Randenie môže byť čoraz komplikovanejšieUnsplash/Tibor Pápai
StoryEditor

Ľudia už proste nechcú byť single. V zoznamovaní sa šíri trend, ktorý ťa prinúti zamyslieť sa nad svojím milostným životom

Miroslav Kamody19.01.2024., 11:00h

Pri čítaní nasledujúcich trendoch je dobré opýtať sa samého seba, či ti nie je lepšie byť osamote.

Lajkuj Brainee.sk na

Je tu nový rok, ktorý okrem samotného neznesiteľného uvedomenia si svojej samoty prináša aj nové trendy v zoznamovaní. A na rozdiel od posledných rokov, pri týchto bude väčšina len krútiť hlavou.

Ako informuje portál LadBible, v januári zoznamovacím trendom dominuje takzvané lavínovanie. Kvôli blížiacemu sa Valentínu sú zoznamovanie aplikácie plné aktivity, pretože ľudia nechcú byť počas „najromantickejšieho dňa v roku” osamote.

image

Odhalili najväčšie trendy v randení a zoznamovaní pre rok 2024. Dominovať im budú vzťahy s veľkými vekovými rozdielmi

Štyria z piatich single ľudí v prieskume priznali, že v januári častejšie swajpujú doprava v nádeji, že si stihnú nájsť niekoho, s kým by mohli Valentín stráviť spoločne. Takmer polovica ľudí zase tvrdí, že v tomto ročnom období dávajú šancu aj takým ľuďom, ktoré nespĺňajú ich požiadavky.

Rozmrazovanie

Stretnúť sa na základe spoločnej túžby nestráviť Valentína osamote nemusí byť najlepší nápad na svete, ale stále je to lepšie ako ďalší trend zoznamovania známy ako „rozmrazovanie“. Podľa zoznamky Match ale ide o najväčší trend, aký sa tento rok zatiaľ objavil.

image

Randenie môže byť poriadne vyčerpávajúce

Dreamstime

Ide o návrat k bývalému či bývalej, ktorého si už v minulosti úplne vyradil zo svojho života. Vzťah sa mohol skončiť z akéhokoľvek dôvodu a ty si daného človeka úplne zmrazil a vymazal zo svojho života - prerušil s ním akýkoľvek kontakt a zaprisahal sa, že ho už nebudeš vidieť.

Potom im rýchlo napíšeš „ahoj“ a zrazu sa k sebe opäť vrátite. A ak máš pocit, že návrat k ex znie ako zlý nápad, máš úplnú pravdu. Vždy je užitočné pamätať si, že v prvom rade existuje dôvod, prečo ste sa rozišli alebo prerušili kontakt, inak sa pravdepodobne bude celá vaša história opakovať.

image

Hľadanie lásky ako závislosť? Stále čakáme „na niečo lepšie“. Zo zoznamovania sa stala hra, hovorí sociologička

Obežná dráha

Rozmrazovanie je spojené s trendom „obežnej dráhy“. V tomto prípade ste sa síce rozišli, no stále daného človeka sleduješ na sociálnych sieťach, aj keď v skutočnom živote sa už možno nevidíte. Stále lajkuješ (alebo on/a tebe) príspevky, takže telefón im cinká jedna radosť. 

Môže to viesť k dvom veciam - buď si ťa tvoj ex zablokuje, alebo si povie, že by si si ešte stále mohol mať záujem. Koniec koncov, prečo by sa ti inak páčili jeho príspevky? Pokiaľ si sa v niektorých z vyššie spomenutých trendoch našiel, je možno na čase položiť si tú najzásadnejšiu otázku - nie je nakoniec lepšie zostať single?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 16:27