23 najočakávanejších filmov roka 2023Sony, Paramount Pictures, Lionsgate
StoryEditor

23 najočakávanejších filmov roka 2023. Návrat Indiana Jonesa, komiksovky, druhá časť Duny či Rýchlo a Zbesilo 10

Miroslav Kamody11.01.2023., 14:00h

Tento rok to v kinách bude epické. Vybrali sme pre teba 23 najočakávanejších filmov roka 2023, ktoré ťa zatlačia do sedadiel.

Lajkuj Brainee.sk na

Rok 2023 vyzerá z pohľadu fanúšika filmov úplne fantasticky. Čaká nás návrat ikonických sérií, rozvíjanie komiksových prepojených vesmírov či príbeh vzniku atómovej bomby od režiséra Christophera Nolana.

image

Prestížne Zlaté glóbusy ovládol náš obľúbený seriál. Pozri si všetkých víťazov pompézneho galavečera

Zostaviť výber 23 najočakávanejších filmov bolo rozhodne náročnejšie ako minulý rok. Uvidíme animované spracovanie hernej klasicky, ale aj filmové spracovanie spoločenskej hry. A zabudnúť nemôžeme ani na film režisérky Grety Gerwig s názvom Barbie s Margot Robbie v hlavnej úlohe.

Filmy v našom zozname sú zoradené podľa dátumu premiéry na Slovensku.

Knock at the Cabin - Niekto klope na dvere (2. február)

Rodina sa rozhodne stráviť dovolenku v izolovanej chate ďaleko od civilizácie. Čoskoro sa objavia neznámi cudzinci a zajmú ich. Tí rodine oznámia, že jedného z nich musia zabiť, aby zabránili skorému koncu sveta.

Vo filme uvidíš hercov ako Jonathan Groff, Dave Bautista či Rupert Grint, o réžiu sa postaral hororovými fanúšikmi milovaný M. Night Shyamalan. Ten má na svojom konte Šiesty zmysel, Znamenia či snímku Vyvolený.

Magic Mike’s Last Dance - Magic Mike: Posledný tanec (9. február)

Desať rokov po premiére prvého filmu sa Channing Tatum čoby Magic Mike vracia vo svojom treťom a zároveň poslednom tanci. Podľa samotného herca nás v kinách čaká obrátený príbeh Pretty Woman, ktorý bude končiť množstvo tanca. O film sa postaral režisér Steven Soderbergh (Dannyho jedenástka, Erin Brockovich) a Tatumovi bude sekundovať Salma Hayek.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania (16. február)

Prvá marvelkovka tohto roka bude patriť k najzásadnejším. Okrem toho, že sa ponoríme do podivného sveta Quantum Realm, na scéne sa v plnej silne ukáže aj Kang Dobyvateľ v podaní Jonathana Majorsa. Tento záporák nahradí pozíciu Thanosa a stane sa hlavnou hrozbou pre celý prepojený filmový a seriálový svet od Marvelu.

Creed III (2. marec)

Jonathan Majors nebude hviezdiť len vo svete Marvelu, ale aj v treťom pokračovaní Creeda. Prvý film kompletne bez Rockyho bude režírovať Michael B. Jordan, ktorý sa zároveň vráti aj ako hlavná postava. Dej bude sledovať návrať starého priateľa z väzenia, ktorý chce omnoho viac, ako len pomocnú ruku.

Scream 6 - Vreskot 6 (9. marec)

O málokom sa momentálne hovorí v Hollywode viac, ako o herečke Jenne Ortege. Tá predtým, než ovládla celý svet svojim výkonom v seriáli Wednesday, zahviezdila vo filme Scream. V tomto roku sa dočkáme pokračovania, kde sa hlavní (preživší) hrdinovia snažia vrátiť do normálneho života. Nič však nepôjde podľa predstáv.

Shazam! Fury of the Gods - Shazam! Hnev bohov (16. marec)

Teenager Billy Batson (Asher Angel), ktorého alter ego je superhrdina Shazam (Zachary Levi), bude musieť čeliť diabolským sestrám Kalypso (Lucy Liu) a Hespera (Helen Mirren), ktoré sú dcéry titána Atlasa.

Vyzerá to tak, že Zachary Levi prežil otrasy v DC, po ktorom vyhodili napríklad aj Henryho Cavilla čoby Supermana. Samozrejme, tento film bol natočený dávno predtým, no Shazama zrejme čaká svetlá budúcnosť. 

