Hendricks FamilyGreenvillenews/Twitter
StoryEditor

Vražda vlastného brata či nevysvetlené zmiznutie prokurátora. Toto sú ďalšie skutočné prípady, z ktorých mrazí

Nikola Michalkova12.08.2023., 14:09h

Ponúkame ti ďalšie prípady, z ktorých naozaj mrazí a o ktorých si pravdepodobne nepočul.

Lajkuj Brainee.sk na

Vraždy, z ktorých mrazí či nevysvetlené zmiznutie. Vo svete je mnoho nevyriešených prípadov, o ktorých nevieme. My sme ti už v sérii priniesli niekoľko z nich. 

Vražda rodiny

David Hendricks bol práve na ceste kvôli svojmu biznisu. Všetko na prvý dojem vyzeralo, že za ten čas, čo bol preč z domu, jeho manželka Susan a deti niekto zavraždil. No napokon všetko bolo inak. Stalo sa to v noci 7. novembra 1983. Manželský pár mal spolu tri deti Rebekah, Grace a Benjamina, píše sa na portáli Tuko.

image

Matka zo sekty zabila vlastné deti, vraj z lásky. Jej manžel je obvinený z vraždy bývalej ženy aj detí

David sa venoval biznisu a bol v ňom veľmi úspešný. Venoval sa predaju ortopedickej ortézy na chrbát, ktorú si dal aj patentovať. Celá rodina patrila k prísnej fundamentalistickej časti protestantizmu, Plymouthským bratom a v súlade s jej učením bola vedená aj domácnosť. Väčšinu času sa držali bokom od ostatných a stretávali sa len s rodinou či členmi skupiny. Predpokladá sa, že rodina viedla spokojný a šťastný život, čo sa ale v novembri zmenilo. 7. novembra totiž našli zavraždené telá manželky a troch detí v posteli. Jedno z detí malo vedľa seba sekeru a mäsiarsky nôž.

Deň začal ako bežný deň. David odišiel z domu kvôli biznisu a Susan sa starala o deti. Tá po jeho návrate domov odišla do Delevanu a večer ich David vzal do reštaurácie. Neskoro večer sa David rozlúčil s rodinou a odišiel na služobnú cestu. Ako sa vracal domov, zavolal svojej žene, ktorá ale telefón nezdvihla. Pokúšal sa o to znovu, ale bez výsledku. Následne ale pre obavy zavolal na políciu. Poslali strážnika Mikea Hibbensa a detektíva Dennisa O’briena, aby skontrolovali Susan a deti. Našli ich mŕtvych. 

image

Hendricks Family

Greenvillenews/Twitter

Manželka s deťmi mali zohavené telá. Boli rozsekaní na smrť sekerou a mäsiarskym nožom. Keď sa David v ten večer vrátil, polícia ho začala vypočúvať a skontrolovala, či sa na jeho oblečení nenachádzajú krvavé škvrny. Polícia ale nemala inú stopu, preto sa rozhodli zamerať sa viac na jeho výpoveď. Po pitve súdni lekári prišli na to, že Davidova výpoveď nie je úplne v poriadku. Zistili to na základe toho, že deti mali stále jedlo, ktoré večer zjedli, v žalúdku. Smrť preto odhadli na 21:30 večer, čo bol David ešte doma. To naznačovalo, že vražda sa mala stať, keď mali prísť z reštaurácie. Napokon ho obvinili z vraždy, ale chýbal konkrétny motív. 

Porota napokon po deviatich týždňoch uznala Davida vinným zo štyroch vrážd a 21. decembra 1988 bol odsúdený na doživotie. V prípade sa odvolal, ale bolo zamietnuté. V roku 1991 sa prípad znovu otvoril a v tom období ho porota napokon uznala za nevinného. Vo väzení tak strávil celkovo tri roky. 

Jessie Dotson

Možno ti to meno nič nehovorí, no muž má na svedomí šesť vrážd. Pred súd sa postavil za zastrelenie svojho brata a jeho priateľky, ďalších dvoch dospelých osôb a okrem toho dobodal aj svojich dvoch synovcov, ktorí mali dva a štyri roky. Preživšími jeho besnenia boli tri deti, ktoré tiež svedčili proti nemu. Tie vychováva Ida Andersonová, ktorú predvolali, aby presvedčila porotcov o vine Jessieho, píše sa na portáli Action News. 

„V tomto bode môjho života som nečakala, že budem vychovávať deti, ale sú radosťou. Robím všetko, čo je v mojich silách, aby z nich vyrástli životaschopní občania,“ povedala. Ida Andersonová je matkou Marissy Williamsovej a babičkou štvorročného CeMaria Dotsona, ktorí boli zavraždení 3. marca 2008. 

image

Jessie Dotson

Ayu Kymellini/Twitter

Čelil trom možným trestom – smrť smrtiacou injekciou, doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia alebo doživotie s možnosťou doživotného prepustenia po 51 rokoch. Porota ho napokon odsúdila na smrť. 

Dotson mal byť v detstve šikanovaný za oblečenie a okrem toho opakoval štvrtú triedu, pretože nechodil do školy. Na súde zaznel aj fakt, že Dotsonov otec bil jeho matku, ktorá napokon deti odviedla preč. Stará mama mala Dotsona následne vyhodiť z domu, pretože kradol peniaze na jedlo. V 16-tich rokoch nechal školu.

Išiel sa previezť, ale zmizol

Prokurátor Ray Gricar sa 15. apríla rozhodol, že nepôjde do práce a radšej sa odvezie do Lewisburgu. Oznámil to svojej priateľke Patty Fornicolovej. Boli to zároveň prvé teplé dni v roku, a preto si chcel toto počasie užiť. Na druhý deň bol jeho červený Minicooper nájdený na parkovisku pri Street of Shops. Mnohí svedkovia sa vyjadrili, že sa s ním rozprávali na ulici Market Street. V aute sa tiež našiel aj jeho vypnutý telefón, avšak jeho laptop, peňaženka a kľúče od auta chýbali. 17. apríla 2005 sa v novinách objavil malý titulok, ktorý oznamoval, že prokurátor je nezvestný, uvádza sa na portáli Bucknellian.

Tri dni po jeho zmiznutí sa na tlačovej konferencii prihovorila aj jeho dcéra Lara. „Najviac zo všetkého si želám, aby som počula tvoj hlas a aby si ma objal. Možno by sme mohli ísť na túru do hôr, sadnúť si a porozprávať sa. Prosím zavolaj. Všetci ostatní, ak ste videli môjho otca, kontaktujte, prosím, políciu,“ hovorila. 

image

Ray Gricar

Generation Why Podcast/Twitter

V priebehu týždňa bola na riešenie prípadu prizvaná aj FBI. Potápači prehľadávali rieku Susquehanna, vrtuľníky hľadali vo vzduchu. V júli pod mostom vo vode medzi Lewsburgom a Miltonom našli jeho laptop, ktorému chýbal pevný disk. Ten o niekoľko mesiacov neskôr našiel rybár pri starom železničnom moste. Bol ale príliš poškodený na to, aby sa dal prečítať. Jeho kľúče a peňaženka sa nenašli. 

Počas vyšetrovania preverili množstvo možných podorzivých, vrátane motorkárskeho gangu Hell’s Angels a jeho priateľky. Oficiálny podozrivý ale nikdy v prípade jeho zmiznutia nebol identifikovaný. Denník Bucknellian 22. apríla zverejnil ponuku, ktorá sľubovala päťtisíc dolárov za poskytnutie informácií o Gricarovom pobyte, ale nie je jasné, či odmena niekomu bola vyplatená. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 05:15