Cirkev má 60 000 členov, ktorí platia päť dolárov mesačne za ktoré dostanú „sviatosť“ v podobe drog. Twitter.com/news Butz/
StoryEditor

Netradičná cirkev žaluje miestnu políciu za raziu, pri ktorej z kostola zhabali drogy za 200 tisíc dolárov

Michal Čiernik18.08.2022., 14:00h

Na svete existuje veľa zvláštnych cirkví a kultov, ktoré sa snažia všemožnými spôsobmi spojiť s bohom respektíve s bohmi. Takým príkladom je aj kostol Zide Door v Oaklande, v ktorom namiesto eucharistie dávajú halucinogénne huby.

Lajkuj Brainee.sk na

Členovia cirkvi Ambrosia využívajú na spojenie s bohom zvláštne metódy. Tradičné modlitby posilňujú pomocou drog a halucinogénnych látok. „Sme náboženská organizácia, ktorá podporuje používanie a bezpečný prístup ku všetkým psychedelickým rastlinám so zameraním na marihuanu a magické huby,“ tvrdí na svojej webovej stránke.

Zakladateľ Zide Door Church Dave Hodges povedal, že cirkev má 60 000 členov, ktorí prispievajú päť dolárov mesačne, za ktoré dostanú „sviatosť“ v podobe drog. Hodges povedal pre Vice, že pravidelne konzumuje obrovské dávky húb, 15 až 25 gramov naraz. „Dostaneš to, čo možno opísať len ako duchovnú víziu. Opúšťaš svoje telo, komunikuješ s entitami, ktoré majú vedomosti, ktoré ťa chcú učiť, a dokonca môžeš mať priamu skúsenosť s bohom," tvrdí Hodges.

image

Hodges pravidelne konzumuje obrovské dávky húb, až 15 až 25 gramov naraz.

Twitter.com San Francisko Chronicle/

„V roku 2020 však polícia v Oaklande spravila v kostole raziu a vzala si kanabis a huby v hodnote 200 000 dolárov,“ povedal Hodges pre VICE News. Nedošlo k žiadnemu zatknutiu a nikto nebol obvinený. Vďaka tomu, že je marihuana v Kalifornii legálna, sa šéf cirkvi súdi o odškodné s miestnou políciou. Oakland dekriminalizoval marihuanu v roku 2019 ale jej predaj je stále nelegálny. „Naozaj dúfame, že akýmkoľvek možným spôsobom privedieme policajné oddelenie v Oaklande k zodpovednosti za to, čo urobili," povedal Hodges. 

image

Návštevníci omdlievajú z toxických výparov. Najjedovatejšia záhrada sveta je sprístupnená verejnosti

Žaloba zakladá svoj argument na náboženskej slobode. Federálny zákon s názvom Zákon o obnove náboženskej slobody povoľuje určitým skupinám používať zakázané drogy, hoci v USA sú v súčasnosti chránené len  dva kostoly, oba majú brazílsky pôvod. Cirkev domorodých Američanov má tiež výnimku používať halucinogénny podľa zákona o náboženskej slobode amerických Indiánov. 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 13:45