Tri skutočné prípady, o ktorých sa nehovorí.Press Photographer, Reguera/Wikipedia
StoryEditor

Vražda, únos ľudoopom či miznutia v stredu. Tri skutočné krimi prípady, z ktorých ťa zamrazí

Nikola Michalkova22.03.2023., 10:00h

Na svete je mnoho neodhalených prípadov, ktoré sa ututlali alebo sa o nich z nejakého dôvodu nehovorí.

Lajkuj Brainee.sk na

Nespočetne prípadov po celom svete zostalo nevyriešených, ututlaných, alebo sa o nich nehovorí. Spoločne sa v článku pozrieme na rôzne prípady, ktoré sa skončili tragicky a niektoré z nich sa doteraz nevyriešili.  

Jachta s vrahom

Ako prvý prípad si rozoberieme Terry Jo Duperraultovú, ktorú v roku 1961 našli na oceáne. Dievča v tom čase malo len 11 rokov. Ak sa pýtaš, čo je na tom zvláštne, príbeh pokračuje nájdením muža z potápajúcej sa jachty menom Julian Harvey. Mal to byť údajne jediný preživší. Po tom, ako sa Julian dozvedel, že nebol jediný, kto prežil, krátko na to sa mal zabiť. Napokon vysvitlo, že Juliana najala Terryina rodina, aby bol kapitánom jachty okolo sveta, na ktorú si našetrili. Julian ale nebol zjavne úplne šťastná voľba, pretože napokon vyvraždil celú posádku na lodi a Terry nechal napospas oceánu. Následne ušiel. Samovraždu spáchaj pravdepodobne práve preto, lebo neočakával, že sa z jeho vyčíňania niekto dostane živý, uvádza sa na portáli Yahoo.

Táborenie v pohorí

Ďalší prípad opisuje Theresu, ktorá sa v 16-tich rokoch vybrala táboriť do pohoria Sierra Nevada spolu so 43-ročným mužom, Russellom Welchom. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby sa z výletu nevrátil len muž s tvrdením, že Theresu uniesol Bigfoot, čo je doteraz vedecky nepotvrdený druh ľudoopa. Po tejto udalosti muža obvinili z únosu, ale neskôr boli obvinenia zrušené. Theresa sa ale nikdy nenašla. 

Miznutie v stredu

Mnohí z nás stredu vnímame ako stred týždňa a sme o niečo bližšie k víkendu. Ľudia žijúci na prelome 70. a 80. rokov 20. storočia by asi rovnaký názor nemali. V tomto čase totiž každá zo siedmich obetí zmizla práve v stredu, pričom všetci sa neskôr našli mŕtvi. Obete sa našli uškrtené na náhodných miestach v okruhu viac ako 19 kilometrov od seba. Páchateľa, ktorý mal miznutia a následné vraždy na svedomí, nikdy nechytili. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 05:33