Súd Johnny Depp a Amber HeardTasr/kevin Lamarque/pool Photo Via Ap/
StoryEditor

Hviezdou súdu sa stáva Deppova právnička. Šušká sa, že tvoria pár, Heard pri výsluchu zmietla pod stôl

Miroslav Kamody19.05.2022., 17:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Súdny spor medzi hercami Johnnym Deppom a Amber Heard v posledných dňoch po krátkej prestávke opäť pokračoval. Stáva sa z neho jedna z najsledovanejších udalostí tohto roka, pričom najväčšiu pozornosť si pre seba v posledných dňoch ukradla Deppova právnička, Camille Vasquez.

Keď Vasquez vychádzala zo súdu, opýtali sa jej, či chodí s Deppom. Kalifornská právnička odmietla odpovedať, zasmiala sa, odhrnula si vlasy a zamávala zástupom ľudí zhromaždených vonku. Fanúšikom tejto dvojice však viac nechýbalo a na internete sa rozbehli búrlivé debaty o začínajúcom romániku, píše Daily Mail. Treba však povedať, že v tom nie sú len sympatie pre nový vzťah, ale aj tvrdá práca v súdnej sieni, ktorou si podmanila ľudí.

image

Bozk, ktorý spustil prekliatie? Pozri si okamih, kedy sa Johnny Depp a Amber Heard zamilovali

Bodala ako osa

37-ročná právnička totiž počas posledných dní podrobila Amber Heard krížovému výsluchu, v ktorom ju doslova ugrilovala. V jednom momente sa jej napríklad podarilo prinútiť Heard priznať sa, že nedarovala celých sedem miliónov dolárov za rozvod na charitu, hoci predtým tvrdila, že tak urobila. Okrem toho vytiahla aj to, že úlohu vo filme Aquaman získala len vďaka Deppovi, i keď herečka opakovane hovorí, že ju získala na konkurze.

O čo vlastne v procese ide

Depp podal žalobu na Amber Heard kvôli jej stĺpčeku v denníku The Washington Post z roku 2018, v ktorom sa texaská herečka označuje za „verejne známu tvár domáceho násilia“, hoci svojho bývalého manžela priamo nespomína.

Herec tvrdí, že kvôli článku prišiel o prácu na niekoľkých výnosných filmoch a požaduje od Heard odškodné vo výške 50 miliónov dolárov. Herečka následne podala na herca protižalobu, v ktorej požaduje po Deppovi dvojnásobnú čiastku.

 

Celý výsluch sa niekoľkokrát zvrtol do ostrých slovných prestreliek, kde mala 37-ročná právnička kolumbijského pôvodu rozhodne navrch. Amber obvinila aj z úpravy fotografie, na ktorej údajne majú byť následky zranenia. Podľa porovnania s pôvodnou fotkou to skutočne vyzerá tak, ako by bola saturácia farieb upravená tak, aby bola začervenaná koža čo najvýraznejšia. Heard však tieto tvrdenia odmieta.

Herečka sa počas výsluchu niekoľkokrát dostala do úzkych, pretože kadencia právničky neustále stúpala. Tvrdila, že Depp je len ďalšou z mnohých jej obetí a obvinila ju, že udrela svoju bývalú priateľku, pričom citovala článok o jej zatknutí v roku 2009 na medzinárodnom letisku Seattle-Tacoma.

„Počas vášho vzťahu ste sa dopustili násilia proti slečne Van Reedovej, však?” spýtal sa Vasquez. „A hovorilo sa o tom v tlači, nie je to pravda? Takže pán Depp nie je jediným domácim partnerom, ktorého ste napadli, však, pani Heard?” hovorila právnička. „Dobre, slečna Heard. Dostal som odpoveď. Ďakujem. Nesúhlasíte,“ trvala na svojom Vasquez, keď sa Heard snažila vysvetliť, že fotografia zobrazujúca Deppa s čiernym okom bola „vyphotoshopovaná“.

image

Johnny Depp a jeho právnička Camille Vasquez

Tasr/kevin Lamarque/pool Photo Via Ap/

Niekto o zraneniach klame

V stredu na súde vystúpila Raquel Penningtonová, bývalá členka najužšieho kruhu Johnnyho Deppa a Amber Heardovej, ktorá poprela obvinenia, že Heard používala make-up, aby predstierala zranenia, ktoré údajne utrpela od Deppa. „To je nesprávne hodnotenie,“ povedala. „Videla som zranenia na jej tele hneď potom, čo sa stali, cez noc, deň potom a kým sa nezahojili.“

Pennington namiesto toho tvrdila, že herečka používala make-up, aby sa naopak pokúsila skryť svoje zranenia, keď sa pripravovala na vystúpenie v The Late Late Show Jamesa Cordena v decembri 2015. Heard mala vtedy ukázať svojej vizážistke a kaderníkovi svoju prasknutú peru a chýbajúci chumáč vlasov. Pennington dodala, že sa obávala „ straty pudu sebazáchovu“ Heard, keď žila s Deppom. 

