Pozri si náš výber najbizárnejších žalôb.Pexels/ekaterina-bolovtsova,hermes-rivera, Lynda-sanchez,,/
StoryEditor

Nebezpečný popkorn či muž, ktorý žaloval ženu za škaredé dieťa. Pozri si tie najbizarnejšie žaloby na svete

Michal Čiernik17.12.2022., 13:00h

Občas je naozaj až zarážajúce, aké senzačné žaloby pristanú na súdoch a aké úsmevné súdne spory vznikajú. No čo je ešte viac bizarné je to, koľko týchto šialených súdov žalobcovia vyhrajú. Niektoré z nich si môžeš pozrieť v článku.

Lajkuj Brainee.sk na

Manžel žaluje manželku za škaredé dieťa

Spoznáš krásne dievča, zaľúbiš sa, požiadaš ju o ruku a narodí sa vám dieťa. Ideálny rozprávkový príbeh však nebýva vždy taký jednoznačný. Jian Feng z Číny videl svoju novonarodenú dcéru, ktorá bola podľa neho „neuveriteľne škaredá“ a nevyzerala ako ani jeden z rodičov. Manželku obvinil, že ho podvádza. V tom momente priznala, že predtým, ako sa spoznali, absolvovala niekoľko plastických operácií. Zažaloval ju na základe falošných informácií a tvrdil, že ho zavádzala skrývaním svojej kozmetickej histórie. Vyhral prípad a jeho manželka mu musela zaplatiť viac ako 120 000 dolárov.

Falošná predpoveď počasia

Žena z izraelského mesta Haifa zažalovala v roku 1996 známeho televízneho meteorológa Dannyho Rupa za nepravdivú predpoveď počasia. Rup predpovedal slnečné počasie a pršalo. Podľa predpovede odišla z domu nepripravená na nepriaznivé počasie, ochorela a zmeškala prácu. Žena povedala, že Rupove prognózy sú právne záväzné. Vyhrala 1 000 dolárov v mimosúdnom vyrovnaní a dostala ospravedlnenie od meteorológa.

Nebezpečný popcorn

Kto by nemiloval maslový, chrumkavý popcorn, ktorý sa dá ľahko pripraviť za menej ako tri minúty? Wayne Watson stále robil popcorn, tak ako väčšina z nás v mikrovlnke, to ho však stálo zdravie. Výpary, ktoré zo zvyku vdychoval zo svojho čerstvo vypukaného vrecka, mu zrejme spôsobili problémy s pľúcami. Zažaloval teda výrobcov popcornu a reťazce obchodov s potravinami, od ktorých popcorn kúpil. Tento súdny spor za 7 miliónov dolárov sa skončil v jeho prospech a prísada, ktorá bola údajne vinníkom pľúcnych problémov bola z popcornu odstránená. Od vtedy Watson odmieta robiť pukance v mikrovlnke. Zo siedmymi miliónmi si robí túto pochúťku len na šporáku.

image

Sony čelí šesťmiliardovej žalobe. Pre navyšovanie cien v PlayStation Store môžu milióny ľudí získať odškodné

Päť miliónov za instantné makaróny

Žena z Floridy podala skupinovú žalobu na syrový instantný makarónový produkt Velveeta od Kraft Heinz s argumentom, že príprava jej makarónov a syra zabrala príliš veľa času a príliš veľa krokov.odľa súdnych dokumentov Amanda Ramirez podala hromadnú žalobu proti materskej spoločnosti Velveeta Kraft Heinz Foods Company, v ktorej žiadala až 5 miliónov dolárov. Ústredným bodom tvrdení Ramireza v žalobe je, že príprava Velveeta v skutočnosti netrvala 3 a pol minúty „Sme si vedomí tejto neserióznej žaloby a budeme sa dôrazne brániť voči obvineniam v sťažnosti,“ povedal pre Insider hovorca Kraft Heinz.

image

Rodičia žalujú syna a nevestu, pretože ešte nemajú dieťa. Nenaplnená túžba po vnúčati im spôsobuje utrpenie

67 miliónov dolárov za stratené nohavice v čistiarni 

V máji 2005 sa Roy L. Pearson pripravoval na nástup do novej práce ako správny sudca a tešil sa, že si prvý deň v práci oblečie pekný oblek. Priniesol nohavice do čistiarne, no tie sa tam údajne stratili. Pearson najprv požadoval 1 150 dolárov za celý úplne nový oblek, nie len za nohavice. Chungovci, ktorí boli majiteľmi čistiarne, najprv za chýbajúci oblek ponúkli 3 000 dolárov, potom 4 600 a nakoniec 12 000 dolárov, ale Pearson všetky návrhy odmietol.

image

Netradičná cirkev žaluje miestnu políciu za raziu, pri ktorej z kostola zhabali drogy za 200 tisíc dolárov

O dva roky neskôr sa Pearson rozhodol pre pekné, okrúhle číslo. 67 miliónov dolárov zahŕňalo citovú ujmu, právne poplatky (hoci zastupoval sám seba), poplatky za prenájom auta, aby mohol navštevovať ďalšiu čistiareň a hodnotu 395 dolárov za samotné nohavíce. Pearson nielenže prehral prípad, bol povinný zaplatiť obžalovaným právne poplatky a súdny senát dokoca naraidil, aby Pearson nevykonával post sudcu ďalších desať rokov.

Red Bull nedáva krídla

Slávny slogan Red Bullu „Red Bull vám dáva krídla“ dostal spoločnosť v roku 2016 do problémov. Skupinová žaloba obvinila spoločnosť, že má zavádzajúce reklamy a nepravdivé tvrdenia. Žalobcovia uviedli, že energetický nápoj ľuďom nedával krídla, dokonca ani obrazne povedané. Necítili sa proste nabití energiou. Opierali sa o fakt, že spoločnosti chýbajú dôkazy, že nápoj môže zlepšiť sústredenie. Red Bull sa dohodol mimosúdne a súhlasil so zaplatením 640 000 dolárov.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 03:42