Herec Alec Baldwin sa snaží očistiť svoje meno.Gage Skidmore/Gage Skidmore
StoryEditor

Herec Alec Baldwin chce v prípade zastrelenej kameramanky očistiť svoje meno. Vinu chce hodiť na členov štábu

iDnes.czČTK13.11.2022., 17:00h

Americký herec Alec Baldwin v piatok podal žalobu na zbrojárku a ďalších troch členov štábu v súvislosti so smrťou kameramanky Halyny Hutchins.

Lajkuj Brainee.sk na

Kameramanku Halynu Hutchins mal Baldwin zastreliť vlani v októbri pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku, uvádza iDnes.cz. V žalobe, ktorú herec podal na vrchný súde v Los Angeles herec viní niektorých členov štábu z nedbanlivosti. V Baldwinovej žalobe sú zbrojná technička Hannah Gutierrez-Reed, asistent réžie Dave Halls, dodávateľ rekvizít Seth Kenney a rekvizitárka Sarah Zachry.

Všetci štyria boli spolu s Baldwinom vymenovaní v žalobe, ktorú predtým podala skriptka Mamie Mitchellová. Tá podľa AP stála pri incidente za Hutchinsovou. Baldwinova krížová žaloba tvrdí, že došlo k nedbanlivosti, a požaduje náhradu škody. Žaloba, z ktorej cituje agentúra Reuters, uvádza, že tragédia sa stala, pretože zbraň bola nabitá ostrými nábojmi, čo zbrojárka neskontrolovala. Asistent réžie povedal, že zbraň je bezpečná a podal ju Baldwinovi. Rekvizitárka následne nenahlásila, že sa zbrojárka mimo pľac správala bezohľadne a predstavovala bezpečnostné riziko pre svoje okolie. 

Natáčanie nízkorozpočtového filmu sa odohrávalo na ranči Bonanza Creek pri Santa Fe v Novom Mexiku. Baldwin pri ňom 21. októbra minulého roka vystrelil z revolveru, v ktorom bol ostrý náboj. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchins prišla o život a režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena. Baldwin v televíznom rozhovore povedal, že nestlačil spúšť, ale len natiahol zbraň, načo vystrelila. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) ale dospel k záveru, že herec musel stlačiť spúšť.

 

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:01