V bratislavskej mestskej časti majú problémy s hlodavcami,Unsplash/
StoryEditor

VIDEO Petržalka má problém s potkanmi. Pochutnávajú si na smetiach, mestská časť im odkázala, že si majú pomôcť sami

Miroslav Kamody04.04.2024., 10:30h

Na internete sa objavilo video, v ktorom potkany pobehujú okolo smetných nádob. Mestská časť však odkazuje, že problém nie je na ich strane.

Lajkuj Brainee.sk na

Správy o tom, že v Bratislave sú premnožené potkany, sa v médiách pravidelne objavujú už roky. Naposledy v septembri minulého roka bratislavský Štandard informoval o premnožení v mestských častiach Dúbravka a Karlova Ves.

„V rámci celej Bratislavy sú premnožené potkany. Na vine sú hlavne nedostatočné, alebo dokonca nevykonané povinné deratizácie,“ vyjadril sa vtedy pre portál deratizér. Ľudia sa však viac sťažujú na sociálnych sieťach, ako na miestach, kde situáciu vedia reálne vyriešiť.

image

Potkany na policajnej stanici zožrali zhabanú marihuanu. Zjedli všetko, čo im prišlo pod ruky, policajti situáciu nezvládajú

Mesto totiž zvýšené počty hlodavcov neevidovalo a odkázalo, že pokiaľ by prišiel podnet, situáciu na pozemkoch vo vlastníctve a správe hlavného mesta vie riešiť mimoriadnou deratizáciou.

Problémy v Petržalke

Aktuálne sa o rozruch postaralo video z inej mestskej časti - Petržalky. Vo verejnej facebookovej skupine BRATISLAVA - PETRŽALKA ho uverejnila pani Jana. „Takže stále v pohode s týmto? Oproti Tescu aktuálne...“ napísala do popisu videa, ktoré zachytáva potkanov pri niekoľkých smetných nádobách na bioodpad. Jedna z nich je dokonca prevrátená na zemi. 

Ľudia v komentároch situáciu označili ako „hnus”, iní zase pripomenuli, že nejde o „nič nové” a v Petržalke je takýchto miest niekoľko. Viacerí kritizovali malé smetné nádoby na bioodpad, ktoré sa, pokiaľ nie sú na uzavretom stojisku, pri silnom vetre zvyknú prevrátiť a lákajú tak hlodavce.

Mestská časť reaguje

Na video reagoval aj vedúci Referátu komunikácie David Pavlík. Petržalka však ľuďom inak pomôcť nemôže, o nápravu sa musia postarať samotní správcovia. 

image

Čierna smrť sa opäť prihlásila o slovo. Táto krajina potvrdila prípad muža infikovaného bubonickým morom

„Mestská časť už v danej veci vyzvala k náprave troch správcov BD Budatínska 3-13. Za čistotu a poriadok na nehnuteľnostiach – kontajnerových stanovištiach na území Petržalky zodpovedajú správcovia jednotlivých bytových domov,” vysvetlil Pavlík.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 03:55