John Wick: Chapter 4 (23. marec)

Keanu Reeves čoby John Wick v ďalšom pokračovaní série stretne so svojimi doteraz najsmrteľnejšími protivníkmi. Vzhľadom na to, že cena za jeho hlavu sa stále zvyšuje, Wick bojuje proti High Table po celom svete, zatiaľ čo hľadá tých najmocnejších hráčov z podsvetia. Priprav sa na cestovanie od New Yorku cez Paríž, Osaku až po Berlín.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - Dungeons & Dragons: Česť zlodejov (30. marec)

Očarujúci zlodej a skupina nepravdepodobných dobrodruhov podniknú veľkolepú lúpež, aby získali stratenú relikviu. Veci sa však nebezpečne zvrtnú po tom, keď sa dostanú do konfliktu s nesprávnymi ľuďmi.

Tento film očakávali fanúšikovia stolnej hry Dungeons & Dragons celé roky. Herecké obsadenie vyzerá dobre, no trailer je trošku mätúci. Zostáva dúfať, že vo výsledku dostaneme obstojnú adaptáciu, ktorá nebude robiť zlé meno svojej predlohe.

The Super Mario Bros. Movie (6. apríl)

Inštalatér Mario sa vydáva do podzemného labyrintu spoločne s jeho bratom Luigim, aby zachránili zajatú princeznú Peach. Na jeho ceste cez Hubové kráľovstvo naňho budú čakať najrôznejšie prekážky. Z hrdinskej misie sa nakoniec vykľuje záchrana celého sveta. Animované dobrodružstvo sa pokúsi zvýšiť renomé filmových spracovaní obľúbených videohier.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 - Strážcovia Galaxie Volume 3 (4. máj)

Strážcovia Galaxie sa vracajú v treťom filme, ktorý bude zrejme najemotívnejší v celej sérii. Peter Quill sa stále spamätáva zo straty Gamory a musí okolo seba zostaviť tím, aby bránil vesmír a zároveň jedného zo svojich.

Pokiaľ nebude misia úspešne dokončená, mohla by dosť možno viesť ku koncu Strážcov ako ich doteraz poznáme. Viacero postáv po premiére tohto filmu s Marvelom končí, takže sa musíš pripraviť na emotívne odchody či dokonca úmrtia.

Fast X - Rýchlo a Zbesilo 10 (18. máj)

Rýchlo a Zbesilo sa vráti už so svojou desiatou časťou, aby posunulo automobilové šialenstvo na ďalšiu nereálnu úroveň. Snímka chce atakovať minimálne miliardové tržby, čo znamená, že sa musíš rozlúčiť s logikou a namiesto nej privítať šialenstvo, výbuchy a rodinu. Hlavne rodinu!

Spider-Man: Across the Spider-Verse, Part I - Spider-Man: Naprieč paralelnými svetmi (1. jún)

Miles Morales vracia v ďalšej kapitole Spider-Verse ságy. Čaká naň epické dobrodružstvo, ktoré priateľského suseda Spider-Mana transportuje z Brooklynu naprieč mnohovesmírom, aby pomohol Gwen Stacey a novej skupine Spider-ľudí proti zloduchovi silnejšiemu než čokoľvek, proti čomu sa v minulosti postavili. Príbeh je rozdelený na dve časti, druhá sa do kín dostane v roku 2024.

Transformers: Rise of the Beasts - Transformers: Monštrá sa prebúdzajú (8. jún)

Na otázku, či potrebujeme ďalšie pokračovanie Transformerov, si musí odpovedať každý sám. Faktom však je, že ide o multimiliardovú franšízu, ktorá stále dokáže do kín prilákať enormné množstvo ľudí. Čo sa týka samotného deja, vrátime sa do roku 1994.

Dvojica archeológov kopne do prastarého osieho hniezda. Dôjde k tomu počas jednej dobrodružnej výpravy. Nastáva boj medzi tromi frakciami. Na jednej strane stoja dobráci podľa vzoru Autobotov – Maximáli, ktorým vládne Optimus Primal. Na druhej strane barikády stoja Predaconi, odvekí nepriatelia Maximánov. Je tu však ešte väčšia hrozba, než súboj dvoch odvekých rivalov - zomrelí roboti Terraconi.

Elemental - Elementy (15. jún)

V jednom neobyčajnom meste, kde spoločne žijú živelní obyvatelia elementu ohňa, vody, zeme a vzduchu, si žije svoj sen aj horúca mladá žena a muž, ktorý ide s prúdom. Jedného dňa však obaja zistia niečo zásadné.

Uvedomia si, že aj napriek svojej úplnej protikladnosti majú toho veľa spoločného. Pixar v postate spojil príbehy Zootopie a V hlave. Trailer vyzerá zaujímavo, uvidíme, ako sa nakoniec vyvinie celý príbeh.

