FacebookReuters/Dado Ruvic
StoryEditor

Rekordy sociálnych sietí: Kto je najsledovanejší na Facebooku a ktorý príspevok má najviac lajkov? Výsledky ťa prekvapia

iDnes.czOndřej Martinů13.11.2023., 13:00h

Ktorý príspevok má na sociálnej sieti Facebook najviac lajkov? A kto je najobľúbenejší? Ponúkame zbierku rekordov, ktoré boli o tejto sociálnej sieti zaznamenané.

Lajkuj Brainee.sk na

Najviac komentárov k príspevku

V počtoch komentárov sa dá tiež predháňať. Sleduje ich web Guinessovej knihy rekordov, ktorá zaznamenala najviac komentárov pri príspevku za celú dobu fungovania Facebooku a tiež za 24 hodín od zverejnenia.

Aktuálne v celkovom počte komentárov vedie talianska facebooková skupina T.D.C., v ktorej sa zapája do diskusií asi 200-tisíc ľudí, 19. januára 2023 bol spoločným úsilím pokorený rekord v podobe 30 miliónov komentárov pod príspevkom.

image

Ľudia ho vysmiali. Jakubec sa chystá do USA a ľudí prehovára, aby mu urobili koncert: V minulosti mi platili všetko, písal

Guinessova kniha rekordov zároveň vyhlásila aj obdobný rekord za 24 hodín od zverejnenia, ktorý činí 377-tisíc komentárov. Malo ísť o skupinu ľudí z Indie, avšak vzhľadom na to, že rekord bol zaznamenaný v roku 2012, príspevok ani skupina nie sú verejné, respektíve je možné, že boli zmazané.

Ďalšie rekordy

Guinessova kniha rekordov ohľadom Facebooku vedie ďalšie kategórie, napríklad najlajkovanejšou mačkou na sieti je „najmrzutejšia mačka“ Grumpy Cat, ktorá pred štyrmi rokmi uhynula. Na Facebooku má 7,6 milióna lajkov, zdroje Guinessovej knihy rekordov uvádzajú 8,7 milióna, takže aj tu zrejme od zaznamenania rekordov došlo k prečisteniu čísel.

Najviac lajkovaný pes na Facebooku bol Boo, maznáčik jedného zo zamestnancov Facebooku, ktorý na sieti získal dokonca 15 miliónov lajkov.

image

Grumpy Cat

Wikipedia/gage Skidmore/

A ktorá krajina má na Facebooku najviac používateľov? Predtým viedli Spojené štáty, teraz užívateľskej základni Facebooku dominujú Indovia. Podľa štatistík je ich na tejto sieti vyše 300 miliónov, zatiaľ čo Američanov „len“ 175 miliónov. Ďalší sú používatelia z Indonézie, Brazílie a Mexika.

A čo najviac priateľov?

Možno vás počas čítania tohto prehľadu rekordov napadlo, kto má na Facebooku najviac priateľov? Na to bohužiaľ odpoveď neexistuje, pretože sieť má strop na počet priateľov, ktorý je 5-tisíc ľudí. Cez túto hranicu sa dá dostať iba v „profesionálnom režime“, ktorý musíte na svojom profile manuálne zapnúť a zahŕňa prvky, ktoré bežných užívateľov odlišujú od firiem.

Aj v takom prípade sa vám iba odomkne neobmedzený počet sledujúcich, priateľov budete môcť stále mať maximálne 5-tisíc. Rovnako Facebook limituje napríklad maximálny počet skupín, ku ktorým sa môžete pridať. Toto číslo je 6-tisíc.

image

Nenávisť a negativita na sociálnych sieťach jasne vedú. Môže za to algoritmus a nič sa na tom nezmení, tvrdí odborník

Alebo počet lajkov, ktoré môžete v priebehu 24 hodín rozdať, tých máte na deň maximálne 5-tisíc. Sú to síce limity, ktoré by naozaj stáli úsilie sa k nim dostať, ale existujú.

Zaujímajú ťa ďalšie rekordy sociálnych sietí? Čo napríklad na Instagrame, X, Reddite, alebo TikToku? Každá sociálna sieť má svoje špecifiká, ktoré sa dajú či nedajú pokoriť a na niektorú zo spomínaných sociálnych sietí sa po stránke rekordov zameriame zase nabudúce.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. máj 2024 22:11