Elon Musk.Mike Blake/Reuters
StoryEditor

Už má skoro toľko detí, ako Boris Kollár. Elon Musk utajil dvojičky, splodil ich so zamestnankyňou

Alexandra Ševčíková07.07.2022., 12:00h

Rodina majiteľa Tesly sa minulý rok rozrástla o dvojičky. Porodila ich Shivon Zilis, ktorá pracuje v Muskovej spoločnosti Neuralink.

Lajkuj Brainee.sk na

Nové dokumenty ukazujú, že Elon Musk splodil v roku 2021 dve deti s najvyššou predstaviteľkou svojej spoločnosti venujúcej sa umelej inteligencii Neuralink, píše Guardian.

Najbohatší muž sveta má po vypustení tejto informácie dokopy deväť známych potomkov, vrátane piatich detí so svojou prvou manželkou Justine Musk a dvoch so speváčkou Grimes.

image

Elon Musk so synmi Xavierom a Griffinom.

Instagram/elonmuskk/

Súdne dokumenty zverejnené v stredu, ktoré získal portál Insider ukázali, že Elon Musk a Shivon Zilis podali žiadosť o zmenu mien ich dvojčiat. Chcú, aby mali priezvisko ich otca, ale aj ich matky. Žiadosť bola podaná v Austine v Texase, kde sa deti narodili a sudca jej vyhovel.

Zilis mala dvojičky údajne porodiť v novembri 2021, niekoľko týždňov predtým, ako sa Muskovi a Grimes narodilo druhé dieťa.

image

Elon Musk má 51. Top zaujímavosti, ktoré si o excentrickom miliardárovi nevedel

Shivon Zilis je 36-ročná rodáčka z Kanady. Študovala ekonómiu na Yale a potom začala pracovať v IBM, neskôr v Bloomberg Beta, fonde rizikového kapitálu. Je považovaná za vychádzajúcu hviezdu vo svete umelej inteligencie. Dostala sa do rebríčkov Forbes 30 pod 30 a LinkedIn 35 pod 35. Podľa Guardian pracuje Zilis ako riaditeľka operácii špeciálnych projektov v Neuralink, Muskovej neurotechnickej firme. V spoločnosti začala pracovať v máji 2017.

image

Shivon Zilis.

Twitter/

Elon Musk si môže na svoje konto pripísať ďalší mediálny rozruch. V roku 2022 podali na jeho firmu organizácie za práva zvierat sťažnosť. Obvinili ho zo zneužívania zvierat v súvislosti s opicami, ktoré používali pri experimentoch v spoločnosti Neuralink. Neskôr v apríli jedna z jeho dcér požiadala o zmenu svojho priezviska a právne odlúčenie od Muska. Uviedla pritom, že nechce byť so svojím biologickým otcom príbuzná „akýmkoľvek spôsobom, tvarom alebo formou“.

Miliardár v minulosti propagoval zvýšenie pôrodnosti. Povedal, že civilizácia sa rozpadne, ak ľudia nebudú mať viacej detí. „Myslím, že svoju časť robím haha,“ napísal nedávno na svojom profile na Twitteri.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 20:05