Indiana Jones and the Dial of Destiny - Indiana Jones a disk osudu (29. jún)

V roku 1969 žije americký archeológ a dobrodruh Indiana Jones pokojný život. Na pozadí sa však odohrávajú tvrdé boje o dobytie vesmíru. Jones je znepokojený skutočnosťou, že americká vláda naverbovala bývalých nacistov, aby pomohli poraziť Sovietsky zväz v tomto vesmírnom boji mocností.

Nezostáva mu teda nič iné, než vziať záležitosť do vlastných rúk a vydať sa na ďalšiu výpravu, kde ho sprevádza jeho krstná dcéra Helena. Medzitým Jürgen Voller v podaní Madsa Mikkelsena, člen NASA a bývalý nacista, ktorý sa podieľal na programe pristátia na Mesiaci, chce zo sveta urobiť lepšie miesto podľa svojich ideálov.

Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One - Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (13. júl)

Tom Cruise sa vráti vo svojej ikonickej úlohe, pre ktorú sme si ho najviac zamilovali. O príbehu toho príliš veľa nevieme, jedno vje však isté - bude to parádna jazda, ktorá otvorí finále príbehu. To do kín v podobe druhej časti dorazí v roku 2024.

Barbie (20. júl)

Bábika žijúca v „Barbielande“ je vylúčená, pretože nie je dostatočne dokonalá, a vydáva sa za dobrodružstvom do skutočného sveta. Akčný hraný film založený na populárnom rade hračiek Barbie a režisérsky sa oň postarala Greta Gerwig. V hlavných úlohách sa predstavia Margot Robbie a Ryan Gosling a podľa prvého traileru to vyzerá tak, že nás čaká skvelá jazda.

Oppenheimer (20. júl)

Film sleduje príbeh amerického fyzika J. Roberta Oppenheimera v podaní Cilliana Murphyho, vedúceho laboratória v Los Alamos a projektu Manhattan, ktorý viedol k vynálezu atómovej bomby.

O réžiu sa postaral Chistopher Nolan, čo z filmu robí automaticky jeden z najočakávanejších projektov roka. Čerešničkou na torte je, že Nolan natočil výbuch bomby bez počítačových efektov.

The Equalizer 3 (31. august)

Režisér Antoine Fuqua opäť spojil sily s Denzelom Washingtonom, aby fanúšikom priniesli tretiu časť vynikajúcej série Equalizer. O príbehu toho príliš veľa nevieme, no pokiaľ si projekt udrží rovnakú kvalitu ako doteraz, rozhodne sa máme na čo tešiť.

Dune: Part Two: Duna: 2. časť (2. november)

Jednoznačne jednej z najočakávanejších filmov roka. Paul Atreides sa pripojil k Fremenom, medzi ktorými žije aj jeho múza Chani. Vyvolený začína pomaly spriadať plány na pomstu, ktorou sa chystá vykonať na sprisahancoch, ktorí stoja za skazou ako celého rodu, tak predovšetkým jeho rodiny.

Pred mladíkom stojí navyše veľká dilema. Musí si vybrať medzi láskou svojho života a osudom celého vesmíru. Jedine on totiž dokáže predvídať strašný osud, ktorý visí nad celou budúcnosťou.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes - Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách (16. november)

Osemnásťročný Coriolanus Snow čaká len na to, ako zahviezdi v Hrách o život. Tento rok bude totiž iný. Tento rok bude mentorom jedného z vyvolených. Tvrdo drel, aby dokázal naplno využiť svoj šarm, vedomosti a zručnosti a doviesť svojho vyvoleného k víťazstvu.

Lenže šťastena mu nepraje. Jeho vyvolenou je dievčina z dvanásteho obvodu, tá najodpornejšia spodina v celom Paneme. Ich osudy sú odteraz nerozlúčiteľne prepletené, každé Coriolanovo rozhodnutie ich môže vyniesť na stupienok víťazov alebo úplne potopiť. V aréne to bude súboj na život a na smrť. Mimo arény sa v Coriolanovi prebúdzajú city.

Wonka (14. december)

Timothée Chalamet tento rok nebude hviezdiť len v pokračovaní Duny. Okrem toho ho uvidíme vo filme Wonka, ktorý je akýmsi prequelom k filmu Charlie a továreň na čokoládu. Príbeh sa zameriava na mladého Willyho Wonku a na to, ako sa pri jednom zo svojich prvých dobrodružstiev stretol s Umpa-Lumpami.

Aquaman and the Lost Kingdom - Aquaman a Stratené kráľovstvo (21. december)

Keď je uvoľnená prastará sila, musí Aquaman v podaní Jasona Momou uzavrieť neľahké spojenectvo s nepravdepodobným spojencom, aby ochránil Atlantídu a svet pred hroziacou skazou. Vracajú sa viacerí hrdinovia z prvého filmu, medzi nimi aj Amber Heard, ktorá od súdu s Johnnym Deppom neoznámila žiadny film.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 05:50