Elon MuskTASR/AP/Matt Rourke
StoryEditor

Muska obvinila zo sexuálneho obťažovania, za mlčanie mala letuška dostať ťažké prachy

iDnes.cz21.05.2022., 09:50h

Americký portál Insider popísal príbeh bývalej letušky spoločnosti SpaceX, ktorá tvrdí, že jej miliardár a podnikateľ Elon Musk ponúkol, že jej výmenou za sexuálnu masáž kúpi koňa. Musk obvinenia odmieta a tvrdí, že ide o politicky motivovaný článok.

Lajkuj Brainee.sk na

Článok Insideru vychádza z výpovede kamarátky, ktorej sa letuška zverila. Ona sama v článku citovaná nie je, píše portál iDNES.cz.

Po nástupe do práce vraj bolo letuške odporučené, aby si urobila masážny kurz a mohla poskytovať masáže Muskovi a ďalším členom posádky. Koncom roku 2016 jej Musk údajne počas letu do Londýna na palube lietadla Gulfstream G650 požiadal, aby mu poskytla masáž celého tela, a keď za ním prišla do kabíny, bol úplne nahý a iba v dolných partiách ho zakrývalo prestieradlo.

Intímna masáž

Priateľka incident opisuje nasledovne: Počas masáže Musk odhalil svoje genitálie a začal sa letušky dotýkať na nohách. Potom jej ponúkol, že jej kúpi koňa, pokiaľ urobí viac, čím mal na mysli sexuálne akty. „Vytiahol svoj stoporený penis a začal jej robiť návrhy. A v podstate sa ju snažil podplatiť, aby mu preukázala sexuálnu službu,“ tvrdí.

Letuška neskôr lietala čoraz menej, čo si vyložila ako potrestanie za odmietnutie Muskových požiadaviek. Situácia dospela tak ďaleko, že si v roku 2018 najala právnika, aby za ňu poslal sťažnosť na personálne oddelenie, ktorá zahŕňala opis tohto incidentu. V novembri toho roku SpaceX, Elon Musk a letuška podpísali dohodu o odstupnom a mlčanlivosti. Firma jej ponúkla odstupné 250-tisíc dolárov (236 361 eur).

image

Z konkubíny jedinou cisárovnou v čínskej histórii. Kto bola mnohými zavrhovaná Wu Ce-tchien?

Cítila by spoluvinu, keby neprehovorila

Priateľka letušky poskytla Insiderovi svoje vyjadrenie pod podmienkou anonymity, ale portál tvrdí, že jej identitu pozná. O týchto udalostiach sa dozvedela krátko po spomínanom lete do Londýna. Povedala, že svoje rozhodnutie prehovoriť o daných udalostiach s letuškou nekonzultovala, ale cítila morálnu povinnosť prehovoriť.

„Je to najbohatší človek na svete. Sexuálni predátori sú všade. Ale keď je niekto obzvlášť bohatý a mocný, má svoje okolie nastavené tak, aby si mohol robiť, čo chce. Ak by som zostala mlčať, stala by som sa súčasťou tohto systému, stala by som sa spoluvinná,“ uviedla. Letuška článok odmietla komentovať.

image

Elon Musk

TASR/AP/Susan Walsh

Ide o politický útok, hovorí Musk

Insider kontaktoval Muska so žiadosťou o vyjadrenie. Podnikateľ odpovedal, že „tento príbeh má oveľa viac súvislostí“. Musk ďalej požiadal o viac času a dané tvrdenia odmietol s tým, že sa jedná o politicky motivovaný útok. „Ak by som mal sklony k sexuálnemu obťažovaniu, pravdepodobne by to za celú moju tridsaťročnú kariéru už vyšlo najavo," povedal. Redakcia na Muskovu žiadosť posunula termín vydania, ale ďalšiu odpoveď už nedostala. Musk reagoval až po vydaní článku.

„Útoky proti mne treba vnímať politickou optikou – je to ich štandard, ale nič ma neodradí od boja za lepšiu budúcnosť a vaše právo na slobodu prejavu,“ napísal na Twitter.

Toto vyjadrenie najskôr súvisí s jeho stredajším oznámením, že bude v blížiacich sa amerických voľbách voliť republikánsku stranu. Aj keď dlhodobo volil demokratov, teraz sa od nich odvracia, pretože sa z nich podľa neho stala „strana rozdeľovania a nenávisti“. Vyzval svojich sledujúcich, nech sledujú „špinavé triky ich volebnej kampane proti mojej osobe“.

Podľa niektorých komentátorov môže obvinenie zo sexuálneho obťažovania súvisieť aj s Muskovým úmyslom kúpiť Twitter. Jeho vlastné počínanie napovedá, že sa snaží od svojich plánov na prevzatie spoločnosti odstúpiť alebo ju kúpiť za nižšiu cenu.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:02