GTA: Vice CityTwitter/nexus Hub/
StoryEditor

Tvorcovia GTA zúria, uniknuté zábery z plánovanej hry sú pravé. Hacker sa vyhráža, že zverejní ďalšie

Michal Čiernik20.09.2022., 10:30h

Novej hry GTA sme sa mali dočkať až o pár rokov. Fanúšikovia preto zostali prekvapení, keď na jednom z GTA fóre objavili okolo 90 videí z pripravovanej hry.

Lajkuj Brainee.sk na

Samozrejme, že za zverejnením nestoja tvorcovia z Rockstar Games. Za jeden z najväčších únikov vo videohernom priemysle môže vraj hacker s prezývkou „teapotuberhacker“. Zábery z videí, ktoré kolujú po Twitteri, Reddite a Youtube potvrdzujú fámy o hrateľnej ženskej postave a prezrádzajú prostredie Vice City, v ktorom sa bude hra odohrávať. Na snímkach je vidno, že hra je skutočne len vo fáze vývoja. Chýbajú rôzne detaily a objavuje sa tam množstvo sprievodných textov a zdrojových kódov.

„Toto je jeden z najväčších únikov v histórii videohier a nočná mora pre Rockstar Games,“ napísal reportér Bloombergu Jason Schreier na svojom Twitteri. „Zábery sú samozrejme nedokončené, ale vyzerá to tak, že sú pravé,“ pokračoval.

Hacker sa rozhodol vývojárov vydierať

Hacker sa údajne priznal, že prístup k videám získal prostredníctvom Slack účtu zamestnanca Rockstaru. Potom, ako sa stali videá virálnymi a celá vec sa extrémne medializovala, sa tajomný hacker rozhodol na tom všetkom aj niečo získať. Verejne vydal správu, že sa chce s vývojármi dohodnúť na určitých podmienkach, inak zverení zdrojový kód ku GTA 5 aj 6 a ďalšie testovacie zábery z plánovanej Grand Theft Auto.

Vyjadrenia Rockstar

„Sme nesmierne sklamaní, že sa s vami všetkými podelíme o akékoľvek podrobnosti o našej ďalšej hre týmto spôsobom,“ Prezradil Rockstar vo svojom oficiálnom vyhlásení na uniknuté zábery, ktorých pravosť a autenticitu potvrdil. Rockstar vo vyhlásení vysvetlil, že po preniknutí do siete boli zasiahnutí únikom informácií, pričom uviedol, že niekto „nelegálne získal a stiahol dôverné informácie“ vrátane záberov z vývoja pripravovaného Grand Theft Auto . „Naša práca na ďalšej hre Grand Theft Auto bude pokračovať podľa plánu a ako vždy sme odhodlaní poskytnúť vám, našim hráčom, zážitok, ktorý skutočne prekročí vaše očakávania,“ prisľúbili vo vyhlásení.

Zábery už videli tisíce hráčov, ale niektoré klipy boli zo služby YouTube odstránené, pretože stránka citovala nároky na autorské práva zo strany Take-Two Interactive.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 12:12