TikTok znovu zabíjal. Nové choré trendy desia ľudí na smrť.Brainee/canva, Youtube/red Cache World/
StoryEditor

TikTok znovu zabíjal. Nové choré trendy desia ľudí na smrť

Michal Čiernik19.05.2023., 11:30h

Len šesťročného chlapca vydesili na smrť pri natáčaní TikTok videa dve zamaskované dievčatá s mačetami v rukách. A v ďalšom TikTok trende sa tínedžeri natáčajú, ako vchádzajú do cudzích domov a fejkujú prepady.

Lajkuj Brainee.sk na

Pred platformou TikTok varovalo už mnoho svetovo uznávaných odborníkov. Čínska aplikácia bola niekoľkokrát obvinená zo zneužívania a kradnutia osobných dát užívateľov. S platformou je zároveň spojených mnoho desivých príbehov, kedy sa často používatelia zapájajú do nebezpečných výziev, ktoré veľa krát končia tragicky.

Posledná desivá príhoda sa stala v Libanone, keď skupina mladých ľudí natáčala video na TikTok. Samotným tvorcom sa nič nestalo. Prizerajúci sa šesťročný chlapec sa však až zrejme natoľko vydesil z toho, čo videl, že dostal infarkt a zomrel. Tamojšia polícia práve zatkla troch hlavných podozrivých.

S mačetami v rukách ho vystrašili na smrť

Šesťročný Mohamed Haydar Istanbuli sa ako každý iný bežný deň hral sám vonku vo svojej štvrti v libanonskom pobrežnom meste Tyre. Pri jeho pobyte vonku však narazil na niečo, čo zrejme nečakal, píše Matěj Čech pre portál Antiyoutuber.cz.  Z ničoho nič sa kúsok od neho objavili dve mladé dievčatá zahalené celé v čiernom a pobehovali okolo s mačetami v ruke. Desivý pohľad na zamaskované ženy v kapucniach mal Istanbuliho vydesiť natoľko, že dostal infarkt a zomrel. Kardiológ prešetrujúci jeho úmrtie v lekárskej správe uviedol, že zomrel v dôsledku ťažkého srdcového infarktu.

Čo to teda bolo za desivú scénku, ktorú Istanbuli uvidel chvíľu predtým, ako zomrel? Traja tínedžeri mali natáčať video na TikTok so zrejme desivým a temným podtextom. To, že ich herecký výkon bude natoľko presvedčivý, že kvôli tomu zomrie malý chlapec asi nečakali. Dôstojník tamojších bezpečnostných síl sa nechal počuť, že aktéri zostanú v anonymite. Potvrdil však, že išlo o dve dievčatá mladšie ako osemnásť rokov a jedného muža, ktorý celý spot nakrúcal s dronom. Títo traja tínedžeri boli nedávno zatknutí.

Vchádzanie do náhodných cudzích domov 

Medzitým v Londýne skupinka mladých ľudí vošla do cudzieho domu, nerešpektovala a robila si sradnu z mladej rodiny, pričom si to všetko nahrávali na video. Prazvláštny trend na TikToku však nie je ojedinelý.

image

TikTok rovná sa smrť #2. Pozreli sme sa na ďalšie mrazivé a tragické úmrtia svetovo známych influencerov

Potom, ako sa video dostalo k Metropolitnej polícii, tvorca inkriminovaných záberov svoj účet na TikToku vymazal. Video sa však medzi tým stalo virálnym so záplavou poburujúcich reakcií.

Na záberoch je vidno ako partia troch mladých tínedžerov vchádza cez prednú záhradku do londýnskeho domu so slovami: „Chodíme do náhodných domov. Ideme na to.“ Úplne odignorovali mladú ženu v prednej záhradke, vošli do domu natočili a prezreli si miestnosti pod zámienkou, že má byť v dome študijná skupina. Následne je na videu vidieť muža s malým dieťaťom, ktorý sa ponáhľa po schodoch vyhodiť nepozvaných návštevníkov. Mladík s kamerou si medzi tým stihne sadnúť na gauč a vyložiť si nohy na stôl.

Nebolo to prvýkrát

Nie je to prvýkrát, čo skupina zverejnila videá, na ktorých vchádzajú do nehnuteľností.V minulosti zverejnili snímky ako vstupujú do domu židovskej rodiny, pričom sa zamerali aj na školy a zakázané oblasti supermarketov. „Zachádza to už príliš ďaleko,“ odsúdili na sociálnych sieťach najnovšie video. „Toto už nie je vtipné, v dome je malé dieťa,“ znel ďalší komentár.

image

TikTok rovná sa smrť? Pozreli sme sa na úmrtia slávnych TikTokerov, z mnohých príbehov mrazí

Londýnska polícia uviedla, že vie o videách na sociálnych sieťach a vyzvala verejnosť, aby sa ozvala, ak má informácie, ktoré by mohli pomôcť vyšetrovaniu. „Polícia vie o záberoch, ktoré kolujú na sociálnych médiách a momentálne vykonáva vyšetrovanie, aby zistili miesto a osoby, ktorých sa to týka,“ prezradil pre Dialy Mail hovorca Metropolitnej polície v Londýne.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:17