EminemProfimedia/
StoryEditor

Režisér Top Gunu chcel natočiť filmové GTA s Eminemom. Herné štúdio Rockstar však bolo zásadne proti

iDnes.czOndřej Martinů19.11.2022., 11:00h

Štúdio Rockstar Games malo po úspechu tretieho dielu série Grand Theft Auto zaujímavú ponuku. Režisér Tony Scott chcel nakrútiť film podľa tejto hry a dokonca sľúbil, že už na jednu z hlavných rolí kývol známy raper Eminem. Z projektu však nakoniec zišlo.

Lajkuj Brainee.sk na

Bolo by to zvláštne, ale vlastne nie až zase také zvláštne spojenie. Grand Theft Auto III z roku 2001 pojednávalo o vojnách pouličných gangov z deväťdesiatych rokov a hiphopová hudba bola neoddeliteľnou súčasťou herných rádií, píše Ondřej Martinů z iDnes.

Preto keď si režisér Tony Scott vymyslel nedlho po vydaní hry vlastný filmový projekt, ktorý by dejovo nadväzoval na GTA III, najprv zamieril za populárnym raperom Eminemom. A tomu sa taká rola páčila.

image

Je hranie videohier naozaj škodlivé? Vedci prišli na prekvapivé zistenia ich vplyvu na IQ detí

Jediný telefonát

V rozhovore v podcaste BBC Sounds sa k tomu priznal herný dizajnér Kirk Ewing, ktorý vtedy mal väzby aj na hollywoodske štúdiá. Práve on sprostredkoval režisérovi Scottovi spojenie so štúdiom Rockstar, konkrétne s riaditeľom Samom Houserom.

Tomu odovzdal spomínanú ponuku, že majú k dispozícii známeho režiséra (Scott stál napríklad za filmom Top Gun) a ďalej tiež práve aj rapera Eminema. Štúdio Rockstar by za projekt malo dostať 5 miliónov dolárov. Hneď počas úvodného telefonátu so Samom Houserom však vyšlo najavo, že Rockstar nemá na takomto projekte záujem.

Ewing dostal skrátka len suchú odpoveď: „Nezáujem.“ So štúdiom sa ďalej potom už o GTA filme nebavil. Herné štúdio zrejme v tom čase už tušilo, že má ohromnú platformu na rozprávanie vlastných príbehov a filmy nepotrebuje, dôvodov však mohlo byť viacero.

Rockstar sa do projektov nehrnie

Či by takýto film bol nakoniec hit, alebo prepadák sa nikdy nedozvieme. Hoci je Eminem predovšetkým raper, filmovým rolám sa nebránil a mnohí z vás si iste pamätajú film 8. míľa, ktorý je z časti Eminemovou autobiografiou a raper v ňom mal aj hlavnú rolu.

image

(Ne)známe zaujímavosti o The Last of Us: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

Objavil sa však aj v niekoľkých ďalších snímkach. Do filmu z prostredia GTA by sa podľa nás celkom hodil. Raper sa k prípadnej úlohe v GTA filme doteraz nevyjadril.

Prepojenie filmového a herného sveta sa Rockstaru nevyhýba ani v iných situáciách. Nedávno sa tiež objavila informácia, že producent seriálu Breaking Bad chcel zase naopak urobiť na motívy tohto seriálu hru v štýle Grand Theft Auto. Na projekte sa tiež chcel dohovoriť s Rockstarom, aj z tohto projektu však zišlo.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:45