Najpružnejšia či najviac ovoňaných nôh. Bizarnosti z Guinessovej knihy rekordov, ktoré ťa dostanú (ilu)Facebook.com/Owolabi Timileyin Becky, Facebook.com/El Sol 96.1 FM
StoryEditor

Najpružnejšia koža či najviac ovoňaných nôh. Bizarnosti z Guinessovej knihy rekordov, ktoré ťa dostanú

ros09.12.2021., 06:00h
Občas sa možno pýtaš - koho napadne dať na seba čo najviac kovových lyžíc či vytvoriť najdlhší klobúk? Áno aj takí ľudia sa predsa našli.
Lajkuj Brainee.sk na

Guinnessova kniha už roky zaznamenáva a overuje tisíce rekordov ľudí, ktoré sú často obdivuhodné, až priam šialené. Poď si prečítať o skutočne zvláštnych rekordoch, nad ktorými sa aj pousmeješ.

Najviac lyžíc na tvári

Tento úžasný počin sa podaril Daliborovi Jablanovičovi v Srbsku v septembri 2013. Jednoducho si na tvár dal až 31 lyžíc. Zatiaľ ho nikto nepokoril. Na telo si ich dokáže dať až 79.

Najvyššie zdvihnutý stôl pomocou zubov

Georges Christen sa stal rekordmenom v roku 2008, keď zubami zdvihol stôl, na ktorom sedela ešte aj 50 kilogramová žena. Zdvihol ho do výšky 11,8 metra. 

Najrýchlejšie písanie na klávesnici pomocou nosa

Muž z Indie pokoril svetový rekord v najrýchlejšom čase písania 130-znakovej frázy nosom. Muž z Naí Dillí menom Davinder Singh napísal: „Guinnessova kniha rekordov ma vyzvala, aby som túto vetu napísal nosom v najrýchlejšom čase“ za 40,19 sekundy. Predchádzajúci rekord bol 43,85 sekundy.

Najdlhší klobúk

Odilon Ozare vytvoril svetový rekord vo výrobe najvyššieho klobúka na svete. V roku 2018 vytvoril Američan klobúk, ktorý bol vysoký 4,8 metra. Aby bol Odilon platným rekordérom, musel prejsť s touto pokrývkou na hlave až desať metrov, čo sa mu podarilo.

Najrýchlejšie rozbíjanie dosiek hlavou

Majster Ellis je v súčasnosti držiteľom svetového rekordu v počte sto drevených dosiek rozbitých za 9,7 sekundy a 480 dosiek za minútu. Týmto činom chcel získať peniaze na výskum rakoviny. „Dal som si za svoju osobnú misiu získavať finančné prostriedky na povedomie a výskum, aby som zvýšil šance na záchranu ľudských životov,“ uviedol majster Mitch Ellis.

Najviac ovoňaných nôh

Madeline Albrecht bola zamestnaná v laboratóriu na testovanie produktov na nohy. Pracovala tam pätnásť rokov a počas svojej kariéry musela doslova ovoniavať tisícky nôh či podpazuší. Tých sa teda "načuchala"! Web Guiness World Records uvádza, že ovoňala okolo 5 600 chodidiel, pričom presný počet ovoňaných podpazuší doteraz nie je známy. 

Najďalej dostrelený šíp pomocou nôh

Tento rekord sa podaril Američanke Brittany Walsh na Creston School v Portlande v štáte Oregon. Pomocou nôh ho dostrelila do vzdialenosti 12,31 metra. Akrobatka má viac ako jedenásť ročné skúsenosti s divadlom a cirkusovými predstaveniami, takže nie je žiadnym prekvapením, ak niečo takéto dokázala.

Najdlhšie mihalnice na svete

V roku 2016 zapísali do Guinessovej knihy rekordov Číňanku You Jianxia, ktorej mihalnice dosahovali dĺžku 12,5 centimetrov, informuje portál Indiana Express. Odvtedy narástli ešte viac. Najdlhšia mihalnica na ľavom oku má až 20,32 centimetrov. Žena verí, že je to dar od Budhu.

Najviac nahých ľudí na horskej dráhe

V auguste 2010 bolo v jednom z britských zábavných parkov 102 ľudí. Chceli sa povoziť na horskej dráhe. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by neboli všetci úplne nahí. A tak sa stali držiteľmi svetového rekordu.

Najdlhšie fúzy

Ram Singh je držiteľom svetového rekordu v najdlhších fúzoch. Muž z Džajpuru v Indii má fúzy dlhé až 35,56 centimetra, informuje portál Scoo Whoop. Jeho ochlpenie tváre merali v Ríme počas natáčania talianskej televíznej show "Lo Show dei Record" v roku 2010. A neostrihal si ich už viac ako 37 rokov.

Najpružnejšia pokožka

Garry Turner je držiteľom rekordu za najpružnejšiu pokožku od roku 1999. Kvôli zriedkavému zdravotnému stavu nazývanému Ehlers-Danlosov syndróm dokáže tento Brit natiahnuť kožu na svojom bruchu až na 15,8 centimetra. Ehlersov-Danlosov syndróm je porucha spojivového tkaniva, pri ktorej dochádza k defektu kolagénu a zahŕňa uvoľnenie kože. V skutočnosti ho takéto ťahanie kože vôbec nebolí.

Garry Turner je držiteľom rekordu za najpružnejšiu pokožku (ilu) Garry Turner je držiteľom rekordu za najpružnejšiu pokožku (ilu) Facebook.com/T i i n TV, Facebook.com/Duseke

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:19