Herečka spomína na herca Michaela GambonaWarner Bros.
StoryEditor

Herečka z Harryho Pottera spomína na herca Michaela Gambona: Počas nakrúcania mi napľul priamo do tváre

Miroslav Kamody02.10.2023., 09:00h

Byť hercom znamená dať do svojej postavy maximum. Niekedy to však môže mať vplyv aj na ostatných na pľaci.

Lajkuj Brainee.sk na

Pred pár dňami svet zasiahla smutná správa. Herec a britský sir Michael Gambon, ktorého si celý svet spája najmä s postavou Albusa Dumbledora vo filmoch o Harry Potterovi, zomrel vo veku 82 rokov.

Ako sa dočítaš v tomto našom článku, stal sa už 25. hercom tejto čarodejníckej ságy, ktorý odišiel na večnosť. Fanúšikovia po celom svete si jeho smrť uctili symbolickým zdvihnutím prútikov k nebesám, čo je priamy odkaz na Polovičného princa, šiesty diel Harryho Pottera.

image

GALÉRIA After all this time? Always. Zomrel predstaviteľ Dumbledorea, je tak už 25. zosnulý herec zo ságy o Harry Potterovi

Z komparzistky herečka

Samantha Clinch, jedna z detských postáv vo filmoch, však na herca spomína úplne inak, ako ostatní. Bývalá detská hviezda sa na svojom TikToku podelila o príhodu z nakrúcania, v ktorej hral hlavnú úlohu práve Gambon a kopa slín.

Clinch bola pôvodne obsadená ako komparzistka, ale neskôr získala úlohu Eloise Midgen vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša. Mala tak to šťastie, že mohla pracovať po boku mnohých hereckých legiend. Medzi nimi samozrejme aj Gambona.

@samanthaclinch Replying to @Whistling Walrus  Geeat question, and good times from #gobletoffire 💦 Here’s the full uncut story. Need to start a campaign to get hold of these clips. Justice for #harrypotterextras #featuredextra #fyp #harrypotterbts #harrypottertiktok ##dumbledoor  #eloisemidgen ♬ Harry Potter 157 Funk (REMIX) - NEGOLEO

A práve on jej, vtedy ako 13-ročnej, „napľul do tváre“. Očividne to však bola len náhoda. Gambon stál blízko nej a mal predniesť veľmi intenzívny text. Išlo o moment, kedy Dumbledore potrebuje všetkým oznámiť desivú správu, že prichádzajú dementori.

Priamo do oka

„Ale [...] Dumbledore, keďže je Dumbledore, je pre neho v stávke veľmi veľa. [...] Každopádne príde k stolu, pri ktorom som ja, položí mi ruku na rameno a pozrie sa na mňa, priamo do tváre a povie: ‘Dementori prichádzajú!‘“

image

FOTO Pocta hercovi, ktorý stvárnil Dumbledora. Fanúšikovia Harryho Pottera dvíhajú prútiky k nebu

Vzhľadom na rýchlosť nielen Dumbledorových slov, ale aj toho, ako ich Gambon hovoril, uštedril Samanthe do tváre niekoľko pľuvancov. „Doslova mu penili ústa [...] všade boli pľuvance [...] Možno som to dostala do oka. Dumbledore mi napľul do očí,“ spomína.

A prečo táto scéna nakoniec nie je vo filme? V strižni ju jednoducho museli vystrihnúť. Clinch síce nevie prečo, ale tvrdí, že by to bolo „skvelé sledovanie“. Herečka zároveň dodala, že to bol pre ňu v skutočnosti „vrchol kariéry“. A aj keď by mohli niektorí tvrdiť, že sa priživuje na smrti slávneho herca, nie je to tak - video zhodou okolností nahrala deň pred Gambonovým odchodom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:11