Na najväčšej hernej akcii tohto roku predstavili kopec noviniek.Twitter/tropicalmaku, Mk11br, Gamespot/
StoryEditor

Na najväčšej hernej akcii tohto roku predstavili kopec noviniek. Vracia sa Princ z Perzie, ježko Sonic aj konkurencia Diabla

Honza Srp09.06.2023., 13:30h

V americkom Los Angeles prebehla jedna z najväčších herných akcií tohto roku. Na Summer Game Feste sme sa dočkali noviniek o Mortal Kombate, pokračovaní Alana Wakea aj ukážky z Final Fantasy 7 Rebirth.

Lajkuj Brainee.sk na

Začiatok júna tradične patrí v hernom priemysle k tým najzaujímavejším obdobiam roka. Dlhé roky mu dominovala výstava E3, ktorej sa však po covidovej pauze nepodarilo nadviazať na predchádzajúcu slávu a neskôr skončila nadobro, uvádza iDnes.cz.

Uvoľnené miesto sa pokúša prevziať populárny moderátor Geoff Keighley so svojím Summer Game Festom. Ten sa aj tento rok uskutočnil v americkom Los Angeles a diváci po celom svete si ho mohli vychutnať prostredníctvom živého streamu.

Plošinovka Princ z Perzie a Mortal Kombat

Začiatok naozaj neprebehol vo veľkom štýle. Na návrat Princa z Perzie síce čakáme ako na zmilovanie, ale plošinovka The Lost Crown vyzerá, ako keby patrila na mobily. Ale nepatrí, vyjde totiž na všetky aktuálne konzoly 24. januára budúceho roka.

To ďalšie video bolo síce menej prekvapivé, ale o to pôsobivejšie. Mortal Kombat 1 bude reštartom obľúbenej série bojoviek, žiadnu revolúciu ale nečakajte. Zaujímavo vyzerá mechanika, kedy môžete do zápasov vstupovať po dvojiciach a potom svojich bojovníkov priamo v priebehu súbojov plynule meniť. To je z noviniek asi tak všetko. Kto by sa však sťažoval? Zostáva parádna grafika, prepracované kombá a samozrejme aj groteskne prehnané násilie vrátane fatalít. Fanúšikovia budú určite spokojní, pretože ani nebudú musieť príliš dlho čakať, hra totiž vychádza už v septembri.

Druhý diel Path of Exile a nový Sonic

Hernému svetu aktuálne vládne Diablo 4, o slovo sa ale čoskoro prihlási aj jeho hlavný konkurent - Path of Exile. Teda lepšie povedané jeho druhý diel, ktorý v novom traileri vyzerá tiež skvele. Fanúšikovia akčných RPG asi v najbližšom čase nebudú mať žiadny sociálny život.

Sonic Superstars bude retro plošinovka v štýle klasických dielov z deväťdesiatych rokov, len v modernej grafike. A vyzerá skvele! Pokiaľ teda ešte nie si modrým ježkom unavený, tento rok na jeseň si ho užiješ do sýtosti.

image

RECENZIA Klasika od Blizzardu Diablo 4 je krásne ponurá, temná a poriadne krvavá

Pokračovanie Alana Wakea

Vrchol akcie však nastal, keď sa na pódiu objavil Sam Lake z fínskych Remedy, aby nám konečne ukázal v akcii vymodlené pokračovanie Alana Wakea. A stálo to za to… Fantastická grafika a desivá atmosféra nás dokázali pohltiť aj z krátkej ukážky hrania. Navyše na výsledok nemusíme čakať až tak dlho, hra vychádza už 17. októbra.

Oproti minulým ročníkom tento rok dostali oveľa menší priestor nezávislé hry. Tou zrejme najzaujímavejšou je podľa nás podmorská adventúra Under the Waves, ťažko ale odhadnúť, ako sa vlastne bude hrať. Každopádne, príbehový trailer sa podaril.

Dátum vydania Immortals of Aveum World a nový Fortnite

O Immortals of Aveum World od Electronic Arts už nejaký ten piatok vieme, teraz už poznáme aj dátum vydania. Tento „fantasy Doom“ vstúpi na pulty digitálnych obchodov už 20. júla.

Trailer na novú sezónu Fortnite bol síce rýdzo filmový a neukázal žiadnu novú hernú mechaniku, jednu z najpopulárnejších hier súčasnosti však nemôžeme v našom prehľade toho najzaujímavejšieho vynechať.

Záver potom priniesol obrovské prekvapenie. Či bolo pozitívne alebo nie, už si musíš rozhodnúť sám. Namiesto očakávaného predstavenia chystaného datadisku k Cyberpunku 2077 sme dostali Final Fantasy VII Rebirth, teda druhú časť remaku kultového japonského RPG. 

Trailer vyzeral skvele, ale aj keď je predchádzajúca časť jednou z najlepších hier poslednej dekády, rozhodne nie je pre každého. Už len preto, že sa bude predávať rovno na dvoch diskoch, čo znamená, že minimálne na PS5 zaberie podstatnú časť integrovaného úložiska.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 03:09