Príves Davida Parkera RayaKocktails And Killers Podcast/Twitter
StoryEditor

Vrah z prívesu, kde znásilňoval ženy či gang podrezávačov hrdiel. Prinášame ti ďalšiu sériu skutočných krimi prípadov

Nikola Michalkova08.07.2023., 11:30h

Tri krimi prípady, o ktorých sa nehovorí, no predsa sú súčasťou histórie.

Lajkuj Brainee.sk na

Nevyriešené vraždy sú najčastejšie prípady, o ktorých sa nehovorí. A ak sa aj vyriešia, predsa len zostanú z nejakého dôvodu ututlané. V našej sérii sme ti priniesli už niekoľko skutočných krimi prípadov, o ktorých sa nehovorí, ale predsa sa naozaj stali. 

Netvor z Miramichi

Alebo vlastným menom Allan Legere. Narodil sa v Kanade v roku 1948 a preslávil sa ako sériový vrah. Sedel vo väzení, kde si odpykával trest za vraždu majiteľa obchodu Johna Glendenninga, ale v apríli 1989 z neho ušiel a na slobode sa mu podarilo zdržať sedem mesiacov. Počas tohto obdobia ale nesedel niekde v kúte, práve naopak. Na slobode spáchal štyri vraždy, podpaľačstvo a viacero znásilnení. Za jeho dolapenie sa vyzbierala odmena vo výške 50 tisíc dolárov, píše sa na portáli Murdepedia.

Na súde v Kanade prvýkrát použili odtlačky DNA ako usvedčujúci materiál, ale jeho právnici to začali spochybňovať s tým, že v oblasti Miramichi je plytký genofond, čo môže ľahko viesť k falošne pozitívnym výsledkom. Legereho druhýkrát odsúdili v roku 1991 a v súčasnosti je jedným z 90 väzňov držaných v kanadskej jednotke s maximálnou bezpečnosťou Special Handling Unit. 

image

Allan Legere

Spoiler They Die/Twitter

Pred niekoľkými rokmi bol ako 53-ročný uznaný vinným za masovú vraždu, ktorá zahŕňala mučenie, znásilnenie a zabitie troch žien a staršieho katolíckeho kňaza. Dostal prezývku „netvor z Miramichi“, čo je provincia, kde sa jeho vražedné besnenie konalo. 

Jeho obeťami bola 75-ročná Annie Flamová a sestry Donny a Linda Lou Daughneové, ktoré boli vo veku 45 a 41 rokov. Okrem toho zabil aj 69-ročného reverenda Jamesa Smitha. K všetkým týmto vraždám došlo v období od mája do novembra 1989. V tom čase totiž počas návštevy nemocnice ušiel väzenskej stráži a namiesto toho, aby sa niekde skrýval, pokračoval vo svojich zvrátených chúťkach. 

Vrah zo zvukotesného prívesu

Písal sa 19. marec 1999 a 22-ročná Cynthia Vigilová prechádzala po parkovisku v Novom Mexiku. Muž, ktorý ju zastavil, predstieral, že je policajt v utajení. Tvrdil, že je zatknutá za nabádanie k sexuálnym službám a posadil ju do svojho auta. Muž sa volal David Parker Ray a Cynthiu odviezol do svojho zvukotesného prívesu, ktorý nazval ako „Toy Box,“ uvádza sa na portáli All That’s Interesting.

Vo svojom prívese ženu priviazal k stolu a počas troch nasledujúcich dní ju znásilňoval a mučil. Nebol ale sám. So všetkým mu ochotne pomáhala jeho priateľka Cindy Hendyová. Na mučenie používali biče, lekárske a sexuálne nástroje a elektrické šoky. To, čo bude prežívať, jej prezradil tým, že jej tesne pred mučením pustil nahrávku, kde bolo podrobne napísané, čo bude zažívať. 

