Mladý Austrálčan verejne porozprával o tom, ako sa po deviatich mesiacoh rozišiel so svojou priateľkou, pretože zistil, že sa narodila ako muž.Pexels/rosemary Ketchum/
StoryEditor

Deväť mesiacov s ňou intímne žil a nič si nevšimol. Poslal ju k vode až keď zistil, že sa narodila ako chlap

Michal Čiernik15.12.2022., 08:00h

Mladý Austrálčan verejne porozprával o tom, ako sa po deviatich mesiacoch rozišiel so svojou priateľkou, pretože zistil, že sa narodila ako muž. Na internete to vyvolalo búrlivú debatu o tenkej hranici medzi transfóbiou a preferenciami.

Lajkuj Brainee.sk na

20-ročný Alex zo Sydney zavolal do rozhlasovej stanice KIISFM, aby sa zdôveril o svojom nedávnom rozchode. So svojou 25 ročnou priateľkou sa rozišiel po deviatich mesiacoch vzťahu. Nie, nepodviedla ho. Prezradila mu, že sa narodila ako muž, uvádza Dailymail.

Počas celého vzťahu dvojica intímne žila no Alex nič netušil. Zdalo sa, že sa vzťah vyvíja naozaj dobre až do jedného večera, keď si vyšli so spoločnými priateľmi do baru. Alex zostal zo svojím kamarátom sám, zrejme vypil viac ako zniesol a tajnú informáciu už dlhšie nedokázal skrývať. „Pozri Alex,“ povedal. „Doteraz som pred tebou niečo tajil a tvoja priateľka tiež. Myslím, že to potrebuješ vedieť, pretože je to nesprávne a nemôžem ťa nechať myslieť si, že je to skvelý, úprimný vzťah,“ začal Alexov priateľ, ktorý mu neskôr povedal, že jeho priateľka prešla v 18 rokoch zmenou pohlavia.

Mladý Austrálčan tomu najprv nechcel veriť. „Najprv som mu neveril, mal som zmiešané pocity. Keď som ju však neskôr konfrontoval, priznala sa a ukázala mi svoje estrogénové tabletky. Cítil som zradu, hnev, bolo tam veľa emócií naraz,“ Spomína Alex.

Dôvera by mala byť na prvom mieste

Moderátorovi vysvetlil, že aj po rozchode ju stále miluje. Vôbec by mu nevadilo, že je transgeder, pretože to vôbec na nej nebolo vidno. Bol však veľmi sklamaný a oklamaný. „Keď ste vo vzťahu, myslíte si, že by ste tomu druhému mali dôverovať. Na začiatku vzťahu mala byť úprimná a povedať mi to. Je mi z toho zle,“ povedal.

image

V roku 2013 Spojené kráľovstvo prijalo zákon, ktorý vyžaduje, aby trans ľudia prezradili svoje reprodukčné orgány potenciálnemu partnerovi predtým, ako s nimi budú mať sex.

Pexels/rosemary Ketchum/

Nebola to len ona, ktorou sa cítil oklamaný, ale všetci, ktorí sa podieľali na ich vzťahu. Bol nahnevaný aj na svojho priateľa, ktorý to pred ním tiež tajil. Dokonca sa stretol s jej rodinou, ktorej povedala, že o tom Alex vie aj keď nič netušil. „Mám pocit, že sa musela báť mojej reakcie,“ dodal na záver.

Pohlavné orgány na ramene na štýl židovských hviezd?

V roku 2013 Spojené kráľovstvo prijalo zákon, ktorý vyžaduje, aby trans ľudia prezradili svoje reprodukčné orgány potenciálnemu partnerovi predtým, ako s nimi budú mať sex. V skutočnosti ich za to môžu poslať aj do väzenia. Nezáleží ani na tom, či podstúpili operáciu alebo nie, zo zákona sú povinní informovať svojho budúceho partnera.

image

Disney so svojím najnovším animákom ničí predsudky. Predstaví svoju prvú gej tínedžerskú postavu

Trans ľuďom by malo byť umožnené žiť svoju pravdu a plne si osvojiť svoju novú identitu. Ak sa identifikujú ako opak toho, čo im bolo pridelené pri narodení, nemali by chodiť s nejakým označením o ich sexualite.

Randenie s transrodovým človekom

Ak nechceš randiť s trans osobou, mal by si sa spýtať sám seba na dôvod. V tejto chúlostivej téme nemusí isť hneď o transfóbiu alebo odcudzovanie. Väčšina trans ľudí nepodstúpila operáciu pohlavných orgánov. Ak sú tvoje dôvody, prečo nechcete s niekým chodiť čisto biologické, potom to nemusí byť hneď transfóbne. To že dávaš prednosť penisom či vagínam je len o preferenciách.

image

Ježiš ako transrodový? Mladý kazateľ chcel podporiť LGBTI+ komunitu, vyvolal pobúrenie

Akonáhle však odsúdiš trans osobu bez ohľadu na jej fyzické vlastnosti, vlastnosti reprodukčných orgánov, potom môže existovať určitá transfóbia. S ňou sa títo ľudia žiaľ stretávajú aj vo vlastných radoch. Dôkazom je podrobná štúdia, v ktorej len polovica bisexuálnych, queer a nebinárnych účastníkov bola ochotná vstúpiť do vzťahu s trans človekom. tieto výsledky jasne naznačujú, že aj keď je viditeľnosť transrodových ľudí na vzostupe, máme pred sebou ešte dlhú cestu k dosiahnutiu trans-rovnosti.

image

Člen kapely, ktorú napadli v Skalici extrémisti: Diskutovali sme, či vlajku nalepiť. Také niečo ale nemá znamenať rozbitú sánku

Romantické vzťahy sú jedným z najdôležitejších zdrojov sociálnej opory. Skutočnosť, že väčšina cis ľudí, ale ja členov LGBTI+ komunity by nepovažovala trans ľudí za potenciálnych partnerov na randenie, je ďalším vážnym rizikovým pre psychické a fyzické zdravotné problémy medzi trans populáciou.

Nie som v žiadnom prípade odborník na danú tému. Každý by sa však mal na chvíľu posadiť a popremýšľať o svojich predsudkoch a o tom, či sú skutočne opodstatnené.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:49