Nehoda v Česku mala tragickú dohruFacebook/HZS Královéhradeckého kraje
StoryEditor

Zamotaný prípad českej polície. Pri nehode v aute zomrel muž, ktorý v ňom viezol zavraždenú manželku

iDnes.czOndřej Martinů13.11.2023., 12:30h

Neobvyklé vyústenie má tragická nehoda, pri ktorej sa v piatok na Královéhradecku v zhorenom aute našli dve telá. Policajti zistili, že búračku zavinil vodič, ktorý chcel zrejme zahladiť vraždu manželky. Pretože sám pri havárii zomrel, polícia zrejme prípad po prešetrení odloží.

Lajkuj Brainee.sk na

Policajti začali trestné konanie pre zvlášť závažný zločin vraždy a prečin poškodenia cudzej veci, píše Ondřej Martinů z portálu iDnes.

„Prehľadaním tiel na mieste policajti zistili, že jedna osoba bola násilne usmrtená. Prešetrovaním sa preukázalo, že 38-ročný muž - vodič vozidla - usmrtil niekoľkými bodnoreznými ranami svoju 37-ročnú manželku, ktorú naložil do auta, a potom s najväčšou pravdepodobnosťou úmyselne narazil do stromu, čím došlo k požiaru vozidla,“ uviedla hovorkyňa hradeckej polície Iva Kormošová a doplnila, že sám vodič pri havárii zomrel.

image

Sériový vrah Dennis Rader zabíjal v domoch obetí. Prišlo mu ľúto, keď polícia vyšetrovanie odložila, a tak sa radšej udal sám

V aute našli dve telá

Nehoda sa stala v piatok 10. novembra krátko po 14:30 na ceste medzi obcami Roudnice a Homyle. Vozidlo vyšlo mimo vozovku a narazilo do urasteného stromu.

„Pri príchode hasičov na miesto udalosti bol vrak auta v plameňoch, na ich likvidáciu nasadili vysokotlakový prúd vody. Po uhasení požiaru objavili hasiči vo vnútri vozidla dve osoby bez známok života,“ uviedla hovorkyňa hradeckých hasičov Martina Götzová.

Profesionálna jednotka zo stanice Hradec Králové - Pražská a dobrovoľná jednotka z Nechaníc zabezpečovali miesto udalosti, ďalej vykonali vyslobodzovacie práce a pomohli naložiť auto na odťah. Prevádzku bolo možné obnoviť až o 22:00.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 00:41