Prichádzajú ďalšie herné novinky, tentokrát od Xboxu.Twitter/xbox/
StoryEditor

Nové sci-fi bomby, Forza Motorsport či dodatok ku Cyberpunku. Prichádzajú ďalšie herné novinky, tentokrát od Xboxu

Ondřej Martinů13.06.2023., 14:00h

Xbox má za sebou tradičnú veľkú júnovú show. Na pár vecí už firma lákala dopredu, niečo aj uniklo, no konferencia bola napriek tomu nabitá prekvapeniami

Lajkuj Brainee.sk na

Tento rok sa o Microsofte zatiaľ nehovorí veľmi v pozitívnom svetle. Jednak sa čaká, ako to dopadne s akvizíciou Activision-Blizzard, ktorú blokuje hneď niekoľko regulačných úradov, vrátane toho amerického. Ďalej je však tiež pozornosť uprená na samotné hry, s ktorými zatiaľ tento rok Xbox veľmi nepochodil.

Po nepodarenom Redfalle sa dokonca musel ospravedlňovať sám šéf Xboxu Phil Spencer. A aj toto predstavovanie noviniek firme pokazilo štúdio Atlus, ktoré zrejme omylom vypustilo trailery na remake Persony 3 s podtitulom Reload a tiež nový spin-off Persona 5 Tactica.

Fable a South of Midnight

Xbox odštartoval show trailerom na očakávaný Fable . Hlavnou hviezdou bol známy herec Richard Ayoade. Hra bude samozrejme súčasťou Game Passu, inak sme sa však nedočkali veľa záberov z hry ani dátumu vydania. Nasledovala ukážka z pomerne štýlovo vyzerajúcej hry South of Midnight od Compulsion Games s oživenými drevenými bábkami. Bohužiaľ nezaznel dátum vydania a vlastne ani nič konkrétne o tom, o čo presne v hre pôjde.

Nový Star Wars od Ubisoftu 

Xbox ukradla Ubisoftu prekvapenie a odhalila novú hru zo sveta Star Wars, na ktorej toto štúdio už nejaký čas pracuje. Volá sa Star Wars Outlaws. Išlo však iba o predrenderované zábery, ktoré o samotnej hre veľa nepovedali.

Ubisoft na svojej vlastnej šou však nové Star Wars predstavil vo veľkom štýle. Pôjde o vôbec prvú Star Wars hru s otvoreným svetom. Dejovo sa Outlaws dá zaradiť medzi filmové diely Impérium vracia úder (1980, „piaty diel“) a Návrat Jediov (1983, „šiesty diel“). To je doba, kedy sa galaxiou ženie občianska vojna medzi Impériom a povstalcami, čo pre svoj prospech využívajú aj rôzne kriminálne gangy.

Hrať budeme za zlodejku Kay Vess, ktorá sa bude vypracovávať z drobnej zlodejky až na legendu galaktického podsvetia. Otvorený vesmír tejto hry budeme preskúmavať nielen na povrchu jednotlivých planét, ale aj vo vesmíre, vďaka vlastnej lodi nazvanej Trailblazer.

Multiplayer pre 33 hráčov

Pokračujeme novinkou od tvorcov Spiritfarera. Hra ponúkne neobvyklý multiplayer rovno pre 33 hráčov naraz a vizuálne pripomína india hit Hades. Nazýva sa príhodne 33 Immortals a vyjde budúci rok.

Hellblade II a novinka zo série Like a Dragon

Xbox ďalej predstavuje nový pohľad na hru Hellblade 2, ktorá dorazí budúci rok. Po technickej stránke vyzerá hra priam skvostne, takto si predstavujeme onen sľubovaný next-gen.

Presúvame sa do Japonska a prezeráme si odhalené pozadie Ichibana Kasugy, hrdinu série Like a Dragon. Má nás to nalákať na hru Like a Dragon: Infinite Wealth, ktorá dorazí budúci rok. Ide o nový podtitul pokračovania hlavnej série hier, doposiaľ sme tento titul poznali ako Like a Dragon 8.

Letecký simulátor či nová Forza 

Priaznivcov lietania nadchnú novinky vo Flight Simulatore, napríklad hasenie požiarov, lietadlová akrobacia či lety teplovzdušnými balónmi. A navyše ešte pribudne nové špeciálne lietadlo, „vážka“ z Duny.

Pre milovníkov rýchlych áut zase Xbox predstavil novú Forzu Motorsport. Hra vyjde 10. októbra a bude to zrejme ďalšia povinnosť pre priaznivcov závodných hier. Fanúšikovia totiž už čakajú pomerne dlho.

Dodatok ku Cyberpunku a pokračovanie obľúbenej budovateľskej stratégii

A je tu konečne ukážka na dodatok k Cyberpunku 2077: Phantom Liberty. Uvádza ho sám Keanu Reeves, pretože sa v hre znovu objaví v úlohe Johnnyho Silverhanda. Ďalšie známe meno, ktoré si v hre zahrá jednu z postáv, je Idris Elba. Dodatok si budeš môcť zahrať už tento rok, 26. septembra.

Stratégií s budovaním miest už v poslednej dobe veľa nie je, ale pokiaľ vám také hry chýbajú, bude niečo pre vás Cities Skylines 2. A dočkáš sa už celkom skoro, hra vychádza 24. októbra.

Na záver nová edícia konzoly 

Na záver konferencie si slovo berie šéf Xboxu, Phil Spencer. Odhalil novú čiernu edíciu konzoly Series S s väčším 1TB diskom. Na trh pôjde 1. septembra a štát bude 349 amerických dolárov.

Megalomanský Starfield

​Po skončení ukážok z jednotlivých nových hier začal polhodinový špeciál k najočakávanejšej sci-fi hre roka. Hra totiž sľubuje všetko, čo by si od akčného RPG v otvorenom svete mohol chcieť. Na začiatku si vytvoríš postavu podľa svojho vkusu a potom sa pred vami otvorí nekonečná vesmírna prázdnota s desiatkami planét, ktoré môžete detailne preskúmavať.

V hernom svete sa budeš údajne môcť doslova stratiť. Keď sa dáš do reči s náhodným NPC, ktoré ťa pošle plniť vedľajšie misie, aby si potom po dvoch hodinách cestovania zistil, že si narazili na úplne novú príbehovú linku. Ďalej si budeš môcť prispôsobiť postavu svojmu hernému štýlu. Či už máš v obľube strieľanie, zakrádanie alebo sa z každého konfliktu radšej vykecáš, hra ti na to dá dostatok možností.

image

Autori Life is Strange opäť oslavujú Pride Month podarenou hrou zadarmo. Hlavnou dejovou linkou je príbeh transrodového Tylera

Autori tiež odhalili stavanie základní, ktoré budete môcť založiť na ľubovoľnej planéte. Poskladáš si ich z jednotlivých modulov, do ktorých dáš bývať svojich spoločníkov (ľudí aj robotov) a môžeš sa napríklad aj pustiť do ťaženia nerastných surovín alebo dekorácie interiérov. Túto sci-fi komplexnú špecialitu si budeš môcť zahrať 6. septembra.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 03:37