Na kazete jej tiež vysvetlil, že ho má oslovovať len „pán“ a priateľku „pani“. Taktiež ju varoval, že nemá nikdy hovoriť predtým, ako ju sám neosloví. A napokon prišiel presný opis toho, ako ju bude znásilňovať a zneužívať. „Podľa toho, ako rozprával, som nemala pocit, že by to bolo prvý raz. Bolo to, ako keby vedel, čo robí. Povedal mi, že ma zabije ako ostatných,“ povedal  Vigilová v rozhovore. 

Žene sa podarilo ujsť na tretí deň, keď bol muž v práci a jeho priateľka nechala kľúče od jej pút blízko nej. Cynthia využila príležitosť, vrhla sa po kľúčoch a uvoľnila si ruky. Samozrejme, Cindy sa pokúsila zabrániť jej v úteku, ale žena ju bodla sekáčikom na ľad. Z prívesu vybehla nahá, pričom na sebe mala len otrocký obojok a reťaze s visiacim zámkom. Bola zúfalá, a preto hľadala pomoc v susednom mobilnom dome. Majiteľ jej pomohol, zavolal políciu, ktorá zvrátený pár zatkla. Vďaka tomuto prípadu sa dozvedeli o ďalších nechutných zločinoch. 

Mužova zvrátenosť môže aj nemusí pochádzať z detstva, keďže ho vychovával starý otec, pričom jeho vlastný otec ho často bil. Ako mladého ho šikanovali pre jeho plachosť pred dievčatami. A táto neistota ho napokon priviedla k drogám a alkoholu. 

Jeho príves obsahoval gynekologický stôl so zrkadlom, ktoré bolo pripevnené na strope, aby obeť mohla vidieť všetky hrôzy, ktoré muž na nej páchal. Na podlahe ležali biče, reťaze, kladky, rozťahovače nôh, chirurgické čepele a množstvo sexuálnych hračiek. Úrady okrem spomenutých vecí našli aj drevené zariadenie, ktoré slúžilo pravdepodobne na znehybnenie obetí, kým ich on a jeho priatelia znásilňovali. 

Gang vrahov Shankill Butchers

Pred 40 rokmi bolo 11 členov známej skupiny Shankill Butchers odsúdených na viac ako 40 doživotných trestov za vraždu najmenej 19 ľudí. Gang bol vyzbrojený sekáčmi a sekerami, potulovali sa ulicami Belfastu a hľadali náhodné katolícke obete, ktoré by mohli mučiť a zabíjať. Členovia sa zameriavali pravdepodobne najmä na katolíkov, ale gang sa niekedy neváhal otočiť aj na svojich vlastných a zabíjali tak protestantov, ktorých si pomýlili s katolíkmi. Preslávili sa najmä únosmi a brutálnymi vraždami, píše sa na portáli Irish News

Každú obeť kruto bili a mučili zbraňami, ako boli sekery a každému z nich napokon podrezali hrdlo. Veliteľom gangu bol Lenny Murphy. Keď ho v máji 1975 prepustili z väzenia, založil si svoj vlastný polovojenský gang. 

image

Zbrane, ktoré používal gang Shankill Butchers

Squinter/Twitter

V novembri toho istého roku sa začal s gangom potulovať po uliciach, aby si vytipovali svoju obeť. Nakoniec si vybrali Francisa Crossena, katolíckeho otca dvoch detí, ktorý práve kráčal do centra mesta. Udreli ho do hlavy kolesovou opierkou, vtiahli do auta a odviezli do oblasti Shankill, kde ho brutálne zbili. Počas útoku mu bola do hlavy vrazená sklenená fľaša. 

Tam to ale nezostalo. Keďže člen gangu bol bývalý pracovník mäsokombinátu, mali k dispozícii aj nástroje. Mäsiarskym nožom mu Murphy podrezal hrdlo takmer až po chrbticu. Podobným spôsobom prišli o život aj ďalšie obete Thomas Quinn a Francis Rice. 

V marci 1979 ho zadržali a zatkli do vyšetrovacej väzby na základe obvinenia z pokusu o vraždu po tom, ako sa pokúsil zabiť katolícku ženu pri prestrelke. Svojim komplicom ale dokázal ešte povedať, aby vo vraždách pokračovali. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 03:22