Záber z filmu The MarvelsMarvel Studios
StoryEditor

Najhorší film od Marvelu? Prvý trailer na The Marvels vyzerá ako lacná paródia na superhrdinov

Miroslav Kamody11.04.2023., 15:20h

The Marvels prinesie prvú čisto ženskú tímovku z prepojeného filmového a televízneho univerza od Marvelu.

Lajkuj Brainee.sk na

Ešte skôr, ako sa strhne vlna kritiky na moju osobu, musím povedať, že som fanúšikom komiksových filmov o superhrdinoch a úprimne som sa tešil na čisto ženskú tímovku. S Marvelom a ich prepojeným filmovým a seriálovým vesmírom to vyzerá čoraz horšie.

Štúdio bez veľkých oznámení zverejnilo prvý trailer na snímku The Marvels, ktorá sa do slovenských kín dostane už 9. novembra. Príbeh spojí trojicu superhrdiniek - Captain Marvel, Monicu Rambeau a Kamalu Khan alias Ms. Marvel.

image

Najlepší seriál od Marvelu? Sleduj skvelý trailer pre Secret Invasion, vracajú sa postavy z filmov na čele s Nickom Furym

Návrat starých známych

Samotná zápletka sa začala rysovať už na konci seriálovej Ms. Marvel, kedy sme mohli zistiť, že Kamala a Captain Marvel sú neznámym spôsobom prepojené. Vo filme uvidíme, že tento trojuholník uzatvára ešte aj Monica Rambeau, ktorá schopnosti získala počas udalostí seriálu WandaVision.

V skratke - ktorákoľvek z nich použije svoje schopnosti, vymení si miesto s ďalšou. A takto dookola. Pojítkom celého filmu bude zrejme Nick Fury. Je škoda, že trailer ho chtiac-nechtiac musel ukázať, keďže v nedávnom traileri na Secret Invasion je v úplne inom rozpoložení ako v The Marvels.

Zaujímavým odhalením je vesmírna stanica S.A.B.E.R., ktorá v komiksoch slúžila ako domovské miesto Avengers aj S.H.I.E.L.D.-u. Pôvodne išlo o štartovaciu plochu na obežnú dráhu pre špecializovaný raketoplán, ktorý ich mal dopraviť do domovského sveta Skrullov v galaxii Andromeda.

Zmiešané reakcie

A kde je vlastne problém? Trailer na nový zárez do sveta Marvel Cinematic Universe vyzerá neuveriteľne lacno. Efekty sú odfláknuté a herecký výkon Brie Larson čoby Carol Denvers bol kritizovaný už v prvom filme. A namiesto toho, aby to na prvú vyzeralo tak, že si vstúpila do svedomia, to viac vyzerá, že sa nas*ala a nechce hrať už vôbec.

image

Svet komiksov: Rozobrali sme do detailov trailer na pokračovanie animovaného Spider-Mana. Pozri, na čo všetko sa môžeš tešiť

Nepredbiehajme však, stále ide len o prvú ukážku, ktorá odhaľuje len veľmi málo o samotnom deji a jeho zvratoch. Režisérkou projektu je Nia DaCosta (Little Woods, Candyman), scenár napísala Megan McDonnell, ktorá predtým písala len dve (zato kvalitné) epizódy k seriálu WandaVision.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 17:22