archív Jakuba Kubiša, Pexels.com/Victor Freitas
StoryEditor

Tréner o zhadzovaní kíl po sviatkoch: 10-tisíc krokov denne je klišé. Ľudia robia tieto chyby

Dominika Pacigová04.01.2022., 07:00h
Ak si si počas sviatkov doprial množstvo dobrého jedla, a teraz uvažuješ o tom, ako zhodiť kilá navyše, máme pre teba niekoľko tipov. 10-tisíc krokov denne či pitie väčšieho množstva vody však nebude stačiť.
Lajkuj Brainee.sk na

Sviatočný zemiakový šalát, koláče či konzumácia alkoholu. Ak si si počas sviatkov doprial množstvo dobrého jedla, a teraz uvažuješ o tom, ako zhodiť kilá navyše, máme pre teba niekoľko tipov. 10-tisíc krokov denne však nebude stačiť.

Chyby, ktorých sa dopúšťajú mnohí 

Jednou z chýb, ktorých sa ľudia dopúšťajú, je to, že v novom roku začnú veľa a často trénovať. „Všetko ich začne bolieť, majú extrémnu svalovicu, a následne nie sú schopní podávať adekvátny výkon, aby sa posúvali vpred. Často vzniká demotivácia a s cvičením rýchlo prestanú,“ hovorí pre Brainee.hnonline.sk kondičný tréner Jakub Kubiš.

Ak si si dal predsavzatie, že od nového roka spravíš 10-tisíc krokov denne, sklameme ťa. „Je to klišé, chôdza by mala byť bežnou súčasťou nášho života. Netreba za ňou hľadať mágiu, na napredovanie nestačí. Určite je to však lepšie ako nerobiť nič,“ objasnil.

​Ďalším z mýtov je to, že keď budeš piť veľa vody, kilá pôjdu rýchlo dole. „Pokiaľ sa na niečo upneme a preháňame to, nevedie to k dlhodobým výsledkom. Vodu treba piť, no nemá vplyv na chudnutie. Ľudia, ktorým sa nechce cvičiť, si radi hľadajú takéto zámienky,“ vysvetlil tréner.

Ľudia by sa taktiež nemali upínať na diéty. „Netreba vyhľadávať extrémy, že raz sa prejedám, potom držím drastické diéty. Dôležité je nájsť zlatú strednú cestu,“ skonštatoval.

Šport ako súčasť života 

Keď sa odhodláš cvičiť, podľa slov trénera by si mal vyhľadať odborníka. Ideálne trénera, ktorý nastaví systém tak, aby bol dlhodobo udržateľný. „Ľudia by v konečnom dôsledku mali brať šport ako súčasť života. Mali by v ňom nájsť vášeň a nerobiť ho za trest,“ uzavrel Jakub Kubiš.

Tréner archív Jakuba Kubiša

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 22:26