Tieto slovenské profily ťa naozaj niečo naučia a aj pobavia.Instagram/Dejepisinak, Zitron_citron, Vedator_sk/
StoryEditor

Instagram nie je len žumpa na čele s mladým Sulíkom a posklankyňou Tabak. Tieto slovenské profily ťa naozaj niečo naučia aj pobavia

Michal Čiernik15.02.2024., 15:00h

Slovenskí influenceri nie sú len bývalí farmári, krásky s ružou či z ostrova lásky, ani začínajúci MMA zápasníci či nepodarení synovia politikov. Medzi našimi tvorcami na sociálnych sieťach sa nájdu aj ľudia, ktorí ti naozaj niečo môžu ponúknuť.

Lajkuj Brainee.sk na

Samozrejme polonahé telá Sloveniek, ktorým stačí, že sa raz za čas ukážu v nejakej reality show, si ľahko získajú tisíce sledovateľov na sociálnych sieťach. Rovnako tak získajú fanúšikov aj nezmyselné rozhovory bez pointy so Sulíkovým synom, ktoré sa riadia heslom čím viac nadávok, sexu, nechutností, a ponižovania žien, ktorým sa chechce poslankyňa Romana Tabak, tým lepšie. A samozrejme, nemôžme zabudnúť na vyhorených influencerov, ktorí sa za pár srdiečok nechajú zmlátiť v klietke.

image

Zabudni na Plačkovú či iné fejky. Toto sú najobľúbenejší slovenskí influenceri podľa Forbesu

Slovenskí internet však nie je len o tom, nemusíš zúfať. Existujú aj tvorcovia, ktorí sa reálne snažia sledovateľom niečo ponúknuť, naučiť alebo inšpirovať či pobaviť kvalitným humorom.

Historické fakty

Bavia ťa dejiny, no nemáš rád hrubé knihy plné konkrétnych rokov a fádnych dlhých textov? Aj história môže byť zaujímavá - ukazuje Sandra z profilu Dejepis inak. Ak však nemáš čas skrolovať a pozerať videá, je tu pre teba aj podcast Tak bolo plný zaujímavých historických príbehov a faktov, ktoré sa v škole nedozvieš.

Matematika v živote

Že môže byť aj matika zábavná sa zase snaží dokázať Peter Druska. Učiteľ matematiky na svojom profile ukazuje, že aj ťažšia matematika sa dá podať zaujímavou formou a kde všade sa s ňou v živote môžeš stretnúť.

Originálnym spôsobom sa snažia vysvetliť potrebu čísel v bežnom živote aj profily Financopedia a Ekonómia ľudskou rečou. Veľmi jednoduchou rečou sa tieto vzdelávacie kanály snažia obyčajnému človeku pomôcť nie len s peniazmi, ale vysvetľujú aj často komplikované fungovanie ekonomiky v globálnom merítku.

Ďalšie zaujímavé profily nájdeš na druhej strane

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 12:34