Traci KegleyAlabama Top News/Twitter
StoryEditor

Nevysvetliteľné zmiznutie či vraždy sériového vraha. Prinášame ti ďalšie prípady, o ktorých si pravdepodobne nepočul

Nikola Michalkova03.09.2023., 16:02h

V predchádzajúcich sériách sme ti priniesli množstvo skutočných prípadov, ktoré sú nevyriešené. V dnešnom článku ti predstavíme ďalšie.

Lajkuj Brainee.sk na

Nevysvetliteľné zmiznutia, nevyriešené vraždy a  neobvinený páchateľ. To všetko sa vo svete deje a niekedy sa jednoducho stáva, že prípady zostávajú niekoľko rokov otvorené. V sérii sme ti už priniesli:

Zmiznutie Traci Kegley

Energická tridsiatnička, ktorá sa narodila v marci 1968 v Alabame. Pôvodným menom Traci Pittman, ktorá sa v roku 1993 vydala za Grega Kegleyho. Ich manželstvo ale nabralo iný smer, a pár sa rozviedol v apríli 1998, pričom rok predtým sa rozhodli žiť oddelene. Našla si prácu v miestnej zubnej ambulancii, do ktorej mala nastúpiť 27. apríla. Nestihla to. Deň predtým sa spolu so svojou dcérou vybrali na bežnú pochôdzku vo svojom bielom aute. Počas cesty zastavili na čerpacej stanici, kde bezpečnostné kamery Traci zachytili, ako tankuje benzín a následne ide dnu, aby vyrovnala účet. Ale to, čo sa stalo potom, stále zostáva zahalené tajomstvom, píše sa na portáli Uncovered. 

Miestny obyvateľ nasledujúce ráno našiel jej auto zaparkované pri ceste Old Georgia Road. V aute zostala len jej dcéra, ktorá sa akoby zázrakom nezranila. Muž, ktorý ju našiel, okamžite kontaktoval šerifa okresu Elmore. Na celej situácii bolo viacero vecí zvláštnych, napríklad hučiace rádio či Traciina kabelka, ktorá bola na svojom mieste. Okná boli stiahnuté o dva až tri centimetre a svedkovia si spomínajú, že motor stále bežal. 

image

Traci Kegley

Alabama Top News/Twitter

Predpokladalo sa, že sa Traci so svojou dcérou vybrala do domu jej rodičov. Organizovali sa mnohé akcie vrátane prehľadávania neďalekých lomov, ale neobjavili sa žiadne informácie o jej možnej lokalite. Jej rodičia sa ju zúfalo snažili nájsť, a tak postavili v celej oblasti billboardy, na ktorých vyzývali každého, kto by mohol mať informácie o ich dcére, aby ich kontaktoval. Ani sľúbená odmena nepriniesla výsledky a Traci zostáva stále nezvestná. 

Bruce McArthur, sériový vrah

Predtým, ako sa stal sériovým vrahom, o ktorom sa natočil aj dokumentárny film, človek by podľa jeho Facebooku ani nepredpokladal, čo sa z neho stane. Na sociálnu sieť pridával videá s receptami, fotky mačiek a jeho detí a vnúčat. Okrem toho zdieľal obsah, ktorý bol proti bývalému americkému prezidentovi Trumpovi, a pridával aj fotografie seba, keď pracoval ako Santa v malom obchode, píše sa na portáli CBC.

Zatknutý bol 18. januára 2018 a obvinený bol z vraždy prvého stupňa. Celkovo zavražil osem ľudí. Po tom, čo polícia prehľadala nehnuteľnosť, ktorá sa s ním spájala na Mallory Crescent v centre Toronta, objavila na dne veľkých kvetináčov rozštvrtené kostrové pozostatky, ktoré patrili najmenej trom vtedy ešte neidentifikovaným osobám. 

image

Bruce McArthur

Dr/Twitter

Prvú vraždu spáchal na Halloween v roku 2001, keď napadol muža kovovou rúrou, pričom o dva roky neskôr bol za tento čin odsúdený na dva roky nepodmienečne. Ako sa uvádza na portáli CNN, celkovo zabil ôsmich mužov medzi rokmi 2010 a 2017. Napokon ho odsúdili na doživotie vo väzení. 

