Štúdia zistila, ktorá hra má najtoxickejšiu komunitu.Hogwarts Legacy/brainnexcnava/
StoryEditor

Sú vulgárni a nemiestni. To nečítali knihy?! Štúdia zistila, ktorá komunita okolo známej hry je najhoršia, budeš prepvapený

Honza Srp27.06.2023., 12:00h

Nový prieskum diskusií o počítačových hrách odhalil zaujímavé dáta. Napríklad to, že v debatách o tohtoročnom hite Hogwarts Legacy, postavenom na detských knihách o Harrym Potterovi, sa objavuje viac vulgarizmov ako pri vyhrotených online strieľačkách.

Lajkuj Brainee.sk na

Internetové diskusie nie sú práve ukážkou ľudskej inteligencie. Mnohí ľudia sa pod rúškom anonymity nehanbia ventilovať všetky svoje nahromadené negatívne emócie a dokážu sa do krvi pohádať o akejkoľvek téme vrátane počítačových hier. Čo priťahuje tú najväčšiu spodinu, ktorá nedokáže vyjadriť svoj názor inak ako vulgarizmami? A fanúšikovia ktorej značky sú naopak najslušnejší?

To sa pokúsila zistiť webová stránky OddSeeker. Preskúmali celkovo 366 904 príspevkov v hernej sekcii populárnej diskusnej stránky Reddit, ktoré napísali hráči 25 najpopulárnejších titulov za posledný rok. Výsledky ich výskumu ťa pravdepodobne prekvapia.

Vulgárny výlet do Rokfortu

Najvulgárnejšie publikum má tohtoročný hit Hogwarts Legacy, zábavná akčná hra zo sveta Harryho Pottera. V nej tvorcovia štúdie napočítali 111 nadávok na každých 10 000 účastníkov diskusie, čo je pre zaujímavosť takmer dvojnásobok toho, čím sa môže "pochváliť" online strieľačka Call of Duty: Warzone.

image

Pomáhate šíriť homofóbne názory, hovoria odporcovia novej Harry Potter hry. Streamerku dohnali až k slzám

Čím to je, že populárna hra s otvoreným svetom založená na sérii detských kníh vyvoláva také emócie? S najväčšou pravdepodobnosťou je to kvôli autorke J. K. Rowlingovej, ktorej nediplomatické vyjadrenia o transrodových osobách vyvolali búrlivú spoločenskú diskusiu.

Hráči Nintenda s najväčšou slovnou zásobou

Nemenej zaujímavá je aj ďalšia kategória skúmania, trochu zavádzajúco označená ako inteligencia, ale vhodnejší by bol termín sčítanosť. Autori štúdie totiž merali slovnú zásobu diskutujúcich. Pri porovnávaní fanúšikov jednotlivých herných konzol, vyhralo Nintendo s 22 216 jedinečnými slovami.

image

Nintendo má najslušnejšie a najinteligentnejšie publikum. Dokonca aj jeho najvulgárnejší výraz screw, je taký slušný, že ho autori ani nemuseli hviezdičkovať.

Oddsseeker.com/

Najrozmanitejšie debaty boli namerané pri populárnej hre League of Legends s viac ako tridsaťdvatisíc unikátnymi slovami. Na konci zoznamu sa umiestnili GTA 5 a práve Hogwarts Legacy s menej ako polovicou pojmov. „Napriek tomu, že ide o jednu z najpopulárnejších hier na svete, herná komunita Grand Theft Auto V použila na svojom online fóre najmenej jedinečných slov len 13 496. Nízko sa umiestnili aj fóra Hogwarts Legacy (14 223) a Clash of Clans (15 401),“ uvádza štúdia.

image

Nové sci-fi bomby, Forza Motorsport či dodatok ku Cyberpunku. Prichádzajú ďalšie herné novinky, tentokrát od Xboxu

Ak sa celou štúdiou tiahne nejaká jednotná téma, tak je to fakt, že Nintendo má najslušnejšie a najinteligentnejšie publikum. Dokonca aj jeho najvulgárnejší výraz screw, je taký slušný, že ho autori ani nemuseli hviezdičkovať.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 14:09