Úmrtí TikTokerov vo veľkom pribúdaBrainee X Canva/
StoryEditor

TikTok rovná sa smrť #2. Pozreli sme sa na ďalšie mrazivé a tragické úmrtia svetovo známych influencerov

Miroslav Kamody14.07.2022., 13:00h

Mnohí sú pre internetovú slávu ochotní obetovať všetko, aj svoj život. Prinášame ti pokračovanie článku o tragických úmrtiach TikTokerov, ktoré svojho času šokovali celú komunitu.

Lajkuj Brainee.sk na

TikTok momentálne patrí k najpopulárnejším sociálnym sieťam na svete. Keďže najviac dominuje u mladých, nechýbajú na ňom rôzne život ohrozujúce výzvy, ktoré pred rokmi kolovali Facebookom a neskôr Instagramom. Na rozdiel od predchádzajúcich sietí sa človek na TikToku môže doslova za noc stať svetovo známym influencerom, ktorého sledujú milióny ľudí.

Udržať si fanúšikov vie byť poriadne náročné a zvládnuť internetovú slávu ešte ťažšie. V nedávnom článku sme sa pozreli na slávnych TikTokerov, ktorí z tohto sveta odišli príliš skoro a v mnohých prípadoch dokonca nie vlastnou chybou. Dnes ti prinášame pokračovanie, v ktorom sme sa pozreli na ďalšie tragické úmrtia.

image

TikTokom sa šíri nebezpečná výzva. Blackout Challenge už stála životy desiatok detí

Timothy Hall (18 rokov)

Kaskadérske kúsky vyzerajú vo výsledku skvele, i keď je za nimi náročná príprava a život ohrozujúce situácie. Mnohí TikTokeri sú však tieto riziká ochotní risknúť. Nie vždy to však skončí dobre. 18-ročný Timothy Hall, známy aj ako Timbo the Redneck, tragicky zahynul pri driftovaní na Floride.

Zatiaľ čo vodič s autom driftoval do kruhu, Halla vyhodilo z okna a on narazil do nákladného auta. „Celé jeho telo, to nákladné auto pristálo na ňom,” povedal jeho kamarát. Hallova mama Tessie tiež zdieľala video, v ktorom správu potvrdila: „Môj syn mal včera ťažkú nehodu a nezvládol to. Chcem sa všetkým poďakovať za všetkých fanúšikov, ktorých mal,” povedala.

image

Timbo the Redneck

Tiktok/timbo The Redneck/

Xiao Qiumei (23 rokov)

Medzi tvorcov, ktorí zahynuli pri nakrúcaní nového obsahu na TikTok, patrí aj Xiao Qiumei, ktorá zomrela vo veku 23 rokov. Mladá žena pracovala ako operátorka žeriavu, takže jej videá priamo súviseli s jej prácou. Jedného dňa sa rozhodla, že pre svojich 100-tisíc sledovateľov natočí nové riskantné video.

image

Odborníci varujú pred ďalším trendom na TikToku. Môže mať vážne dopady na životné prostredie

Vo videu bolo vidieť, ako hovorí do kamery v kabíne žeriavu. Potom už nasledovali len rozmazané zábery. Ako sa ukázalo, Xiao spadla z výšky približne 50 metrov. Očití svedkovia povedali, že keď dopadla na zem, telefón mala stále v ruke. Podľa New York Post išlo o druhú TikTokerku, ktorá zomrela pri natáčaní obsahu. Najsmutnejšie na tom je, že Xiao mala údajne dve deti.

Black Girl Rahm (30 rokov)

Táto tragédia patrí k najbrutálnejším, aké sa kedy hviezdam sociálnych sietí stali. 30-ročná Ram, známa pod prezývkou Black Girl Rahm, mala 800-tisíc sledovateľov na platforme Douyin, ktorá sa považuje za čínsku verziu TikToku. Svojich priaznivcov si získala vďaka videám, ktoré podrobne opisujú život v čínskom Sichuane.

Ako informoval Daily Star, jedného dňa k nej domov vtrhol jej bývalý manžel a začal na ňu útočiť pred členmi jej rodiny. Veci ďalej eskalovali do momentu, kedy ju jej exmanžel podpálil. To všetko počas živého vysielania incidentu. Ram mala popáleniny na 90 % tela a upadla do kómy, v ktorej bola 16 dní. Následne zomrela a zanechala po sebe dvoch malých synov.

image

Black Girl Rahm

Douyin/188936504/

Ethan Peters (17 rokov)

Profil EthanIsSupreme patril k najpopulárnejším v make-up a beauty komunite na TikToku. Sledovalo ho viac ako pol milióna ľudí, ktorých jedného dňa prekvapila správa o jeho tragickom úmrtí. Okolnosti smrti 17-ročného chlapca nie sú úplne jasné, no jeho otec ako významný faktor uviedol závislosť.

image

TikTokerka umlčala hejterov mobilných domov. Žiadna chudoba, takéto bývanie by si chcel aj ty

Petersov otec pre Fox News potvrdil, že jeho syn bol „láskavá duša, ktorá prijímala každého takého, aký je“. Bol známy svojimi pútavými make-upmi a „dramatickým“, „emocionálnym“ a „krvavým“ vzhľadom. Hold mu vzdal aj populárny maskér Manny MUA, no nezamlčal ani Petersove minulé indiskrétnosti, medzi nimi aj obvinenia z transfóbie a rasizmu.

Caitlyn Loane (19 rokov)

Táto Austrálčanka sa tešila raketovému nárastu fanúšikov. Veľmi rýchlo nazbierala 50-tisíc sledovateľov a jej otec ju opísal ako „krásnu, bláznivú mladú ženu, ktorá bola neoceniteľným členom našej rodiny.“ Caitlyn bola farmárkou štvrtej generácie a s fanúšikmi zdieľala svoj život a povinnosti.

TikTokerka zomrela vo veku 19 rokov, no jej rodina sa rozhodla neodhaliť presnú príčinu jej smrti. Tú však prezrádzajú nasledovné kroky jej rodiny. Tá tragédiu využila ako príležitosť upozorniť na RU OK? Day, ktorý v krajine slúži ako národný deň so špecifickým zameraním na rozhovory o samovraždách a dôležitosti duševného zdravia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 07:30