Keď ho polícia zatýkala, našli muža priviazaného na jeho posteli. Pri hľadaní dôkazov na pevnom disku sa objavilo osem priečinkov, ktoré boli označené menami rôznych mužov. Každý zložka obsahovala ich fotografie – niektorí boli živí, niektorí mŕtvy, ale našli sa aj nahí či v póze v kožuchoch a s nezapálenými cigarami. 

Informátor FBI ako skrytý drogový díler

Možno poznáš film „White Boy Rick“, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil Matthew McConaughey. Ak premýšľaš, kto ten White Boy Rick vlastne bol, prezradíme ti to. Ako 14-ročný sa stal informátorom FBI, ale napokon ho odsúdili ako drogového dílera. Celým menom sa volal Rick Wershe Jr., uvádza sa na portáli Local 10.

V súčasnosti má 52 rokov a vo väzení si odsedel už 32 rokov. Ako tínedžer pôsobil medzi drogovými dílermi v skorumpovanom a zradnom meste počas crackovej epidémie. Jeho otec vlastnil obchod so zbraňami. Jeho syn hovoril, že otec sa v uliciach nevyznal. Neskôr sa s agentom z FBI stretol v reštaurácii s rýchlym občerstvením, aby mu ukázal fotografie ľudí, ktorých chceli agenti identifikovať. Ale keďže im nevedel pomôcť, povedal im, že jeho syn poznal niektoré postavy z východnej časti Detroitu. 

Agenti sa s Rickom stretli, keď išiel zo školy ako 14-ročný chlapec. Zastavili pri ňom a povedali, aby nastúpil. Federálny agent ho žiadal, aby sa „zapojil do extrémne nebezpečnej trestnej činnosti súvisiacej s drogami“. Ako žaloba opisuje, agenti ho predstavili príslušníkom policajného oddelenia v Detroite, píše sa na portáli CNN.

Tínedžer napokon urobil to, čo od neho chceli. Zobral drogy, ktoré nepoznal a išiel s nimi do neznámeho mesta, kde požiadal o kúpu cudzích ľudí. Rick sa ukázal ako dobrý predajca vďaka svojej spoločenskosti a prívetivosti. Keď dovŕšil 15 rokov, jeho predaj sa rozšíril na väčšie územie v Detroite. 

image

Rick Wershe Jr.

Detroit Griot/Twitter

O šesť mesiacov ho opäť povolali, tentokrát s falošnými peniazmi a preukazom, aby pokračoval v Las Vegas. Médiá si v tom čase všimli tínedžera a v novinách sa začal objavovať ako „White Boy Rick“. Federálni agenti a polícia s ním prerušili kontakt, keď mal 16 rokov, „pravdepodobne preto, aby sa zachránili pred súdnym konaním, ak by boli prichytení, ako využívajú tínedžera ako informátora drogových dílerov,“ uvádza sa v žalobe. Rick sa napokon stal celebritou, ale v tom horšom slova zmysle. Poznali ho novinári, členovia gangov a polícia, ktorá nemala tušenie, že pracuje ako informátor, keďže v jeho dokumentoch bolo použité meno jeho otca. 

S drogami skončil 22. mája 1987. Ako 17-ročný začal byť na úteku. Keď ho policajti chytili, zbili ho natoľko, že musel ísť do nemocnice. Wershe otvorene hovoril o svojom obchodovaní s drogami a priznal, že keď ho zastavili, mal pri sebe peniaze z predaja. Stále ale veril, že je pod policajnou ochranou. 

Prokurátori ho označili za jedného z najnebezpečnejších dílerov v Detroite. Porota ho nakoniec uznala vinným a bol poslaný do väzenia na doživotie, bez možnosti podmienečného prepustenia. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 01:26