Výzva na TikToku zabíjaBrainee X Canva/
StoryEditor

Ďalšia nepochopiteľná výzva na TikToku stála životy štyroch tínedžerov. Medzi obeťami je aj mladá mama

Michal Čiernik30.10.2022., 11:00h

TikTok znovu zabíjal. Najnovšie sa na sociálnej sieti objavuje výzva, ktorá vyzýva ku krádežiam áut. Výsledkom žiaľ nie je len odcudzený majetok, ale aj životy mladých ľudí.

Lajkuj Brainee.sk na

Marcus Webster, Swazine Swindle, Kevin Payne a Ahjanae Harper, mali od 14 do 19 rokov. O život ich pripravila na začiatku tohto týždňa šialená TikTok výzva, ktorá nabáda ku krádeži auta, uvádza New York Post. Ukradnutá Kia, na ktorej jazdili v americkom Buffale, tragicky havarovala. Štyria z piatich cestujúcich to neprežili. 16 ročný šofér nehodu prežil a bol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti.

image

TikTok znovu zabíjal, o život prišli štyria tínedžeri.

Twitter.com/theallineed/

„Tínedžeri možno dostali nápad ukradnúť auto z TikTok výzvy, ktorá povzbudzuje ľudí, aby sa vlámali do áut Kia a Hyundai pomocou nabíjačiek telefónov,“ povedal v pondelok novinárom policajný komisár Buffalo Joseph Gramaglia. Takzvaná „Kia výzva“ ukazuje divákom TikTok, ako prepojiť autá spomínaných značiek pomocou USB kábla a skrutkovača, a vyzýva ich, aby sa tým zapojili do nezákonnej činnosti. Policajný komisár Buffala Joseph Gramaglia v pondelok novinárom povedal, že orgány činné v trestnom konaní zaznamenali prudký nárast krádeží áut, odkedy sa táto výzva stala virálnou.

image

TikTok rovná sa smrť? Pozreli sme sa na úmrtia slávnych TikTokerov, z mnohých príbehov mrazí

Najmladšia, len 14 ročná Ahjanae Harper, mala 1. novembra osláviť 15 rokov. Vo videu zdieľanom na Twitteri jej známi hovorí, že sa Harper len nedávno narodila dcérka. Jej rodina spustila v utorok na jej počesť zbierku GoFundMe v hodnote 15 000 dolárov. Vodič vozidla Kia, bol medzitým obvinený z neoprávneného používania vozidla a trestného činu držby ukradnutého majetku. Pred súd sa má vrátiť v novembri.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 11:02