Jedným z najzásadnejších dôkazov, ktoré Vasquez na súde ukázala bol, keď Heard tvrdila, že ju Depp zbil a zlomil jej nos. Právnička hneď na druhý deň priniesla jej zábery v The Late Late Show s Jamesom Cordenom, ktoré neukázali ani jedno zranenie. Vasquez tiež ukázal paparazzi zábery urobené deň po tom, čo Heard tvrdila, že bola vážne napadnutá a mala rezné rany, modriny a/alebo zlomený nos. Zakaždým však na fotkách neboli viditeľné žiadne zranenia.

image

Jeden muž dostal na kolená mafiu v New Yorku. Príbeh tajného agenta s krycím menom Donnie Brasco

Prehovorila aj sestra Amber Heard

Johnny Depp mal Amber Heard chytiť za vlasy a opakovane ju udieral do tváre počas prudkej hádky asi mesiac po ich sobáši, uviedla v stredu jej sestra Whitney Henriquez. Depp sa mal údajne po incidente snažiť o to, aby podpísala dokument o mlčanlivosti, no ona to odmietla.

Henriquez istý čas žila v rovnakom komplexe ako Depp a Heard. Pred súdom povedala, že pár mal nestabilný vzťah. „Keď bol triezvy, veci boli úžasné,“ povedala. „Keď nebol triezvy, boli hrozné. Ak bral alebo pil, takmer vždy došlo k bitke,“ povedala. „Hovoril naozaj škaredé veci“. Počas incidentu mala Amber dokonca kričať, aby neudieral jej sestru.

image

Whitney Henriquez, sestra Amber Heard

Tasr/kevin Lamarque/pool Photo Via Ap/

Internetovým víťazom je Depp

Zatiaľ čo na súdny rozsudok si ešte niekoľko dní počkáme, na internete je nateraz jasným víťazom Johnny Depp a jeho právnička. Tá paradoxne nemá žiadne verejné profily na sociálnych sieťach. TikTok je plný videí s romantickou hudbou, na ktorých drží Depp Vasquez za ruku či s úsmevom sleduje, ako rozpráva. Obom nechýbal úsmev na perách ani keď vchádzali do budovy obvodného súdu okresu Fairfax, deň po tom, ako sa objímali na fotografii, ktorá dominovala na sociálnych sieťach.

Právni experti poznamenávajú, že Deppov obrovský fandom, ktorý sa nahromadil počas desaťročí jeho dlhej kariéry vrátane troch nominácií na Oscara, prospel jemu aj jeho právničke. „Johnny Depp vyhráva na sociálnych sieťach, takže jeho právnik robí to isté,“ povedala pre The Daily Beast Juda Engelmay, krízová koordinátorka, ktorá zastupovala odsúdeného sériového sexuálneho obťažovateľa Harveyho Weinsteina.

image

Johnny Depp a jeho právnička Camille Vasquez

Tasr/kevin Lamarque/pool Photo Via Ap/

„Historicky sa ženy, ktoré obhajovali mužov obvinených zo sexuálnych zločinov, stretávajú s online nenávisťou. Zdá sa však, že Camille Vasquez prospela Johnnyho chvála.“ „Nakoniec to súvisí s prívetivosťou,“ povedal Engelmayer. „Ľudia chcú vždy milovať Johnnyho Deppa. Na výslní je už 35 rokov. Ak niekoho podporuje, títo ľudia ho chcú podporiť tiež.“

Depp už strávil na lavici svedkov štyri dni, Heard pokračovala vo výpovedi od 16. mája, kedy začal aj jej krížový výsluch. Počas minulotýždňovej pauzy členovia poroty nesmeli čítať správy a pozerať sa na televíziu, aby ich názor v kauze neovplyvnilo nič iné ako svedectvá prednesené v súdnej sieni. Záverečné reči sú naplánované na 27. mája, porota sa potom začne radiť o tom, na koho stranu sa v spore prikloní.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 19:47