Tieto vraždy a zmiznutia neboli nikdy vyriešenéBrainee x Canva
StoryEditor

Zmiznutia či brutálne vraždy, ktoré vyšetrovateľom nedali spávať. Tieto temné prípady sa ale nikdy nedočkali vyriešenia

Nikola Michalkova19.11.2023., 08:00h

Nevyriešené prípady sú záhadou pre mnohých. My ti predstavíme temné príbehy, ktoré nikdy nedospeli k vyriešeniu.

Lajkuj Brainee.sk na

Zmiznutia či vraždy, ktoré nikdy neskončili úspešným vyriešením, sú ešte desivejšie ako tie, ktoré sa nakoniec podarilo objasniť. V článku sa dočítaš o prípadoch, ktoré sú stále záhadou.

Zmiznutá Asha Degree

Deväťročné dievča zmizlo z Cleveland County práve na Valentína v roku 2000. Rodina ju naposledy videla spať v jej vlastnej posteli. Asha si údajne mala v noci zobrať svoju tašku na knihy a opustiť svoju izbu. Dvaja ľudia nahlásili, že videli malé dievča kráčať po Highway 18 okolo štvrtej hodiny ráno.

O rok neskôr sa našla jej taška na knihy niekoľko kilometrov od Burke County. Vnútri ležala kniha, ktorá patrila knižnici v škole, ktorú Asha navštevovala. Okrem knihy sa v taške nachádzalo tričko, ktoré ale nepatrilo nezvestnému dievčatku. Hoci sa našli stopy, ktoré by naznačili, čo sa jej mohlo stať, dievča sa stále nenašlo. Dnes by oslavovala 32 rokov. 

image

Asha Degree

Find Our Missing/X

Nevyriešená vražda

Georgia Moses mala len 12 rokov, keď ju v Santa Rosa v Kalifornii niekto zavraždil. Incident sa stal v auguste 1997. Existujú záznamy o tom, že dievča odišlo z pumpy s neznámym mužom. O týždeň neskôr bolo nájdené jej telo na ceste Highway 101. Jej vraha ale nikdy nenašli. Kamarátka mala povedať, že videla, ako nastúpila do auta k mužovi, ktorý mal čierne vlasy a fúzy. 

Jej prípad sa ani veľmi nespomínal v novinách a nikdy sa nevyriešil. Okrem toho nebola považované za dieťa, ktoré by sedávalo doma. Skôr patrila k tým, ktorí sa prechádzali po susedstve a niekedy sa zastavili v obchode pre niečo pod zub. Keď preto zmizla, jej matka to hneď nenahlásila. Jednoducho si myslela, že sa len niekde zatúlala. 

image

Georgia Moses

Luciana/X

Zmiznutie v Írsku

Trevor Deely mal 22 rokov, keď sa po ňom akoby zľahla zem. Zmizol v Dubline v Írsku. Naposledy ho videli na bezpečnostnej kamere, ako kráčal domov okolo štvrtej hodiny ráno ôsmeho decembra roku 2000. Na videu je vidieť, že ho niekto sleduje - neznáma postava v čiernom. Následne zmizol a nikto ho už viac nevidel. 

image

Trevor Deely

Stephen Breen/X

Násilná vražda

Záhadná a násilná vražda postihla aj Davida Grubbsa. Mal 23 rokov a žil v Ashlande v Oregone. Zavraždený bol ostrou zbraňou počas toho, ako sa vracal z práce 19. novembra 2011. Prípad je stále nevyriešený a dodnes je otvorený a aktívne vyšetrovaný.

„Nikto nehovorí o záhadnej vražde Davida. Bol to môj najlepší kamarát a nie sú vôbec blízko z vyriešeniu toho, čo sa pred rokmi stalo,“ opísal jeho najlepší kamarát. 

Summer Wells a iné zmiznutia

Mala len päť rokov, keď zmizla. Naposledy ju videli doma na Bell Hill Road v Rogersville v štáte Tennessee. Žila tam spolu s rodičmi a staršími bratmi. Zmizla v júni 2021. Nielen, že sa dievča nenašlo, ale povráva sa, že s jej zmiznutím má údajne niečo spoločné aj jej rodina. 

image

Summer Wells

Nerdy Addict/X

Zmiznutia nekončia. Existuje toľko prípadov detí či tínedžerov, ktoré stále nie sú vyriešené. Ďalšou je 23-ročná Cindy Song z Penn State. Stalo sa to počas hallowennskej noci v roku 2001. Cindy v tú noc išla na párty oblečená v kostýme zajaca a naposledy ju videli s priateľmi, ktorí ju vysadili pred jej apartmánom. 

Trojročný William Tyrrell z New South Wales v Austrálii zmizol v septembri 2014. Záhadne sa vytratil, keď sa hral so svojou starou mamou u nej doma. Detektívi vyšetrujú obvinenia, ktoré hovoria o smrteľnej nehode, ktorá sa mala stať v dome. Obvinenia tiež hovoria, že tela malého chlapca sa mala zbaviť pestúnka. 

Niektoré zmiznutia sú spájané aj s vraždou. Susan Cox Powell bola matkou dvoch synov a zmizla v roku 2009 v West Valley City. Jej muž sa stal podozrivým. Neskôr spáchal samovraždu po tom, ako v roku 2012 zabil svojich dvoch synov, Charlesa a Bradena. Susanine telo sa ale nikdy nenašlo. 

Ďalšie zmiznutie dieťaťa sa odohralo v Kolumbii. Len štvorročný Michael Dunahee zmizol z ihriska základnej školy v roku 1991. Rodičia počas toho, ako sa hral, pozerali futbalový zápas v parku. Neskôr bola zorganizovaná pátracia akcia, ktorá bola neúspešná a chlapec sa nikdy nenašiel. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 08:13