GTA VI bude mať aj ženskú hrdinkuTwitter/nat/
StoryEditor

GTA 6 bude mať aj ženskú hrdinku a končí s ostrým humorom. Čo všetko o legendárnom pokračovaní vieme?

Alexandra Ševčíková01.08.2022., 12:30h

Spoločnosť Rockstar Games mení svoje kreatívne zameranie. GTA 6 bude pravdepodobne veľmi odlišné od svojho predchodcu.

Lajkuj Brainee.sk na

Už v lete 2020, po tom, čo policajt zabil Georga Floyda, musela spoločnosť Rockstar Games odložiť svoj plánovaný herný režim pre hru Grand Theft Auto Online. Tento režim s názvom Cops ‘n‘ Crooks mal byť zvratom v hre. Hráči sa mali deliť do tímov dobrých a zlých chlapov. V období, keď sa všade diskutovalo o policajnom násilí, prišiel tvorcom tento nápad nie príliš vhodný. Ako píše Bloomberg, boli znepokojení, ako by sa mohol interpretovať v čase zvýšenej nedôvery v americkú políciu.

To bola však len jedna z niekoľkých politicky a spoločensky citlivých tém, na ktoré spoločnosť reagovala. Odstránili aj rôzne transfóbne vtipy a výrazne znížili rozdiely v odmeňovaní mužov a žien. Najnovšie pokračovanie GTA 6 bude podľa informácii, ktoré zverejnil Bloomberg, obsahovať hrateľnú ženskú hrdinku. Malo by ísť o latinskoamerickú ženu, ktorá bude jednou z dvoch postáv v príbehu inšpirovanom bankovými lupičmi Bonnie a Clyde. Vývojári si v tomto pokračovaní dajú väčší pozor aj na zobrazovanie marginalizovaných skupín.

Tolerantnejší a jemnejší Rockstar Games

Pre spoločnosť, ktorá bola známa franšízou satirického zobrazenia Ameriky, ktoré ukazovalo gangstrov zabíjajúcich civilistov a ženy väčšinou zobrazované ako sexuálne objekty, to bolo kedysi nemysliteľné. GTA V bola nihilistická paródia, ktorá urážala všetko, od moderátorov pravicových rádií až po liberálnych politikov. Ani vnútorné fungovanie spoločnosti sa príliš nelíšilo. Zamestnanci Rockstar Games opísali ich kultúru na pracovisku, ako množstvo pitia, bitiek a návštev striptízových klubov. To však znamenalo aj potom stovky hodín a dlhých nocí v kancelárii, aby sa dodržal vývojársky plán.

image

Nábytok z IKEY budú vyrábať väzni. Rusi tvrdia, že bude kvalitnejší a lacnejší

Táto statégia síce bola finančne úspešná a premenila GTA V na druhú najpredávanejšiu hru všetkých čias so 165 miliónmi predaných kópii. Avšak v roku 2018 to tiež viedlo k vyhoreniu zamestnancov a verejnej kontroverzii. Stovky pracovníkov začali hovoriť o ťažkých pracovných podmienkach v Rockstar Games. Teraz sa spoločnosť pokúša vytvoriť si nové meno a byť progresívnejšia na pracovisku. Či tento láskavejší a jemnejší Rockstar dokáže produkovať aj naďalej špičkový kaliber hier, ukáže čas.

Čo zatiaľ vieme o GTA VI?

Síce vývoj Grand Theft Auto VI bol kvôli týmto okolnostiam pomalší, než fanúšikovia očakávali, tak ma priniesť viacero prekvapení. Čo zatiaľ o pokračovaní vieme?

image

Rockstar plánuje po vydaní aktualizovať GTA VI o ďalšie mestá a interiéry.

Twitter/rockstar Games/

Aj keď o hre ešte nie je známych veľa detailov, hovorí sa, že šieste pokračovanie franšízy by malo prísť niekedy v rokoch 2024 alebo 2025, uvádza portál GTAbase.com. Aj keď sa spočiatku hovorilo, že by mohla hra prísť na trh už na prelome rokov 2022 a 2023, tak najnovšie informácie ukazujú presný opak. Rockstar chce zrejme vydať hru, keď bude dostatočne veľký trh pre platformy PS5 a Xbox Series X/S.

GTA VI bude teda výlučne hra pre hardvéry novej generácie. Podľa dostupných informácii si ju na PS4 a Xbox One nezahráš. Avšak nemusíš smútiť, hra by mala mať aj verziu na počítače.

Inšpirované seriálom Narcos

A kde sa bude hra odohrávať? Vyvojári zatiaľ toho veľa nespresnili, no existuje viacero fám, ako by mohol vyzerať svet najnovšieho GTA. Ako uvádza Techradar, príbeh by sa mal odohrávať vo Vice City, fiktívnej verzii Miami od Rockstaru. Niekoľko súčasných aj bývalých vývojárov, však prezradilo, že pôvodné plány boli omnoho odvážnejšie. GTA VI malo obsahovať obrovské oblasti inšpirované Severnou aj Južnou Amerikou.

image

Má mať údajne jedného hrateľného protagonistu menom Ricardo, s ktorým si budeš môcť prejsť príbeh pomaly rastúceho drogového bossa.

Twitter/rockstar Games/

Mapa by však nemala zostať statická. Takže sa nemusíš báť, že uvidíš len Vice City. Rockstar plánuje po vydaní aktualizovať GTA VI o ďalšie mestá a interiéry. Zároveň sa hovorí o tom, že hra bude čerpať aj z popularity seriálu Narcos. Má mať údajne jedného hrateľného protagonistu menom Ricardo, s ktorým si budeš môcť prejsť príbeh dorgového bossa pomaly stúpajúceho na vrchol.

Bloomberg informuje aj o príbehu inšpirovanom zločineckým párom Bonnie a Clyde. Okrem toho sa očakáva, že sa v GTA VI objaví aj možnosť hry pre viacerých hráčov. Avšak nemusíš sa báť, že by si prišiel o solo hru. Výkonný riaditeľ Take-Two, pod ktorú tvorcovia a vydavatelia Rockstar Games spadajú, Strauss Zelnick sa vyjadril, že sigleplayer „nepovažuje za mŕtvy“. Vývojári mu vraj venujú dostatok času. Ako však bude vyzerať verzia pre viacerých hráčov je zatiaľ nejasné.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 20:04