Úmrtí TikTokerov vo veľkom pribúdaBrainee X Canva/
StoryEditor

TikTok rovná sa smrť? Pozreli sme sa na úmrtia slávnych TikTokerov, z mnohých príbehov mrazí

Miroslav Kamody28.06.2022., 16:00h

Mladé celebrity sledovali milióny fanúšikov po celom svete, no z ničoho nič prišla drtivá správa. Mnohí zomreli pre žiarlivosť či psychické problémy, smrť iných je dodnes záhadou.

Lajkuj Brainee.sk na

Internetom momentálne otriasa smrť 18-ročného syna milovanej americkej TikTokerky Ophelie Nichols, známej ako @shoelover99 alebo „Mama Tot“. Tá sa vo svojich videách so svojim hlbokým hlasom pravidelne prihovárala takmer siedmim miliónov užívateľom, medzi ktorých šírila lásku, pozitivitu a podporu tým, ktorí boli na platforme šikanovaný.

Ako však informuje portál Rolling Stone, v sobotu sa prihovorila svojim sledovateľom úplne zdrvená. Vo videu potvrdila, že jej 18-ročný syn Randon bol noc predtým smrteľne postrelený na čerpacej stanici v Pricharde v Alabame neďaleko mesta Mobile „Toto video robím z nejakého dôvodu, pretože potrebujem vašu pomoc,“ hovorí.

image

Najznámejší šéfkuchár na TikToku obsluhoval Erdogana aj kontroverzného Kadyrova. Kto je CZN Burak?

„Nikdy som vás o nič nežiadal, ale s týmto potrebujem vašu pomoc. Sleduje ma takmer sedem miliónov ľudí. Niekto musí niečo vedieť.“ Jej syn zomrel iba deň pred svojimi 19. narodeninami. „Mám v srdci takú nenávisť, ktorú nepoznám, pretože som nikdy k nikomu necítila nenávisť,“ povedala predtým, ako požiadala svojich sledovateľov, aby sa podelili o akékoľvek informácie, ktoré môžu mať o Randonovej smrti.

Vyšetrovatelia v Pricharde uviedli, že identifikovali dvoch podozrivých z vraždy. Polícia ich mená nezverejnila s tým, že by to sťažilo vyšetrovanie. Detektívi však odhalili, že Lee sa stretol s podozrivými, aby im predal marihuanu. Túto informáciu však jeho matka nateraz nijako nespomenula.

image

Ophelia Nichols so svojim synom

Facebook/ophelia Nichols/

V súvislosti s pribúdajúcimi úmrtiami TikTokerov sme sa v redakcii Brainee pozreli na najznámejšie prípady za posledné roky, kedy internetom milovaní influenceri odišli z tohto sveta príliš skoro.

Rochelle „Roe“ Hager (31 rokov)

Táto TikTokerka bola známa predovšetkým tým, že zachytávala okamihy zo svojho života a šírila osvetu o LGBTQ+ a potrebe rovnosti všetkých orientácií. Podľa magazínu People influencerka tragicky zahynula po tom, čo prechádzala cez Farmington v štáte Maine a na jej SUV spadol veľký strom. V tom čase telefonovala so svojou snúbenicou Brittanie Lynn Ritchie.

„Stalo sa to naozaj rýchlo,“ povedal Ritchie Morning Sentine l o nehode a rozhovore, ktorý sa v tom čase odohrával. „Vo vetracom otvore má namontovaný telefón. Práve som počula buchnutie a potom sa nič. Nevidela padať strom. Bolo to okamžité. Okamžite zomrela. Počula som náraz a potom nebolo nič.“

image

Rochelle Hager

Instagram/rochelle Hager/

Anthony Barajas (19 rokov)

Fanúšikova na TikToku boli šokovaní, keď sa na verejnosť dostala správa, že Anthony Barajas, ktorý stihol nazbierať takmer milión sledovateľov, zomrel. Podľa BuzzFeed News sa Barajas spolu so svojou 18-ročnou priateľkou Rylee Goodrich vybrali na premietanie snímky The Forever Purge.

Do kinosály mal následne vojsť 20-ročný Joseph Jimenez, ktorý ich oboch zastrelil. Goodrich bola na mieste mŕtva, Barajas bol prevezený do nemocnice a hospitalizovaný, no doktori ho už nedokázali zachrániť.

image

Kričali na mňa – bež, Cigán. Učiteľka nereagovala, mňa to motivovalo a vyhral som. Spomína TikToker a projektový inžinier

Dazharia Shaffer (18 rokov)

Byť populárny automaticky neznamená byť sťastný. Influenceri si do života púšťajú státisíce až milióny neznámych ľudí, pričom väčšinou od nich dostávajú hejt a vlnu kritiky takmer za čokoľvek, čo robia. A to je niečo, čo nemusí ustáť každý. To je aj prípad Dazharie Shaffer, ktorú na TikToku sledovalo 1,7 milióna ľudí.

