Selena Gomez chce pomôcť ľuďom s depresiou. Spúšťa platformu na podporu duševného zdraviafacebook.com/Selenators Philippines, facebook.com/Entre Ellas
StoryEditor

Prešla si tým osobne, teraz koná. Selena Gomez pomôže ľuďom s depresiou, spúšťa zaujímavú platformu

ros23.11.2021., 17:00h
Známa americká speváčka a herečka tvrdí, že čím viac hovoríme o duševnom zdraví, tým lepšie. 
Lajkuj Brainee.sk na

Najnovšia platforma Seleny Gomez so zameraním na duševné zdravie bude mať názov Wondermind. Podľa portálu CNN by tento počin speváčky mal prepájať ľudí, ktorí trpia duševnými chorobami s rôznymi odborníkmi. 

Selena má bipolárnu poruchu, dokonca sa liečila aj na psychiatrii. „Ľudia sa boja hovoriť o svojich mentálnych problémoch, boja sa prijať realitu. Snažia sa vyzerať cool a perfektne. Ja osobne som mala viackrát liečenia na depresie a úzkosti, ktoré ma trápia už dlhšiu dobu,“ prehlásila vtedy speváčka. Okrem toho sa nehanbí verejne diskutovať o svojom duševnom zdraví. Predtým tvrdila, že je „veľkou zástankyňou detoxikácie sociálnych médií“ a terapie.

Pri príležitosti spustenia platformy Wondermind začala spolupracovať so svojou matkou, herečkou Mandy Teefey a zakladateľkou a generálnou riaditeľkou kreatívnej agentúry na podporu žien The Newsette Daniellou Pierson. Túto platformu by mali spustiť už vo februári budúceho roka. 

Podcast so zameraním na duševné zdravie

V apríli tohto roka Selena Gomez priznala, že trpí bipolárnou poruchou„Išla som do jednej z najlepších psychiatrických liečební v Amerike, McLean Hospital, kde mi povedali, že trpím bipolárnou poruchou,“ tvrdí. Jej matka neskôr odhalila, že jej vyše 20 rokov nesprávne diagnostikovali bipolárnu poruchu. Išlo totiž o poruchu pozornosti s hyperaktivitou (ADHD). Aj generálna riaditeľka agentúry The Newsette potvrdila, že už od detstva bojuje s obsedantno-kompulzívnou poruchou

Všetky tri uviedli, že majú problém nájsť bezpečný online priestor, kde by sa každodenne diskutovalo o psychických poruchách. A tak spustili platformu Wondermind. Tá sa sústreďuje na duševnú kondíciu a poskytuje každodenné cvičenia, vďaka ktorým môžu ľudia robiť posilniť svoje duševné zdravie. „Vaša myseľ je skutočne ako sval a pracovať na nej každý jeden deň si vyžaduje rôzne nástroje a my sme nesmierne šťastní, že vám ich môžeme poskytnúť,“ povedala Daniella Pierson.

Okrem toho by tiež mali spustiť podcast, prostredníctvom ktorého by ľudí informovali o duševných poruchách. Hosťami by boli najmä rôzni psychiatri, športovci či celebrity. Som taká nadšená z Wondermind, pretože chcem, aby tu bolo miesto, kde sa ľudia stretnú a pochopia, že v tom nie sú sami, tvrdí Selena Gomez vo videu. Na stránke sa o svoje znalosti podelia rôzni odborníci, napríklad licencovaná terapeutka z New Yorku Minaa B. či John Kim, licencovaný terapeut a hostiteľom podcastu „The Angry Therapist“.

Dlhodobá podpora vzdelávania

Selena Gomez má tiež svoju značku makeupu Rare Beauty, ktorá v júli minulého roka spustila fond Rare Impact Fund s cieľom získať sto miliónov dolárov počas desiatich rokov na financovanie vzdelávania v oblasti duševného zdravia.

„S fondom Rare Impact Fund chceme znížiť stigmu spojenú s duševným zdravím, riešiť epidémiu chronickej osamelosti a pomôcť ľuďom poskytnúť prístup k zdrojom a službám, ktoré potrebujú na podporu svojej duševnej pohody,“ uviedla Selena Gomez pre portál CNN.

Pokiaľ trpíš úzkosťou a chceš vyhľadať pomoc, určite ti pomôžu odborníci z platformy k sebe

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:43