Disney bude mať v novom filme prvý krát oficiálnu gay postavu.Twitter/disney‘s Strange World/
StoryEditor

Disney so svojím najnovším animákom ničí predsudky. Predstaví svoju prvú gej tínedžerskú postavu

Michal Čiernik21.11.2022., 12:00h

Pripravovaný Disneyho film Strange World prinesie niečo, na čo by sme už ako spoločnosť mali byť pripravení.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa Movie Web bude film sledovať legendárnu rodinu prieskumníkov. Na rozdiel od zvyšku svojej rodiny má však Searcher Clade iné záujmy ako jeho rodina a túži viesť pokojný život farmára. Veci však naberú rýchly spád, keď on a jeho rodina narazia na neprebádané územie, ktoré ich rýchlo vtiahne do dobrodružstva.

Zatiaľ čo animovaný dobrodružný film bude mať klasicky krvilačné beštie a tajomné svety, bude obsahovať aj gej tínedžerskú romancu, ktorá bude vo svete Disney novinkou. Ethan Clade, ktorého stvárni Jaboukie Young-White, je Searcherov 16-ročný gej syn, ktorý túži po dobrodružstve mimo otcovej farmy.

Young-White, ktorý je tiež otvorene členom LGBTI+ komunity v nedávnom rozhovore pre Yahoo Entertainment priznal, že si želal, aby takýto film existoval kým bol ešte dieťa. „Bola to krásna vec byť súčasťou niečoho takéhoto. Prial by som si to vidieť, keď som mal 16.“ Keďže všetci členovia Ethanovej rodiny podporovali sexualitu svojho syna, Young-White povedal, že obdivuje, že tento film nie je klasickým coming out príbehom.

image

Zbúraj predsudky. Tipy na filmy s LGBTQ tematikou, niektoré premiéra eštelen čaká

Okrem queer príbehu však Disney prepisuje svoju históriu aj ďalšou novinkou. Cladesovci sú totiž biraciálnou, multirasovou rodinou. „Ja sám mám multirasovú rodinu, takže to bolo pre mňa niečo, čo sa mi dalo ľahko spojiť, keď sa do seba zamilovali dvaja ľudia s veľmi odlišným zázemím,“ povedal pre Variety spolurežisér a spisovateľ Qui Nguyen. Gabrielle Union, ktorá vyjadruje hlas Meridian Clade, tiež uviedla, že film sa nesnaží „normalizovať“ rozmanitosť iba ju proste stvárňuje a považuje za bežnú. Strange World bude mať na Slovensku premiéru 24. novembra.

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:39