Avatar: Cesta vodyDisney/20th Century Studios
StoryEditor

Avatar 2 mieri do tvojej obývačky. Poznáme dátum, kedy sa veľkofilm roka dostane na streamovacie platformy

Miroslav Kamody16.05.2023., 09:00h

Avatar: Cesta vody si konečne našiel cestu aj na streamovaciu platformu Disney+.

Lajkuj Brainee.sk na

Aktualizované - Na základe upozornenia The Walt Disney Company môžeme potvrdiť, že film Avatar: Cesta vody bude na Slovensku dostupný len na platforme Disney+ a nie aj na HBO Max, ako sme pôvodne uvádzali. Uverejnenie na oboch platformách bude na základe predchádzajúcej dohody medzi štúdiami výlučne v Spojených štátoch.

Konečne sme sa dočkali. Veľkofilm Avatar: Cesta vody, jeden z najočakávanejších filmov posledného desaťročia, konečne mieri na naše domáce obrazovky. A stane sa tak už doslova o pár dní, píše portál Engadget.

Druhý Avatar si totiž budeš môcť pozrieť z pohodlia svojho gauča či postele už 7. júna. Paradoxne si dokonca budeš môcť vybrať, na ktorej streamovacej platforme si ho budeš môcť pozrieť.

image

23 najočakávanejších filmov roka 2023. Návrat Indiana Jonesa, komiksovky, druhá časť Duny či Rýchlo a Zbesilo 10

Naraz na dvoch platformách

Naraz sa objaví na Disney+ aj HBO Max (respektíve po novom už len Max). Stane sa tak v dôsledku dohody, ktorá vznikla pri odkúpení štúdia 20th Century Studios (vtedy ešte známe ako 20th Century Fox) štúdiom Disney v roku 2019. Tá sa však vzťahuje iba na Spojené štáty.

Pokračovanie filmu Avatar z roku 2009 sa do kín po celom svete dostalo ešte koncom minulého roka, pričom sa z neho postupne stal tretí najlepšie zarábajúci film v histórii kinematografie.

Zarobiť sa mu do dnešného dňa podarilo závratných 2,320 miliardy amerických dolárov. Neprekonané zostali len dva filmy - Avengers: Endgame (2,799 miliardy dolárov) a pôvodný Avatar (2,923 miliardy dolárov).

Nečakaj kinozážitok

Je potrebné dodať, že režisér James Cameron využíval pri pokračovaní Avatara vysoké obnovovacie frekvencie (akčné scény sa prehrávajú rýchlosťou 48 snímok za sekundu, pokojné scény 24 snímok za sekundu), aby film vyzeral plynulejšie.

image

Na vlastnej koži: Mesiac som nepozeral Netlix, HBO ani telku. Jedna závislosť vystriedala druhú

Ako však pripomína portál Engadget, je nepravdepodobné, že v dohľadnej dobe bude možnosť streamovať film pri takýchto snímkových frekvenciách v pohodlí domova. Na druhú stranu, kto chcel, ten film videl v kinách, a kto si nepotrpí na veľké plátno, ten sa určite uspokojí aj s verziou na platformách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 20:26