Nominácie na Game AwardsLarian Studios, Remedy Entertainment, Insomniac Games
StoryEditor

Kto tento rok získa herného Oscara? Pozri si šesticu nominovaných, ktorým kraľuje Baldur‘s Gate 3 aj pokračovanie Spider-Mana

iDnes.czHonza Srp14.11.2023., 15:00h

Necelý mesiac pred oficiálnym odovzdávaním Game Awards boli konečne predstavení najväčší adepti na zisk tohto prestížneho ocenenia. Favoritom je RPG epos Baldur‘s Gate 3, šancu majú aj druhé diely značiek Alan Wake a Spider-Man.

Lajkuj Brainee.sk na

Jubilejné desiate odovzdávanie najprestížnejších herných cien Game Awards sa uskutoční 7. decembra. Celkom sa bude hlasovať v tridsiatich kategóriách, nájdeme však medzi nimi aj vyložene okrajové ako napríklad „Hra s najväčším sociálnym dopadom“ alebo „Najlepšia podpora komunity.“

image

RECENZIA: Zabudni na filmy aj komiksy, Spider-Man je najlepší v novej hre, ktorú si okamžite zamiluješ

Najsledovanejšou kategóriou samozrejme bude prestížne ocenenie „Hra roka,“ ktorú si vlani odnieslo akčné RPG Elden Ring, píše Honza Srp z portálu iDnes. A ktoré tituly sa o „herného Oscara“ pobijú tento rok?

Najväčší favoriti 

Hlavným favoritom je tretí diel legendárnej značky Baldur‘s Gate 3, ktorý napriek všetkým predpokladom neoslovil len hardcore komunitu, ale dokázal učarovať aj sviatočnému publiku.

Jeho najväčším vyzývateľom je zrejme pokračovanie hororovej strieľačky Alan Wake, ktoré ponúka fantastické technologické spracovanie aj hlboký príbeh. Bez šance určite nie je ani druhý Spider-Man, zrejme najlepšia komiksová hra všetkých čias.

Exkluzivity pre Nintendo

Ďalej v zozname nájdeme dve nintendácke exkluzivity Super Mario Bros. Wonder a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ktorej predchodca mimochodom prestížnu anketu vyhral v roku 2017. Remake však nemá v tomto mimoriadne silnom roku šancu.

image

Koniec špekuláciám. Štúdio Rockstar oficiálne potvrdilo, kedy sa dočkáme traileru na GTA IV. Od premiéry nás delia len dni

Okrem samotného odovzdávania od hlavného ceremoniálu očakávame aj poriadny príval nových trailerov a oznámení, dokonca sme zaznamenali aj špekuláciu, že si Rockstar schováva predstavenie Grand Theft Autá 6 na túto príležitosť.

ANKETA
Kto je tvojím favoritom na víťaza?

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 23:26