Marie bojuje s anorexiouTikTok
StoryEditor

20-ročná Češka Marie statočne bojuje s anorexiou. Svoju cestu zdieľa na TikToku, vymyslela aj originálnu výzvu

Antiyoutuber03.10.2023., 15:00h

Dvadsaťročná Marie Steinerová sa rozhodla podeliť so svojimi sledujúcimi na TikToku so svojím bojom s anorexiou. Vymyslela si challenge, v ktorej sa bude nútiť jesť jedlo, ktoré si vyžrebuje. V jej boji s chorobou ju veľmi podporujú nielen jej rodičia, ale aj neznámi ľudia na TikToku. Steinerová priznala, že sa raz dostala do fázy, keď si takmer siahla na život.

Lajkuj Brainee.sk na

Mladá tiktokerka Marie Steinerová sa rozhodla so svojimi sledujúcimi podeliť o svoj životný príbeh. Bojuje s anorexiou už zhruba šesť rokov, kedy sa prvýkrát prejavili príznaky choroby. Steinerová bola baletka a bola jej ponúknutá väčšia rola, ale zároveň jej tiež jeden tanečník povedal, že trochu pribrala a nehodí sa tak do popredia celej scény, píše portál Antiyoutuber.

Kvôli tomu začala premýšľať nad tým, či naozaj nie je tučná a rozhodla sa, že skúsi nejesť. A práve vtedy začal jej ťažký boj s anorexiou, ktorý sa rozhodla popísať svojim sledujúcim. Tí ju v jej boji veľmi podporujú, najväčšou podporou sú ale pre Steinerovú jej rodičia.

image

Na raňajky šálku čiernej kávy a jednu žuvačku. Rady umelej inteligencie ohľadom stravovania rozhodne neskúšaj

Pribrala, no potom začala brať preháňadlá

Steinerová na svojom TikToku farbisto opisuje problémy, s ktorými sa v dôsledku svojej choroby stretla. Dnes už dvadsaťročná slečna začala pred časom študovať odbor nutričný asistent, kde sa veľmi riešila strava, diéty a kalórie a Steinerová skúšala zmeniť svoj štýl stravovania. V treťom ročníku si našla priateľa a opäť trochu pribudla na váhe, potom si ale povedala, že chce znova schudnúť.

„Začala som brať preháňadlá. Najhoršia vec, akú som mohla urobiť. Brala som to každý deň, aby som sa necítila zle, že som v ten deň jedla, pretože som vedela, že to zo mňa hneď pôjde a začala som fakt veľmi rýchlo chudnúť,“ prehovorila Steinerová o začiatku jej chudnutia v jednom zo svojich videí na TikToku.

@majunkasteinerova Tady to je.. můj boj s Annou  Vím, že jsem neřekla uplně vše, takže pokud budete chtít víc, ráda natočím další video!❤️ jestli máte otázky tak budu jenom ráda, když mi je napíšete a udělala bych video, kde vám na ně dám odpoveď 🫶 Všem moc děkuji za tak úzasnou podporu a lásku! Jste užásní ❤️❤️  #fyp #viral #fypシedrec0very❤️‍ #fypシedrec0very #cz #healingjourney #mentalhealth #myedrecovery #keepgoing #trending #trends #シedrec0very #mystory #happy #ugotit #believeinyourself #loveandsupport #love #ugotit ♬ původní zvuk - 🦒

Jej kamaráti si všimli, že začala výrazne chudnúť, ona im vraj ale tvrdila, že je to kvôli cvičeniu. Dostala sa ale do fázy, kedy už bolo jej zdravie naozaj na hrane a rozhodla sa preto vyhľadať odbornú pomoc. Prvýkrát si vtedy priznala, že trpí anorexiou a tiež sa to po prvýkrát rozhodla oznámiť svojim rodičom, ktorí sú pre ňu asi tou najväčšou oporou.

