30. novembra)

Disney to na divákov skúsi novým animovaným dobrodružstvom. Vo filme Prianie vysloví mladé a pútavé dievča Asha tak mocné prianie, že ho vypočuje samotný vesmír. Alebo skôr živá kúzelná guľa s nezmernou energiou zvaná Hviezda.

Spoločne s Hviezdou musí Asha čeliť hrozivému nepriateľovi, kráľovi Magnificovi, ktorý je vládcom ríše Rosas, a ktorý ohrozuje Ashiných priateľov a blízkych. Asha a Hviezda dokážu, že keď sa vôľa odvážneho človeka spojí s mágiou hviezd, môžu sa diať zázraky.

DogMan (od 30. novembra)

Vizionár Luc Besson prichádza s fascinujúcim antihrdinom na jeho ceste za odplatou a vykúpením. Ako chlapca ho zatvárali do kotercov so psami. Teraz je dospelý a má zvláštny dar.

Ženie ho túžba po pomste i trestaní bezprávia. Nemá žiadne zábrany. Jeho zbraňou je oddanosť jeho psov. DogMan je pokus o návrat obľúbeného režiséra na vrchol európskej a svetovej kinematografie po rokoch suchôt, ktorými si aktuálne prechádza.

 

Perinbaba a Dva svety (od 7. decembra)

To, že Perinbaba je kultová klasika, je nepopierateľné. To, že pokračovanie Jakubiskovho filmu je hotové už celé roky, v ukážkach vyzerá otrasne a jeho premiéra sa prekladá už od roku 2020, taktiež.

Bez ohľadu na to zrejme pôjde o (na slovenské pomery) kasový trhák, keďže sa vrátime do obľúbeného sveta, bez ktorého si drvivá väčšina Slovákov nevie predstaviť Vianoce. Asi tak, ako si my nevieme predstaviť, že tento projekt dopadne dobre.

Wonka (od 14. decembra)

Bez ohľadu na to, koľko máš rokov, je veľmi pravdepodobné, že si v detstve videl film Charlie a továreň na čokoládu (či už verziu z roku 1971 alebo z roku 2005 od Tima Burtona s Johnnym Deppom). Detský príbeh sa zameriava na Charlieho, z ktorého sa nakoniec stane nový majiteľ gigantickej továrne na čokoládu, ktorú vlastní Willy Wonka.

A práve na jeho mladosť sa zameria nový film s jednoduchým názvom Wonka. Snímka od režiséra Paula Kinga ukáže príbeh, ako sa Willy stal bohatým a úspešným čokolateriérom. Hlavnú postavu stvárnil Timothée Chalamet, pričom v traileri nechýba akcia, tajomno aj hudobno-tanečné kreácie.

Aquaman a stratené kráľovstvo (od 21. decembra)

Arthur (Jason Momoa) musí požiadať o pomoc svojho nevlastného brata Orma (Patrick Wilson), aby ochránil Atlantídu pred Black Mantou (Yahya Abdul-Mateen II), ktorý vo svojej posadnutej snahe pomstiť smrť svojho otca vypustil ničivú zbraň.

Vrátiť by sa mala aj Amber Heard, no okolo projektu je príliš veľa pochybností. Časť filmu sa pretáčala, nakrúcanie vraj rozhodne nebolo ideálne a testovacie premietania sklamaním. Veríme, že tvorcovia film zachránia do jeho najlepšej možnej verzie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:20