Manželský pár surovo vraždil. Obaja sú však presvedčení, že konali v dobrom úmysle.Twitter/the Docket/
StoryEditor

Matka zo sekty zabila vlastné deti, vraj z lásky. Jej manžel je obvinený z vraždy bývalej ženy aj detí

02.08.2023., 14:30h

Lori Vallow, ktorá bola súčasťou sekty súdneho dňa, je odsúdená na doživotie za vraždu svojich dvoch detí a za sprisahanie pri vražde bývalej manželky svojho manžela. Odmietala priznanie k ohavnému činu, pretože to vníma ako silný prejav lásky. S manželom sa zoznámili v hnutí, ktoré upozorňuje na koniec sveta.

Lajkuj Brainee.sk na

Päťdesiatročná Lori Vallow patrila do sekty súdneho dňa. V máji tohto roku bola uznaná vinnou z vraždy prvého stupňa a viacerých obvinení zo sprisahania. Zabila dve vlastné deti - sedemročného syna Joshuu a 16-ročnú dcéru Tylee Ryan. 

V roku 2020 sa našli ich telá, ktoré boli zakopané v dome jej manžela Chada Daybella. V pondelok sudca Steven Boyce odsúdil Vallowovú za tieto vraždy na tri po sebe nasledujúce doživotné tresty bez možnosti podmienečného prepustenia, uvádza BBC

image

Pastora, ktorý slúžil na pohrebe dievčaťa, obvinili z jeho vraždy. K priznaniu došlo po 48 rokoch

Sudcu Boyceho sa prípad dotkol natoľko, že pri čítaní rozsudky si dovolil byť osobný. „Najnepredstaviteľnejším typom vraždy je, keď matka zavraždí svoje vlastné deti, a presne to ste urobili,” povedal. Na súde zaznelo aj niekoľko emotívnych výpovedí príbuzných, ktorí zavraždené deti dobre poznali.

Spomínali na ne so slovami ​​Tylee a JJ priniesli do tohto sveta toľko svetla,” povedal ich starší brat Colby Ryan vo vyhlásení obetí, ktoré prečítal prokurátor. „Chcem, aby sa na nich spomínalo pre to, kým boli, a aby neboli len divadlom alebo titulkom pre svet.”

Spojila ich brutalita? 

Manžel Lori Vallowovej Chad Daybell čelí obvineniu z vrážd v súvislosti so smrťou detí a tiež smrťou svojej bývalej manželky Tammy Daybellovej. K činom malo dôjsť ešte pred tým ako sa oženil s Lori Vallowovou. Súdny proces s ním je naplánovaný na začiatok budúceho roka. 

Chad sa živil ako spisovateľ. Napísal niekoľko apokalyptických románov v ktorých sa opieral o mormónske náboženské učenie. Predpokladá sa, že k ich stretnutiu došlo práve počas účasti na hnutí propagujúcich prípravu na koniec sveta. 

V roku 2019 sa Lori Vallow so svojimi dvoma deťmi presťahovala do Rexburgu v štáte Idaho. Práve neďaleko tohto mesta žil Chad Daybell, ktorého manželka krátko na to zomrela.

V decembri 2019 bolo pri pitve ženy zistené, že zomrela udusením. Krátko na to starí rodičia Joshuu zavolali na políciu s obavou o svojho vnuka. Žiadali políciu aby sedemročného chlapca išli skontrolovať. V tom momente sa začalo celoštátne pátranie po Joshuuovi aj Tylee. K polícii sa dostalo niekoľko hlásení, že deti celé týždne nikto nevidel. 

Mŕtve deti sú vraj šťastné 

Vrahyňa po celý čas zabitie svojich detí popiera. Náboženské presvedčenie Lori Vallow skúmal aj súd. Pred vynesením rozsudku povedala, že bola po celý čas v kontakte so „svetom duchov” a tiež, že „Ježiš Kristus vie, že v tomto prípade nebol nikto zavraždený.” V závere dodala, že jej deti sú v nebi „šťastné a mimoriadne zaneprázdnené”. 

Po tom, ako Lori odsúdili, sa ozval jej syn z druhého manželstva Colby Ryan, ktorý zdieľal srdcervúci odkaz. Zo straty svojich nevlastných súrodencov je zničený. 

image

5-ročný chlapec zastrelil svojho 18-mesačného brata. Malý strelec mal v krvi kokaín, batoľa pozitívny test na marihuanu

„Moje deti nikdy nespoznajú svojho strýka, svoju tetu alebo starého otca, dokonca ani svoju babičku,” uviedol vo vyhlásení súdu pre NBC News. „​​Tylee a JJ priniesli do tohto sveta toľko svetla. Keďže ich životy im boli ukradnuté, rád by som sa podelil o toto: Verím, že nič nemôže a nikdy nebude také, ako predtým.”

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 22:50