Oznámili nové videohry a filmy zo sveta Pána prsteňovNew Line Cinema/
StoryEditor

Je to oficiálne! Pán Prsteňov dostane nové videohry, a niekoľko nových filmov. Čo všetko o nich vieme?

Nikola Michalkova19.03.2023., 11:00h

Správa o nových filmoch zo sveta Pána Prsteňov mnohých fanúšikov iste poteší. Potvrdili to obe spoločnosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Pán prsteňov nekončí. A to ani zďaleka. Spoločnosti New Line a Warner Bros totiž potvrdili, že sa dohodli na vytvorení niekoľkých nových filmov, ktoré fanúšikov opäť prenesú do sveta Stredozeme.

Nielen filmy, ale aj videohry

Dobrým správam sa nevyhnú ani milovníci videohier. Najmä tí, ktorí obľubujú svet Pána prsteňov. Spoločnosť Embracer Group minulý týždeň totiž oznámila, že do marca 2024 plánuje vydať päť hier. V nich sa dostaneš opäť do nostalgického sveta Pána prsteňov. Medzi nimi by mal byť Pán prsteňov od spoločnosti Deadalic Entertainment: Gollum, ktorá už bola niekoľkokrát odkladaná a tiež aj The Lord of the Rings: Návrat do Morie. Okrem toho, ani fanúšikovia seriálu, ktorý má zatiaľ jednu sériu, nemusia byť smutní. Príprava druhej série je totiž v plnom prúde, ako sa uvádza na portáli Gaming Bible.

image

Si skutočný fanúšik Pána Prsteňov? Skús v našom kvíze určiť miesto natáčania ikonických scén na základe jedinej fotky

„Po nedávnom spojení spoločnosti Middle-earth Enterprises sme nadšení, že sa môžeme vydať na túto novú cestu spolupráce so spoločnosťami New Line Cinema a Warner Bros. Pictures, vďaka ktorej sa neporovnateľný svet Tolkiena vráti na veľké plátno novým a vzrušujúcim spôsobom,“ vyjadril sa generálny riaditeľ operatívnej skupiny Freemode spoločnosti Embrace Group Lee Guinhard. 

„Uvedomujeme si, ako veľmi sú tieto diela cenené, a v spolupráci s našimi partnermi si plánujeme uctiť minulosť, hľadieť do budúcnosti a dodržiavať najvyššiu úroveň kvality a produkčných hodnôt,“ dodáva. 

image

Oznámili nové videohry a filmy zo sveta Pána prsteňov

New Line Cinema/

Scenáristky vydali stanovisko

Na príprave nových filmov by sa podľa informácií na portáli Hollywood Reporter  pravdepodobne mali podieľať aj scenáristky Fran Walsh a Philippa Boyens. „Warner Bros. a Embracer nás informovali o každom kroku. Tešíme sa na ďalšie rozhovory s nimi, aby sme si vypočuli ich víziu pre pokračovanie,“ vyjadrili sa. 

Okrem toho sa hovorí aj o spolupráci s Mikeom De Lucom, ktorý bol prezidentom produkcie v spoločnosti New Line v čase, keď sa začal vyrábať prvý film z predošlej trilógie Pána prsteňov – Spoločenstvo prsteňa. De Luce bol ale prepustený ešte pred jeho uvedením. To, aké nové filmy budú a či fanúšikom ulahodia tak, ako prvá trilógia, je otázne. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. apríl 2024 11:52