Prinášame ti zoznam kaviarní, kde okrem kávy môžeš stráviť čas aj so psíkmi či mačkami.Mackafe.sk, Mlskafe_hafpark/Instagram
StoryEditor

Si milovníkom kávy a zároveň zvierat? Prinášame ti zoznam slovenských kaviarní, kde nájdeš oboje

Nikola Michalkova11.11.2023., 10:00h

Ak patríš medzi milovníkov zvierat a rád si vybehneš niekde na kávu, tieto tipy kaviarní budú pre teba ako stvorené.

Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo vo svete je koncept kaviarní so zvieratami už viac menej bežný, na Slovensku sa začal šíriť neskôr. Úplne prvá kaviareň s mačkami vznikla v Martine, kde si ľudia môžu posedieť na káve s chlpatým klbkom na kolenách. Keďže množstvo ľudí si psíka či mačku nemôže dovoliť, pretože im to časovo nevychádza alebo im to v podnájme majitelia nedovolia, kaviarne so zvieratami sú vhodnou možnosťou, kde zavítať a užiť si prítomnosť štvornohých miláčikov. My ti prinesieme kaviarne nachádzajúce sa na Slovensku, v ktorých nájdeš chlpáčov či kávu a iné nápoje. 

Dunčovňa

Tento netypický koncept kaviarne sa nachádza v Bratislave, konkrétne na Jašíkovej ulici. Pôvodne vznikol ako nápad troch kamarátov, keď si jedna z nich adoptovala psíka. Cieľom škôlky je to, aby psík nebol nikdy sám. Škôlka je preto veľmi vhodná najmä pre majiteľov, ktorí bývajú celé dni v práci a nechcú nechávať svojho domáceho miláčika príliš dlho osamote. V Dunčovni bude celý čas tráviť medzi zvieracími kamarátmi a navyše sa aj poriadne vyblázni.

@duncovnacaffe #PsiSkolkaKaviaren #KavaAPsi #PesVKaviarni #KavaSLaskou #SocializaciaPsov #DogFriendlyCafe #CafeCanino #PsaKaviareňHra ♬ original sound - duncovnacaffe

Koncept funguje na princípe ako klasickej škôlky pre deti – prihlásiš ho, ráno dovezieš a poobede vyzdvihneš. Samozrejme, kaviareň je otvorená aj pre ľudí so psíkom, ktorí si chcú len zájsť na kávu počas venčenia, alebo ak mu chceš urobiť radosť a nechať ho vyblázniť s ďalšími chlpáčmi.

Ak však psíka nevlastníš, nezúfaj. Môžeš sa zastaviť na kávu či limonádu a užiť si tak prítomnosť štvornohých maznáčikov. Kaviareň je vhodná aj pre deti, ktoré túžia po psom kamarátovi, ale nemôžu si ho dovoliť mať doma. 

Mačkafé

Projekt funguje už od roku 2015 a nachádza sa na Zámockej ulici v Bratislave. Majitelia sa venujú pomoci zvieratám v núdzi. Mačky, ktoré sa v kaviarni nachádzajú, sú zachránené z ulice alebo adoptované z dočasného domova. „Aj napriek tomu všetkému zostali verné ľuďom a vyhľadávajú ich prítomnosť, či pohladenie,“ uvádza sa na ich stránke. Kaviareň spadá pod Občianske združenie Mačacia labka. 

@boni.1999 #mačka #cat #mačkafé ♬ Vacation - Dirty Heads

Preto ak si milovníkom mačiek a zavítaš do Bratislavy, Mačkafé je miestom, kde môžeš relaxovať v prítomnosti niekedy svojských zvierat s kávou či čajom. Na TikToku sa nachádzajú aj viaceré videá od zahraničných turistov, ktoré toto miesto na Slovensku navštívili. 

Café Cats Club

Opäť je to síce kaviareň s mačacími spoločníkmi, ale táto konkrétna je úplne prvou svojho druhu na Slovensku. Nachádza sa v Martine na Ulici Škultétyho. Preto ak bývaš v okolí Martina a patríš do tímu mačiek, Café Cats Club je miestom, ktoré rozhodne musíš navštíviť. Ako sa ale uvádza, ak vlastníš svoju mačku, s ňou do kaviarne nesmieš. Organizujú sa ale podujatia, na ktorých môžeš svoju mačku predstaviť. Avšak miesto určite poteší viacerých, ktorí si možno stále hľadajú cestu k mačkám alebo pre tých, ktorí si jednoducho mačku nemôžu dovoliť. 

Mňaukafé

Aj na východe nájdeš koncept kaviarne s mačkami s názvom Mňaukafé. Konkrétne sa nachádza v Košiciach. Preto ak bývaš v Košiciach alebo sa v tomto krásnom meste niekedy ocitneš, môžeš si zájsť na kávu do príjemnej kaviarne a teplý nápoj si môžeš vypiť aj s mačacím spoločníkom na kolenách. 

MLSkafé

Pre zmenu sa táto kaviareň venuje psíkom. Tiež funguje ako škôlka, preto ak majitelia chlpáčov potrebujú na deň postrážiť svojho domáceho miláčika, aj toto miesto túto službu ponúka. Okrem toho funguje primárne ako kaviareň určená pre psičkárov či ľudí, ktorí zviera doma mať nemôžu, ale prechovávajú k nim lásku. V kaviarni majitelia nájdu aj ručne pečené jedlá pre psíkov, čiže ani tvoj domáci miláčik nebude s hladnými očami pozerať, ako si vychutnávaš koláč či kávu. 

Cat Café Club

Aj v Poprade majú svoju kaviareň s mačkami. A keďže Poprad je aj pekné mesto, pri jeho návšteve môžeš navštíviť aj túto kaviareň. Užiť si môžeš kávu alebo dobré vínko s kamarátmi s malým klbkom, ktorý ti bude na nohách ešte aj priasť. Je vedecky dokázané, že mačky majú aj liečivé účinky. Pomáhajú zvládať úzkosti či depresie. V kaviarni sú mačky so známym pôvodom, sú tiež pravidelne kontrolované rovnako, ako vo všetkých spomínaných kaviarní. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 07:37