Kráľ volieb sa v početných prehrách vyžíva.X/en Mayúscula/
StoryEditor

Prezývajú ho kráľ volieb: Majiteľ pneuservisu kandidoval vyše 230-krát, no ani raz nevyhral. Nevzdáva sa

Viktória Revajová05.04.2024., 15:00h

65-ročný muž z Indie si z volieb urobil koníček. Kandidoval už 238-krát, no ani raz sa mu nepodarilo uspieť. Aj napriek tomu nestráca nádej a chystá sa na svoju ďalšiu kampaň.

Lajkuj Brainee.sk na

Tamil Nadu’s K Padmarajan, známy ako „kráľ volieb“ pochádza z indického štátu Tamilnád. Za posledné tri desiatky rokov kandidoval 238-krát, no zakaždým prehral. 

Ako uvádza portál OdityCentral, na registračné poplatky spojené s kandidatúrou už minul jeden milión rupií, čo je v prepočte niečo vyše 11-tisíc eur. Všetko hradí z vlastného vrecka, a teda zo ziskov jeho pneuservisu. Za svoje mnohopočetné prehry si vyslúžil aj menej lichotivú prezývku „najväčšieho volebného lúzra na svete“.

image

Zostane pred bránami paláca Korčok či Pellegrini? Porazený sa pripojí k týmto politikom, ktorí boj o kreslo prehrali a skončili druhí

Uchádzal sa aj o kreslo prezidenta

Jeho nezvyčajná pasia sa začal v roku 1998, keď sa uchádzal o oficiálnu funkciu vo svojom rodnom meste Mettur. Vedel, že nemá prakticky žiadnu šancu, no chcel ukázať, že každý obyčajný človek má právo uchádzať sa o oficiálne miesta.

Najviac sa k víťazstvu priblížil vo voľbách v roku 2011, keď kandidoval do valného zhromaždenia v meste Mettur. Získal vtedy niečo vyše 6-tisíc hlasov. Za víťazom však aj tak výrazne zaostával. Dalo mu to však nádej, že jedného dňa môže vyhrať, a tak sa rozhodol, že to bude skúšať aj naďalej.

Celkovo šesťkrát kandidoval v prezidentských a viceprezidentských voľbách. Za posledné tri desaťročia prehral voľby s významnými osobnosťami, akými sú indický premiér Narendra Modi alebo jeho predchodcovia Atal Bihari Vajpayee a Manmohan Singh.

image

Svet reaguje na naše prezidentské voľby. Na Slovensku sa hrá o to, či pretrvá mafiánsky štát, píšu zahraničné médiá

Všetci chcú vyhrať, on nie

Svoje prehry neberie tragicky, práve naopak. Víťazstvo je podľa neho len sekundárny cieľ. Odolnosť a prijatie porážky považuje za kľúčové. „Všetci kandidáti hľadajú vo voľbách víťazstvo, ja nie,“ povedal nedávno večný kandidát. 

Vyzerá to tak, že početné neúspechy si dokonca užíva. „Chuť víťazstva môžete zažiť len po istý čas, ale prehru si môžete niesť navždy,“ hovorí. K Padmarajan chce svojou vytrvalosťou inšpirovať mladú generáciu. Začal preto na školách prednášať o tom, ako prekonávať prekážky. 

image

Internet sa baví, prinášame NAJ memečka: Pellegrini sa s rodičmi nezmestí do bytu, v regiónoch na Miletičke

Skúša to opäť

Aj napriek početným porážkam sa nenechal odradiť, pretože je presvedčený, že v demokracii by mal mať každý možnosť zúčastniť sa volieb. Opäť tak vstupuje do politickej arény a tento rok sa chce uchádzať o poslanecké kreslo v Tamilnádskom okrese Dharmapuri. 

Priznáva však, že netúži po výhre. Omnoho viac mu záleží na uchovaní jeho titulu najneúspešnejšieho volebného kandidáta na svete.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:57