Ako poznamenal Women's Health, Shaffer tragicky zomrela len vo veku 18 rokov, pričom jej otec z vyhlásenia naznačil, že smrť bola samovražda. Po jej smrti dodal, že si prial, aby s ním jeho dcéra viac hovorila o svojom strese a myšlienkach na samovraždu.

Je ok nebyť ok. Pokiaľ máš myšlienky na samovraždu a máš pocit, že tvoje okolie ťa nechápe, navštív webovú stránku IP-čka.

Eliane Ferreira Siolin (35 rokov)

Ak niečo na internete priťahuje pozornosť, je to nahota. Eliane Ferreira Siolin sa pritom nikdy na internete nevyzliekla, no desiatky tisíc svojich fanúšikov dráždila odhaleným výstrihom a tesným oblečením. V januári minulého roku, tesne po tom, čo uverejnila jedno z vyzývavejších videí, ju mal zastreliť jej vlastný manžel, s ktorým sa dlhodobo hádala.

Alejandro Antonio Aguilera Cantallupi vystrelil do svojej manželky 14 nábojov a následne otočil zbraň na seba a spáchal samovraždu. Najhoršie na tom je, že všetko sa dialo priamo pred očami ich šesťročnej dcéry, ktorej sa nakoniec ujala rodina.

Cooper Noriega (19 rokov)

Populárny TikToker stihol od jari 2019 nazbierať na platforme 2,1 milióna sledovateľov, no začiatkom tohto mesiaca ho polícia našla mŕtveho v kalifornskom Burbanku. Presná príčina smrti je podľa webu Deadline nateraz predmetom vyšetrovania. Vo svojich videách zabával ľudí, robil rozhovory a nahrával lip syncy. Zaujímal sa o módu a úprimne hovoril o svojich bojoch s duševným zdravím.

Nedávno spustil web na diskusiu o problémoch duševného zdravia. „Jednou z mnohých vecí, ktoré som sa naučil, keď som bojoval so závislosťou, bolo to, že obklopiť sa negatívnymi ľuďmi vás len zrazí,“ napísal. Niekoľko hodín pred svojou smrťou Noriega zverejnil video, na ktorom ako leží v posteli, s titulkom: „Kto si ešte myslí, že zomrie mladý“.

image

Bývala pornohiezda napadla muža kvôli obťažovaniu. Jej minulosť ju neustále prenasleduje

Alexis Sharkey (26 rokov)

Mladá TikTokerka využívala platformu na zdieľanie obsahu zo svojich ciest a životných skúseností. Nazbierať stihla 1,3 milóna lajkov, no potom prišla koncom novembra 2020 správa, že jej telo bolo nájdemé pohodené na okraji cesty v texaskom Houstone. Ako poznamenáva ABC13, jej vražda, považovaná za smrť uškrtením, nebola dodnes vyriešná.

V súvislosti s vraždou nebol doteraz nikto zatknutý a obhajca v trestnom konaní Tom Berg uviedol, že prokurátori si dávajú čas, aby zabezpečili, že ten správny podozrivý bude postavený pred súd. Minulý rok a ale objavila správa, že stopy viedli k jej manželovi. Toho už však polícia našla mŕtveho, pretože spáchal samovraždu.

Matima Swavy Miller (19 rokov)

Vďaka TikToku sa na vrchol popularity vrátili aj krátke tanečné videá. Takto získal popularitu aj Matima Miller, známejší ako Swavy. Mal viac ako 520-tisíc sledovateľov na Instagrame a takmer štyri milióny followerov na TikToku. Vychádzajúca hviezda však zomrela tragicky v júli 2021.

Podľa New York Post ho za bieleho dňa zastrelili vo Wilmingtone v americkom štáte Delaware. Policajné oddelenie vo Wilmingtone vtedy oznámilo, že incident je v štádiu vyšetrovania, ale obeť bola identifikovaná ako Miller.

image

Babička sa po roku randenia vydala za 24-ročného muža. Chce byť matkou jeho dieťaťa

Siya Kakkar (16 rokov)

Najmladšia smrť na tomto zozname. Podľa India Today bola Siya vychádzajúcou hviezdou a tanečníčkou, ktorá na TikToku nazbierala viac ako 1,1 milióna sledovateľov. Okrem toho ju však zástupy fanúšikov sledovali na Instagrame, YouTube a Snapchate.

O to smutnejšie je, že 16-ročné dievča spáchalo samovraždu. Jej manažér Arjun Sarin povedal, že jej smrť bola „kvôli niečomu osobnému“, keďže jej práca a kariéra sa práve rozbiehali. „Včera večer som s ňou hovoril o novom projekte a znela normálne,“ povedala. „Siya bola bystrý talent.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 19:26