Roch Rheriault a kult Anti Hill KidsThe Very Cool & Hot Podcast/Twitter
StoryEditor

Šperky z kostí vlastnej manželky či vražda donášačov pizze. Prinášame ti ďalšie krimi prípady, z ktorých ťa skutočne zamrazí

Nikola Michalkova05.05.2023., 12:00h

Prinášame ti opäť ďalšiu sériu troch skutočných prípadov, o ktorých sa nehovorí a o ktorých pravdepodobne ani nevieš.

Lajkuj Brainee.sk na

Už v dvoch sériách sme ti priniesli prípady, o ktorých sa nehovorí a aj napriek tomu z nich naozaj mrazí. Tu si ich môžeš prečítať:

Vražedný policajt

Gerard John Schaefer Jr. sa narodil 25. marca 1946 ako najstarší z troch detí. Už v 12-tich rokoch sa začal prejavovať, že s ním niečo nie je v poriadku, keď masturboval v ženskej spodnej bielizni. Vo svojom živote pracoval ako zástupca šerifa. Jeho vražedné sklony začali 21. júla 1972, keď počas služby uniesol dve dospievajúce dievčatá, ktoré stopovali pri ceste. Mal ich vziať do odľahlej zalesnenej oblasti, kde sa im vyhrážal, že ich znásilní, zabije alebo predá na prostitúciu. Vyrušil ho vtedy telefonát, ale prisahal, že sa vráti. Zanechal tak obe mladé dievčatá priviazané k stromu. Mali 17 a 18 rokov. Podarilo sa im napokon utiecť k najbližšej policajnej stanici – práve v tej pracoval samotný Schaefer, píše sa na portáli The Crime Wire.

Všetky svoje vraždy a pohnútky si dokonca aj zapisoval. Polícia u neho doma, konkrétne v jeho izbe, našla príbehy opisujúce znásilnenie, mučenie a vraždy niekoľkých žien. Našli aj fyzické dôkazy, ako šperky, identifikačné karty, diáre či dokonca zuby. Napokon polícia zistila, že muž zavraždil až 30 žien. 

image

Gerard John Schaefer Jr.

Ferran/Twitter

Kult „Anti Hill Kids“

Kult založil Roch Rheriault v roku 1977. Komunita pozostávala z Rocha, jeho ôsmich manželiek, troch prisluhovačov a napokon aj z 23 detí. Ich život prebiehal v izolácii. Rochove vzťahy s obyvateľmi boli rôzne. Dokázal byť naozaj šarmantný a mnohí ich ľutovali za to, v akej sú situácii, keďže na tom finančne neboli dobre. Okrem toho ale bol aj dominantný a násilnícky, a niektorí ľudia mali podozrenie, že sa v komunite deje niečo zlé. Mohol za to aj fakt, že niekoľkokrát boli členovia skupiny prichytení pri krádeži v obchode, píše sa na portáli Maryboro.

Jedna z jeho manželiek dostala zápal slepého čreva a Roch, alebo Mesiáš, ako sa nazýval, sa ju pokúsil sám operovať. Napokon zomrela a jej telo skryl v kroví. Z jej kostí napokon vyrobil šperky. Ale tým to neskončilo. Práve naopak. Ďalšej manželke mal odseknúť ruku v záchvate zúrivosti. Tá ale nemlčala a oznámila to úradom. Síce sa mu chvíľu darilo skrývať sa pred políciou, napokon ho chytili a uznali ho vinným. Komunita sa rozpustila, ale niektoré manželky sa presťahovali do Kingstonu, aby mu boli nablízku a čakali na jeho prepustenie. Napokon ho vo väzení zabil iný väzeň 26. februára 2011.

image

Roch Rheriault a kult Anti Hill Kids

The Very Cool & Hot Podcast/Twitter

Pizza zabijaci

Bola sobota 19. apríla 1997. Uprostred noci do podniku Tony’s Pizza and Pasta v New Jersey niekto zavolal, aby si objednal dve pizze, ktoré mali byť doručené na adresu 196 Scott Road. Nebola to jediná pizzeria, ktorá dostala rovnaký telefonát, ale ostatné odmietli. Vyšetrovatelia zistili, že volal niekoľkokrát. Keď volajúci zistil, že v podniku pracuje 22-ročný Jeremy Giordani, mal hovor ukončiť. Pravdepodobne ale predsa len mali objednávku prijať, pretože ako sa uvádza na portáli Horror Obssesive, majiteľovi Giorgiovi Gallarovi mala byť podozrivá. Preto sa rozhodol Giordaniho sprevádzať a obaja približne o pol jedenástej večer odišli z pizzérie.

Dvaja chlapci čakali vonku. Boli nimi 17-ročný Jayson Vreeland a 18-ročný Thomas Koskovich. Doručovatelia pizze sedeli v aute a cez okienko s nimi komunikovali, mali im povedať, koľko peňazí majú zaplatiť. Jayson sa mal opýtať Thomasa, či má pri sebe peniaze. Ten siahol do vrecka, ale namiesto peňazí vytiahol poloautomatickú pištoľ. Následne začal do auta strieľať. Telá vytiahli von z auta a nechali ich na zemi. Žiadne peniaze neukradli. 

Na druhý deň sa na polícii ozvala priateľka Koskovicha, ktorá mala tvrdiť, že Thomas jej povedal, že vždy chcel zabiť donášača pizze.Oboch chlapcov napokon zatkli 21. apríla 1997. Jayson, keďže v tom čase nebol plnoletý, bol umiestnený do centra pre mladistvých. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:26