Andrej DankoFacebook/Andrej Danko
StoryEditor

Andrej Danko zle porovnal ceny masla v Londýne a na Slovensku. Ľudia ho vysmiali v komentároch

Lukáš Kovalčík16.05.2022., 15:00h

Zdražovanie potravín trápi Slovensko, Andrej Danko sa preto rozhodol porovnať ceny s Britániou.

Lajkuj Brainee.sk na

Šéf SNS Andrej Danko patrí k neskrývaným milovníkom a obdivovateľom Vladimira Putina a ruského režimu, no paradoxne sa na svoju dovolenku nevybral do Moskvy, ale do anglického Londýna. 

O svoje zážitky z Veľkej Británie sa pravidelne delí aj so svojimi fanúšikmi prostredníctvom postov na sociálnej sieti. Najnovšie sa, údajne na podnet Slovákov, rozhodol preskúmať koľko aktuálne stojí v Anglicku maslo.

Danko zavádza

„250 g masla v Londýne stojí približne 2,36 eur. U nás na Slovensku to bolo pred Veľkou nocou 3,39 eur, dnes to už je skoro 3,90 eur bez akciových cien. O priemernom plate v Londýne asi písať nemusím. Samozrejme je tu drahé bývanie a cestovanie. Ale aj tak, ako je možné, že základné potraviny sú aj tu podstatne lacnejšie?" napísal kontroverzný politik na svojom Facebooku.

Viacerí užívatelia však v komentároch predsedu SNS, ktorý sa neslávne preslávil pod prezývkou „kapitán“, upozornili, že s cenami masla na Slovensku, to poriadne prepískol.

„Klamete pán Danko. Aktuálne stojí maslo 2,20 na Slovensku. Neviem po akých obchodoch chodíte vy,“ napísal Dankovi pod príspevok jeden z komentujúcich.

Kritikou nešetrila ani užívateľka Lucia: „Dobrý deň, smiem sa opýtať, kde na Slovensku nakupujete? V Yeme nejaké eko bio vegan maslo po 3,90 €? U nás na východe v Jednote majú po 2,39 € najdrahšie."

image

Kaliňák ide na slobodu. Prepustili ho z väzby

Ďalší komentujúci si z politikovo postu na sociálnej sieti začali uťahovať. „Vynikajúca práca. Nakúpte tam maslo pre celé Slovensko a dovezte,“ napísal jeden z diskutérov.

V Brainee sme preto porovnali aktuálne ceny masla na Slovensku. Tie sa samozrejme líšia v súvislosti od značky a taktiež, od predajcu.

image

Cena masla.

Kaufland

250 gramov Tatranského masla napríklad stojí v sieti Kaufland 2,19 eura. Melina maslo v rovnakej grámaži zase stojí v sieti Tesco 2,79 e. Rajo Tradičné maslo z lahodnej smotany 250 g stojí v tom istom reťazci momentálne 3,39 eura, čo sa tiež líši od Dankom deklarovanej ceny „skoro 3,90”. Nuž, vyzerá, že kapitán sa s cenami prerátal.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 00:32