Martin Jakubec to skúšal na ľudí žijúcich v Los AngelesFacebook/Martin Jakubec, Slováci a Česi v Los Angeles
StoryEditor

Ľudia ho vysmiali. Jakubec sa chystá do USA a ľudí prehovára, aby mu urobili koncert: V minulosti mi platili všetko, písal

Miroslav Kamody03.11.2023., 12:00h

Málokto dokáže strhnúť na seba takú pozornosť, ktorá doslova polarizuje spoločnosť. Jedna polovica ho miluje a druhá nenávidí - toto nie je náš úvod, tak sa Jakubec sám opisuje na svojom webe.

Lajkuj Brainee.sk na

Internet je miesto, kde keď niečo napíšeš, len tak ľahko to nezmizne. A to ani v prípade, že to zmažeš - mnohí majú rýchle prsty a urobiť screenshot zaberie len dve sekundy. Presne na toto doplatil aj „muž mnohých profesií”, kontroverzná internetová postavička a pravdepodobný kandidát na prezidenta Martin Jakubec. 

Ten pridal v skupine Slováci a Česi v Los Angeles na sociálnej sieti Facebook príspevok, v ktorom písal, že sa začiatkom decembra chystá na výlet do Spojených štátov. Do Los Angeles sa chystá na päť dní kvôli návšteve rodiny. Ani to mu však nebráni, aby slovenských fanúšikov za veľkou mlákou „potešil” svojou prítomnosťou.

image

Laila o živote v USA: Američania chodia všade autom. Keď prídem na Slovensko, prvé čo si dám, je pivo

Vybavte a zaplaťte to

„Ak by komunita Slovákov a Čechov dokázala usporiadať v nejakej sále posedenie, rád Vás prídem pozrieť a zabaviť Vás s našimi rodnými piesňami a slovom. Čo poviete na môj návrh?” píše ďalej v príspevku.

Bez ohľadu na to, či hudbu Martina Jakubca nenávidíš, alebo len jednoducho nemáš hudobný vkus, je nutné zdôrazniť, že tento nápad je koniec koncov milý a je pravdepodobné, že sa v Los Angeles nájde niekto, koho by potešil. Problémom ale je, že Jakubec to nerobí pre potešenie, ale pre vidinu zisku, keďže chce za celú akciu dostať niečo zaplatené.

Ako drzo pripomína ďalej v príspevku, „v minulosti ma komunita Slovákov pozývala do NY a Kanady a platili všetko. Teraz viete využiť moju účasť a za dobrovoľné vstupné budem potešený.” Inak povedané - zožeňte mi priestor, sálu, techniku, ľudí s peniazmi a ja si odskočím z rodinného výletu a zaspievam vám.

image

Martin Jakubec to skúšal na ľudí žijúcich v Los Angeles

Facebook/Slováci a Česi v Los Angeles

Ľudia ho vysmiali

Reakcie pod príspevkom na seba nenechali dlho čakať. Ľudia Jakubca vysmievali nielen emoji, ale aj v komentároch. Kritizovali ho za nápad, ako z ľudí pohodlne vytiahnuť peniaze a odkazovali mu, že ak chce v Los Angeles robiť nejakú akciu, tak si ju má sám zorganizovať. Medzi komentármi sa však objavili aj tipy od ľudí, kde by sa stretnutie mohlo konať. 

Vlna negatívnych reakcií sa zrejme podpísala pod to, že Jakubec nakoniec príspevok po niekoľkých hodinách vymazal. A tu sa vraciame k úvodu - aj keď niečo na internete zmažeš, len tak ľahko to nezmizne. 

Martin Jakubec sám seba považuje za muža mnohých profesií. Kariéru si vybudoval ako spevák (vydal takmer 40 albumov), vlastní retro program Repete a momentálne sa internete dokonca ponúka svoju maličkosť ako mediálneho poradcu skrz „20-ročné mediálne skúsenosti služby silného mediálneho hráča.”

image

Účtovníčku obvinili zo sprenevery takmer 600-tisíc eur. Poslala ich „americkému lekárovi“, ktorý ju oklamal

Neúspešný politik

Len pripomenieme, že tie naplno ukázal napríklad vo voľbách na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja v roku 2017, kedy získal 0,7 percenta hlasov či v komunálnych voľbách, kde prehral boj o post starostu obce Hrubá Borša (získal 9,1 percenta hlasov). Nezabudnime ani na záujem o post primátora hlavného mesta v roku 2022, kde získal 1,4 percenta hlasov.

Prezentuje sa aj ako skúsený manažér, ktorý uvažuje nad založením vlastnej strany. Okrem toho chce na budúci rok kandidovať vo voľbách na prezidenta Slovenskej republiky. To skúšal už v roku 2019, kedy pod svoju kandidatúru vyzbieral cez 21-tisíc podpisov. „Muž mnohých profesií” ale zabudol, že nespĺňa vek na kandidatúru. To ho budúci rok už obmedzovať nebude.

Na vlne konšpirácií

Aby toho nebolo málo, počas pandémie ochorenia COVID-19 sa opätovne zviditeľnil na svojom YouTube kanáli, na ktorom lákal pozornosť konšpirátorov vyhlasovaním nepodložených tvrdení za vedecké fakty. Dlhodobo odmietal antigénové a PCR testovanie, kritizoval vakcináciu a spochybňuje závažnosť pandémie.

O vakcínach tvrdil, že zaočkovaní infikujú nezaočkovaných zdravých ľudí a sú „chodiaca smrť“, „do dvoch rokov budú všetci zomierať“ (autor tohto textu bol začkovaný pred vyše dvomi rokmi a žije, pozn. red.). Aktuálne na svojom profile napríklad adoruje Roberta Fica a informuje, že v decembri príde na Slovensko ruský prezident Vladimir Putin.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 06:02