Ľudia ju vo veľkom podporujú

Odvtedy podstúpila liečbu, ale aj naďalej aktívne cvičila a brala preháňadlá, takže sa jej stav nijako nelepšil. V jednej chvíli na tom bola dokonca tak zle, že si takmer siahla na život a to bol pre ňu zlomový okamih. Spolu so svojim otcom sa znova vydala k psychiatričke, kde sa dohodli na ďalšom postupe.

Steinerová popísala celý svoj príbeh na TikToku a ľudia jej vyjadrujú neuveriteľnú podporu. Musela byť totiž veľmi silná, keď sa rozhodla s takou vecou zveriť na sociálnych sieťach, kde ju môže v podstate ktokoľvek konfrontovať. Video, v ktorom sa prvýkrát rozhovorila o svojej chorobe, má ale vyše 700-tisíc zhliadnutí a pod videom prevládajú skôr pozitívne a povzbudivé komentáre.

image

Plešina, brucho či málo svalov. Body shaming sa netýka len žien, čoraz častejšie sú jeho obeťou aj muži

„Som za teba nesmierne rada, všetko bude lepšie a lepšie. Veríme ti. Si skvelá, že si sa nám zverila. Strašne ti držím palce, je to boj sám so sebou a so svojou hlavou. Viem, že to nie je ľahké. Si neskutočne silná osoba a verím, že to zvládneš,“ povzbudzujú ľudia v komentároch Steinerovú. Tiež sa jej zastali vo chvíli, keď sa jej niektorí ľudia vysmievali.

Náročná výzva

Steinerová sa rozhodla pridávať na TikTok veľmi zaujímavý obsah. Vzhľadom na to, že je pre ňu veľmi ťažké prinútiť sa k jedeniu, rozhodla sa urobiť špeciálnu výzvu. Vyžrebuje si lístoček, na ktorom je napísané jedlo, ktoré musí následne zjesť spolu s rodičmi. Tí ju v jej tvorbe a predovšetkým v jej snahe o vyliečenie veľmi podporujú a sú s ňou preto zakaždým vo videu.

@majunkasteinerova fearfood challenge part 2🩷  Dneska to byl boj! ale zmákla jsem to!! Chtěla bych jenom napsat, jestli byste měli zájem abych udělala videa typu co jím za den. Protože si myslím, že by to bylo lepší z toho důvodu, že od zítřka jsem úplně all in recovery a budu si dávat jidla, na které budu mít opravdu chuť a v jakémkoliv množství bez omezování ! a nic si zakazovat. Pořád jsem měla teďka tendence si vybírat jídla s nižším obsahem kalorii a tak. Ale mám toho dost. Takže jestli vás bude zajímat co si budu dávat tak napište. Pro mě to bude challenge za challengí. Ale jsem ready jak nikdy víc a budu ráda když u toho budete i vy a některým to třeba pomůže🩷  #fyp #viral #fypシedrec0very❤️‍ #fypシedrec0very #cz #healingjourney #mentalhealth #myedrecovery #keepgoing #trending #trends #シedrec0very #mystory #happy #ugotit #familytime #funtime #believeinyourself #loveandsupport #love #fearfood #fearfoodchallenge #instantnoodles ♬ původní zvuk - 🦒

Mladá slečna sa tak pokúša zjesť nanuk alebo instantnú polievku a jej sledujúci sú z toho veľmi nadšení. Tiež sú nadšení z podpory, ktorú jej poskytujú jej rodičia. Tvorba Steinerovej sa dokonca stala natoľko obľúbenou, že ju niektorí ľudia žiadajú, aby o svojej chorobe hovorila viac a pridávala viac podobného obsahu.

Steinerová sa preto rozhodla hovoriť o rôznych témach, ktoré sú s anorexiou spojené a porovnať ich s vlastnými skúsenosťami. Aj také videá majú veľkú sledovanosť a Steinerová je určite rada, keď si môže prečítať podporné komentáre, ktoré ju uisťujú, že vo svojom zložitom boji s nebezpečnou chorobou nie je sama. Tak sa k nej pridaj a podpor ju v jej boji! 

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 08:20