NASA prekvapuje: Najíma kňazov, aby pripravili ľudí na kontakt s mimozemšťanmi (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Skutočne tam niekde sú? NASA najala kňazov, aby pripravili ľudí na kontakt s mimozemšťanmi

ros29.12.2021., 14:00h
Národný úrad pre letectvo a vesmír vyzval kňaza a ďalších náboženských expertov, aby pripravili Zem na možné stretnutie s mimozemšťanmi.
Lajkuj Brainee.sk na

NASA využila rady a odborné znalosti 24 teológov, aby pomohli predpovedať, ako by rôzne kultúry a náboženstvá z rôznych častí sveta reagovali na kontakt s mimozemšťanmi. Informuje o tom portál Unilad

V roku 2014 získalo Centrum pre teologický prieskum (CTI) Princetonskej univerzity v New Jersey grant vo výške 1,1-milióna dolárov, kde sa má teraz uskutočniť výskum. Andrew Davidson, britský kňaz a teológ z University of Cambridge, je jedným z 24 ľudí, ktorí budú diskutovať o tom, ako by tento veľmi očakávaný objav mimozemšťanov prijali rôzne náboženstvá na celom svete, uvádza portál Dazed.

Davidson vo svojej pripravovanej knihe Astrobiology and Christian Doctrine naznačuje možnosť, že Boh stvoril iné formy života vo vesmíre. „Zdá sa, že aj neveriaci preceňujú výzvy, ktoré by veriaci... mohli zažiť, keby mali dôkazy o mimozemskom živote,“ uvádza vo svojej knihe

Bývalý šéf Astrobiologického inštitútu NASA Carl Pilcher vysvetlil, že teológovia boli zapojení, aby preklenuli priepasť medzi vedou a náboženstvom. Majú tak „zvážiť dôsledky aplikácie nástrojov vedy koncom 20. (a začiatkom 21. storočia) na otázky, ktoré sú v náboženských tradíciách známe už stovky alebo tisícky rokov“.

Pilcher verí, že je „nepredstaviteľné“ myslieť si, že Zem je jedinou planétou, na ktorej je život. Dodáva, že vo vesmíre máme viac ako sto miliárd hviezd či galaxií. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 13:05