Boris KollárJaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Kollár sa zrútil priamo na tlačovke: Priznal, že zbil ženu. Čelí tlaku na odstúpenie

Miroslav KamodyTASR21.06.2023., 11:00h

Predseda Národnej rady (NR) SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár odmieta medializované vyjadrenia jeho expartnerky a matky dvoch synov Barbory Richterovej. Členka Demokratov ho vyzýva na odstúpenie.

Lajkuj Brainee.sk na

Boris Kollár v utorok zvolal tlačovú konferenciu, kde na parlamentnej pôde vysvetľoval obvinenia jednej z desiatich matiek svojich dvanástich detí. 

Je presvedčený, že ide len o politickú kampaň, za ktorou by mohol údajne stáť známy konkurzný právnik Zoroslav Kollár. Hovoriť na tlačovke o svojom súkromnom živote sa mal rozhodnúť po tom, čo ho vyprovokovala Barbora Richterová, s ktorou má dve deti.

image

Slovenskí politici na Facebooku. Jednotka v sledovateľoch je prezidentka, najviac príspevkov si za minulý rok platil smerák

List v Národnej rade

Tá ho podľa jeho slov už niekoľko mesiacov pravidelne napáda prostredníctvom sociálnych sietí. „Ako dobre viete, prebieha už nejaký polrok alebo trištvrte roka boj medzi Barborou Richterovou a mnou ako otcom Árona a Artura,“ povedal Kollár.

Kollár tvrdí, že ak by jeho expartnerke išlo o vyššie výživné, požiadala by o to na súde. Odmieta, že by nemal záujem sa so svojimi synmi stretávať.

Vraj doteraz mlčal preto, lebo chcel ochrániť svoje deti. Zlomovým momentov však mal byť list, ktorý Richterová poslala do Národnej rady SR, v ktorom písala, že na neho podáva trestné oznámenie, nakoľko mal na ňu nasadiť sledovanie Slovenskej informačnej služby. Kollár tieto obvinenia odmieta.

Členka strany Demokrati Andrea Letanovská Borisa Kollára vyzvala, aby odstúpil z funkcie šéfa parlamentu. Ak tak neurobí, bude iniciovať jeho odvolanie. „Pán Kollár, ženy sa nebijú. Nikdy! Dnes svojimi vyjadreniami dávate signál všetkým mužom, všetkým ženám. Dnes dávate signál celej spoločnosti," reaguje Letanovská.

Jej rutinu pozná, lebo ju financuje

Podľa jeho slov ju vôbec sledovať nepotrebuje, keďže jej rutinu pozná vzhľadom na to, že jej dáva peniaze, kúpil jej dom s bazénom a platí aj za drahé školy pre deti. Richterová zároveň Kollára obvinila, že ju pred rokmi zbil na dovolenke v Miami, čoho svedkom mali byť aj manželia Vittekovci.

Boris Kollár následne potvrdil, že ju skutočne udrel, no dodal, že to bolo v zápale emócií, keďže mala priamo ohroziť život jeho dieťaťa. Na tlačovke vystúpila aj Patrícia Vitteková, ktorá vymenovala niekoľko udalostí, ktoré majú dokazovať, že Richetorvá nebola dobrá matka.

image

Boris Kollár klamal. Nie je pravda, že registrované partnerstvá musia viesť k manželstvám párov rovnakého pohlavia

Syna Artura mala údajne napríklad nechať hrať sa so žiletkou. „Artur letel cez celú obývačku a Boris ho v poslednej chvíli zachytil, ani ho nechytil, lebo spadol na taburetku a odtiaľ sa odrazil a padol na zem,“ povedala Vitteková.

Ospravedlňovať sa nemieni

Za svojím konaním si stojí. „Nebudem sa za to ospravedlňovať. Z piatich metrov s vulgárnymi nadávkami hodila môjho syna a mohla ho zabiť,“ uviedol Kollár a poznamenal, že sa tým pokojne môže zaoberať aj kontrolný parlamentný výbor.

„Ja neviem, dostala pár faciek. Nemusel ju nikto ošetriť. Bolo to pod emóciami,“ znova objasnil situáciu. „Vy by ste zobrali decko a takto by ste ho hodili cez celú miestnosť? Však si to uvedomte, pre boha živého, čo to skúšate na mňa? Viete, čo to bolo zač? Letí vaše decko. Prepáčte...“ povedal so slzami v očiach a z tlačovej konferencie odišiel.

image

Boris Kollár

Pavol Zachar/Tasr

Na Kollárove vyjadrenia reagovala aj Richterová

Na tú neskôr reagovala aj samotná Richterová prostredníctvom profilu na sociálnej sieti. Trvá na tom, že je pravdivé každé slovo, ktoré doteraz povedala. „Nie som súčasťou žiadnej politickej antikampane voči strane Sme rodina, iba hovorí pravdu o Borisovi Kollárovi. Boris Kollár klame.“

Veľmi ju mrzí, že k tomuto klamstvu presvedčil aj Patríciu Vittekovú. „Celý incident začal s tým, že som požiadala Borisa Kollára, aby mi pomohol s našim synom. Bola som veľmi unavená a chcela som si iba na chvíľu oddýchnuť. Došlo medzi nami k hádke a na silu som mu dala malého do rúk. Odmietam tvrdenia, že som nášho syna hodina päť, desať alebo pätnásť metrov cez celú obývačku. Žiaľ, povedala som mu pri tom vulgarizmus.“

Vittekovci mali prísť až po incidente

Boris Kollár dal syna svojej mame, ktorá s ním odišla do svojej spálne a následne ju mal začal mlátiť tak, „že ma udieral fackami z celej sily do tváre. Snažila som sa pred ním utiecť a volať 911, no vytrhol mi z ruky telefón. Dobehol ma na poschodí, kde ma zhodil na zem a pokračoval v bitke, až som stratila vedomie. Trvám na tom, že Patrícia Vitteková klame a spolu s manželom prišli až po tomto incidente.“

Vitteková mala podľa jej slov po konflikte prísť za Richterovou a oznámila jej, že chce z dovolenky odísť. „Ak je tu niekto, kto zachránil nášho syna, tak som to ja. Pretože som odmietla tlak Borisa Kollára, aby som išla na potrat.“

image

Už má skoro toľko detí, ako Boris Kollár. Elon Musk utajil dvojičky, splodil ich so zamestnankyňou

Vo videu priznala aj to, že pozná Zoroslava Kollára. „Áno, Zoroslava Kollára poznám, poznám ho dlhšie ako Borisa Kollára a s celou touto vecou nemá nič spoločné.“ Dodala, že je pripravená ísť kedykoľvek na detektor lži a ukázať, kto hovorí pravdu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 22:34